Anthony Hopkins' beste films, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Anthony Hopkins' beste films, volgens IMDb
Anthony Hopkins' beste films, volgens IMDb
Anonim

Anthony Hopkins is een van de grootste acteurs die ooit onze schermen heeft omarmd. Hopkins, afkomstig uit Wales, Verenigd Koninkrijk, heeft gedurende zijn carrière tientallen onderscheidingen en iconische rollen vergaard, waaronder de gemene Dr. Hannibal Lecter in de Hannibal-franchise. Dankzij zijn ontelbare bijdragen aan de entertainmentindustrie heeft koningin Elizabeth II in 1993 de ster van de Rode Draak tot ridder geslagen.

Onlangs won de ster een Oscar voor Beste Acteur in een Hoofdrol voor zijn werk in The Father, waarmee hij tot op de dag van vandaag geschiedenis schrijft als de oudste prijswinnaar. Om zijn met sterren bezaaide carrière te vieren, ronden we de top tien van beste films van Anthony Hopkins af, volgens IMDb.

10 'Chaplin' (7.6)

Anthony Hopkins vierde het leven van de legendarische komiek Charlie Chaplin met Robert Downey Jr, Marisa Tomei en Kevin Kline in Chaplin, een biografisch drama uit 1993 waarin het leven en de opkomst van de ster centraal staat.

Hoewel Hopkins niet de hoofdheld speelde en de film gebombardeerd werd aan de kassa, was Chaplin een krachtig afscheid van een van de grootste entertainers aller tijden. Downey, zijn co-ster, won een Oscar en Golden Globe-nominatie voor Beste Acteur voor de film.

9 'De twee pausen' (7.6)

Naarmate Hopkins ouder wordt, veroorzaakt hij een vaderschapsaura op en buiten het scherm. Daarom had er nooit een betere acteur kunnen zijn om de paus in The Two Popes te vertolken. Het Netflix origineel beschrijft de nasleep van het Vaticaanse lekkageschandaal in de jaren 2010. De film was zo geweldig dat Hopkins, zijn co-ster Jonathan Pryce en scenarioschrijver Anthony McCarten allemaal Oscar-nominaties ontvingen voor respectievelijk Beste Mannelijke Bijrol, Beste Acteur en Beste bewerkte scenario.

8 'Legends of the Fall' (7.6)

In 1994 deelde Anthony Hopkins het podium met Brad Pitt en Aidan Quinn om het verhaal te vertellen van drie broers die de wildernis aan het begin van de 20e eeuw overleefden. Legends of the Fall bracht een fantastische $ 160 miljoen op aan de kassa tegen een budget van $ 30 miljoen. Gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1979, kreeg de film drie Academy Awards-nominaties.

7 'De snelste Indiër ter wereld' (7,8)

Speedbike-racer Burt Munro en zijn Indian Scout-motorfiets uit 1920 vormen het centrum van 's werelds snelste Indiase. Met Anthony Hopkins als de titulaire held, brengt het Nieuw-Zeelandse sportdrama een eerbetoon aan een van de beste Nieuw-Zeelanders die ooit de sport heeft gesteund. In het echte leven staat Munro's wereldrecord van het vestigen van een wereldrecord onder de 1.000 cc nog steeds tot op de dag van vandaag. Munro was 68 en zijn geliefde machine was 47.

6 'De overblijfselen van de dag' (7.8)

Ondanks al zijn lofbetuigingen is The Remains of the Days enigszins het meest geliefde kunstwerk van Hopkins geworden. Hij hielp de film niet alleen met het vergaren van acht Oscar-nominaties, maar hij scoorde ook een van de grootste Britse films van de 20e eeuw. De film zelf volgt Steven, gespeeld door Hopkins, en zijn leven in de nasleep van de oorlog.

5 'De leeuw in de winter' (7.9)

De carrière van Anthony Hopkins gaat helemaal terug tot de jaren zestig. Hij maakte zijn carrièredebuut in The Lion in Winter naast Peter O'Toole, Katharine Hepburn en John Castle. De film beschrijft de onrust onder de Britse koninklijke familie in 1183, waarbij Hopkins de rol van Richard Leeuwenhart speelt. Met drie Academy Award-overwinningen en één tv-remake in 2003 was The Lion in Winter een enorm commercieel succes.

4 'Thor: Ragnarok' (7.9)

Snel vooruit naar 2017, Hopkins speelt Odin, de vader van Thor, Hela en Loki, in Thor: Ragnarok. In feite portretteerde hij het personage ook in de vorige twee films van de franchise, Thor (2011) en Thor: The Dark World (2013). Aangezien de franchise klaar is voor zijn vierde film, getiteld Thor: Love and Thunder, in 2022, hopen we op meer schermtijd van Hopkins.

3 'The Elephant Man' (8.1)

Anthony Hopkins, John hebben pijn gedaan en Anne Bancroft vierden de erfenis van Joseph Merrick in The Elephant Man. De historische film uit 1980 neemt het publiek mee in het leven van de zwaar misvormde man die weigert genoegen te nemen met minder in zijn leven. Hopkins nam de rol aan van Dr. Frederick Treves, de man die Merrick ontdekte. Met acht Academy Award-nominaties heeft The Elephant Man de carrière van Hopkins naar een heel nieuw niveau getild.

2 'De Vader' (8.3)

Hopkins' vaderschapsaura in The Father leverde hem zijn tweede Oscar-overwinning op als beste acteur in 2021. De film zelf draait om een noodlottige vader met dementie die ondanks alles gedijt om de beste echtgenoot en vader te zijn aan zijn kinderen. Hoewel het een flop was vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie, maakte The Father Hopkins de oudste Oscar-ontvanger tot nu toe, op 83-jarige leeftijd.

1 'The Silence Of The Lambs' (8.6)

Geprezen als een van de grootste horrorfilms aller tijden, is The Silence of the Lambs waar Anthony Hopkins het meest bekend om staat. Hij speelt de kannibalistische seriemoordenaar Hannibal Lecter om een jonge FBI-stagiair te "helpen" bij de jacht op Buffalo Bill. De film was zo succesvol dat het één vervolg kreeg, Hannibal, en twee prequels, Red Dragon en Hannibal Rising.

Aanbevolen: