Alles wat we weten over Netflix's 'Matilda'-remake

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over Netflix's 'Matilda'-remake
Alles wat we weten over Netflix's 'Matilda'-remake
Anonim

Het is 25 jaar geleden dat Matilda Wormwood ons zegende met haar telekinese-kracht die ze gebruikte om met haar pestkoppen in Matilda om te gaan. Hoewel het misschien geen enorme hit was, zal de verfilming van de gelijknamige roman uit 1996 altijd een zwak in ons hart houden.

De film werd in de loop van de tijd zo succesvol dat de film later in de jaren 2010 zijn weg vond naar het theater, als een toneelmusical, geproduceerd door de voortreffelijke Tim Minchin en Dennis Kelly. En nu kunnen fans binnenkort genieten van een Netflix-remake van de klassieke komedie, zoals Sony in 2020 heeft bevestigd. Wie wordt er gecast? Wanneer wordt het vrijgegeven? Wat is er met de originele cast gebeurd? Ontdek hier alle antwoorden die je nodig hebt!

9 De cast bevat Lashana Lynch en Alisha Weir

Lashana Lynch
Lashana Lynch

Aangezien Deadline exclusief in 2020 werd gerapporteerd, zijn er een aantal personages bevestigd en het is een met sterren bezaaide cast. Lashana Lynch, die in oktober 2021 haar grote doorbraak zal maken in No Time to Die van James Bond, neemt de rol op zich van Miss Honey, Matilda's geliefde lerares. Alisha Weir, een opkomende jonge actrice uit Ierland, gaat de titulaire held spelen.

8 Emma Thompson gaat de iconische schurk spelen

Emma Thompson
Emma Thompson

Eerder in januari kondigde Netflix aan dat de met een Oscar bekroonde actrice Emma Thompson de gemene lerares Miss Trunchbull zal vertolken. De Britse actrice is een van de best bekroonde actrices in de geschiedenis, met twee Oscars, twee Golden Globes en een Emmy in haar prijzenkast.

Niet iedereen was echter blij met de beslissing. De ster van het Grand Budapest Hotel, Ralph Fiennes, zou de hoofdrol spelen, maar het bestuur besloot over te schakelen naar een vrouwelijk personage en veel fans waren teleurgesteld.

7 Het wordt een 'muzikale' remake

Mathilde
Mathilde

Wat interessant is aan deze aankomende film, is dat het een "muzikale" remake zal zijn. Het geeft een frisse kijk op het verhaal vanuit een muzikaal perspectief, zoals wat Tim Minchin schreef in Matilda The Musical. Elke regel en elk couplet was prachtig met elkaar verweven, wat de show hielp om een fantastisch record van 10 nominaties te verdienen bij de 2012 Olivier Awards.

"Werken aan Matilda is een van de grootste sensaties van mijn leven geweest", zei het muzikale genie.

6 Nieuwkomer Alisha Weir begon haar carrière in 2018

Dus, wie is Alisha Weir, en hoe zou ze voldoen aan de standaard van Matilda? Volgens haar talentenbureaupagina begon de jonge Ierse actrice haar carrière op het scherm in 2018, toen ze een korte cameo had in de horrorfilm Don't Leave Home. Ze is op zoveel podia en theaters te zien geweest, of ze nu actrice, danseres of junior zangeres is, waaronder als een van de Munchkins in Tony Finnegan's Wizard of Oz in 2018. In de bovenstaande clip is te zien hoe Weir True Colors uitvoert met de Holy Family Junior Deaf Koor op Ierland's The Late Late Show in 2017.

5 Geruchten over 'Matilda 2' begonnen in 2019 te circuleren

Mathilde 2
Mathilde 2

Danny DeVito, de ster en de producent van de originele Matilda is er altijd op gebrand om de franchise verder te ontwikkelen. In 2019 onthulde de Taxi-acteur zelfs zijn voornemen om de verhaallijn uit te breiden in plaats van een remake te maken.

"Ik wilde altijd Matilda 2 doen, maar toen het kind nog een kind was", zei DeVito in het interview met Brandon Davis van ComicBook.com. "Maar dat was 20 jaar geleden, 25 jaar geleden. Misschien heeft Matilda een kind en kunnen we iets doen, ik weet het niet."

4 Filmen werd hervat in april

Mathilde
Mathilde

Het slechte nieuws is dat er op het moment van schrijven nog geen bevestigde releasedatum van de film is. Het hele productieteam worstelde sinds augustus 2020 met COVID-19-beperkingen. Het goede nieuws is dat het filmproces in april van dit jaar opnieuw is begonnen en we hopen dat er snel meer details zullen verschijnen.

3 Matthew Warchus keert terug naar de regisseursstoel

Als muzikale remake is het alleen maar logisch dat Matthew Warchus de Netflix-aanpassing regisseert. In de jaren 2010 was hij artistiek leider van het muzikale verhaal. Hij scoorde zelfs een enorm succes door de geschiedenis vorm te geven nadat hij met Hamilton de meeste Olivier-prijzen won door een musical.

2 De originele film was een kaskraker

Mathilde
Mathilde

Zoals hierboven vermeld, was de originele Matilda-film een verschrikkelijke commerciële flop. Van een budget van $ 36 miljoen genereerden Sony Pictures en TriStar slechts $ 33,5 miljoen aan de kassa. Naast DeVito en Wilson voegden ook Paul Reubens, Rhea Perlman, Embeth Davidtz en Pam Ferris zich bij de cast.

1 Er is geen officiële trailer … Toch

Helaas is er op het moment van schrijven ook nog geen officiële trailer te zien van Matilda van Netflix. Noch Sony Pictures, noch Netflix hebben de belangrijkste foto's of belangrijke kunst van de film vrijgegeven, dus we hopen op meer informatie in de komende weken of maanden. In de tussentijd is hier de trailer van de originele Matilda om je eraan te herinneren wat een wilde rit het was!

Aanbevolen: