10 Feiten over Nickelodeon's geliefde cartoon 'Rugrats

Inhoudsopgave:

10 Feiten over Nickelodeon's geliefde cartoon 'Rugrats
10 Feiten over Nickelodeon's geliefde cartoon 'Rugrats
Anonim

Volgens Cinema Blend heeft Paramount+ aangekondigd dat er een Rugrats reboot zou zijn in het late voorjaar van 2021. Maar kunnen opwekkingen ooit tippen aan de originele serie? Mensen die zijn opgegroeid met een bepaalde serie vragen zich altijd af of reboots of revivals nodig zijn, vooral als ze de essentie willen wegnemen van wat een show in de eerste plaats zo uitstekend maakte.

Het is begrijpelijk dat animatieseries een jongere generatie moeten aanspreken, maar eerlijk gezegd zijn het de oudere generaties kijkers die oprecht enthousiast zijn om hun geliefde programma's weer op tv te zien. Soms hebben producenten en animators het goed. Hé Arnoldus!: The Jungle Movie is daar een perfect voorbeeld van. Voordat we de revival van 2021 bekijken, gaan we terug in de tijd en leren we wat leuke feiten over de originele serie uit 1991.

10 Een simpele vraag inspireerde de show

Als we allemaal de kans hadden om een show te maken die voortkwam uit onze nieuwsgierigheid, zou je je alleen maar het soort shows kunnen voorstellen dat op televisie zou worden uitgezonden. Arlene Klasky, een derde van het trio dat Rugrats creëerde, vond haar peuterjongens grappig en vroeg zich af of baby's konden spreken wat ze zouden zeggen, en de rest is geschiedenis. Ze maakte de show met haar ex-man en animator, Gábor Csupó en Paul Germaine hielpen de show vorm te geven.

9 'Rugrats' is de op twee na langste hardloopshow van Nickelodeon

De animatieserie ging in première in 1991 en de productie van de show stopte in 1994 na het uitzenden van 65 afleveringen. Van 1995-1996 kwamen er twee afleveringen uit: A Rugrats Pesach en A Rugrats Hannukah, die lovende kritieken kregen. Het vierde seizoen van de show begon in 1997. Omdat de cartoon zo goed werd ontvangen, volgden een reeks films, zoals The Rugrats Movie, die in 1998 uitkwam, Rugrats in Paris: The Movie uit 2000, en Rugrats Go Wild uit 2003, een geliefde cross-over met een andere animatieserie van Klasky-Csupo, The Wild Thornberrys.

Dertien jaar na de eerste release eindigde het laatste seizoen in 2004, hoewel sommige reboots zoals All Growed Up! deed lucht. The Fairly Odd Parents is technisch gezien de op één na langstlopende show van Nickelodeon omdat deze in première ging in 2001 en de productie rond 2018 eindigde.

8 'Rugrats' had ook een Kwanzaa-aflevering

Rugrats onderzocht niet alleen Joodse thema's, maar ze vierden ook de Afrikaanse cultuur in de aflevering A Rugrats Kwanzaa. In deze special komt de oudtante van Susie Carmichael op bezoek en leert ze haar achternicht over een feestdag die zij en haar ouders gewoonlijk niet vieren. In deze aflevering ontdekken we dat Susie Carmichael een passie heeft voor zingen. We duiken ook diep in haar karakterontwikkeling nadat we hebben vernomen dat ze niet het gevoel heeft dat ze ooit kan tippen aan de prestaties van haar familie. Rugrats is een van de eerste televisieseries die Kwanzaa bespreekt.

7 vrouwelijke stemacteurs spraken alle mannelijke baby's en peuters uit

Er is veel werk verzet om de personages hun unieke persoonlijkheden en kenmerkende stemmen te geven. Christine Cavanaugh, die de eerste zeven jaar van de serie de stem van Chuckie Finster uitsprak, was lief en schattig in het echte leven, volgens Klaksy, en schakelde onmiddellijk in om de schaapachtige, bange kat van twee tot leven te brengen. E. G., sprak dagelijks de groepsleider, Tommy Pickles, en ze heeft ook stemwerk gedaan als Bubbles op The Powerpuff Girls.

Kath Soucie nam de dubbele stemrol van Phil en Lil op zich, en veel mensen weten niet dat ze ook de stem van Dexter's moeder in Dexter's Laboratory heeft geuit. Tara Strong was Dil Pickles en Rugrats is niet het enige voorbeeld van vrouwen die mannelijke stripfiguren uiten. Regina King is de stem achter zowel Riley als Huey op The Boondocks.

6 Arlene Klasky hield niet van Angelica Pickles

Er moet een conflict zijn binnen elke tv-serie, geanimeerd of niet, anders zou de show ongelooflijk saai zijn. Er moet een hoofdrolspeler of een goede kerel zijn. Er moet ook een antagonist zijn die de doelen van de protagonist probeert te dwarsbomen. Tommy Pickles was de antagonist van de cartoon, terwijl zijn bazige, gemene en bemoeizuchtige Angelica Pickles de antagonist was. Klasky hield er niet van hoe een pestkop en gemene Angelica Pickles was. De karakterontwikkeling van Angelica Pickle veroorzaakte zelfs onenigheid tussen de oorspronkelijke makers van de show.

5 Cree Summer Voices Susie Carmichaels

Een van Cree Summer's meest opvallende en herinnerde rollen is Winifred "Freddie" Brooks in A Different World. Ze is echter ook de stem achter veel stripfiguren. Zij is de stem achter Susie Carmichael op Rugrats. Carmichael is Angelica's rivaal in de show. Ze is Angelica's concurrentie, verijdelt altijd Angelica's plannen om de baby's kwaad te doen, en moedigt de baby's aan om op te staan tegen de driejarige pestkop van de show. Andere voice-actingwerken van Summers zijn onder andere Cree Lincoln in Codename: Kids Next Door, Valerie Gray in Danny Phantom en Cleo the Poodle in Clifford: The Big Red Dog.

4 Pat Sajak had een cameo op de show

Pat Sajak en Vanna White op het Rad van Fortuin
Pat Sajak en Vanna White op het Rad van Fortuin

Rugrats had geen cameo's nodig omdat het kijken naar de baby's op hun avonturen al vermakelijk genoeg was. De baby's zelf waren onmiskenbaar de sterren van de show. Echter, in de Under Chuckie's Bed/Chuckie Is Rich aflevering, Pat Sajak, de gastheer van de spelshow Wheel of Fortune, verscheen als een talkshowhost als woordvoerder van een Publishers Clearing House-achtige multi-miljoen dollar sweepstakes. Chas Finster, Chuckie's vader, wint de loterij en Chuckie Finster ontdekt hoe geld mensen kan veranderen. Een ander leuk feit is dat Amanda Bynes ook in het negende seizoen van de show verscheen als babysitter genaamd Taffy.

3 Mark Mothersbaugh van Devo inspireerde het uiterlijk van Chuckie Finster

Het nummer Whip It van Devo kwam uit in 1980, een groep waar Mark Mothersbaugh deel van uitmaakte, en dit new wave-synthnummer is na de jaren 80 een eigen leven gaan leiden en werd opgenomen in advertenties zoals de Swiffer-commercial. Mothersbaugh componeerde muziek voor Rugrats en All Growed Up, en zijn verschijning inspireerde Chuckie Finster's wilde haar en grote bril.

2 Tommy Pickles had een vechtlust voor een reden

In het vierde seizoen, tijdens de Moederdagspecial van Rugrats, zien we Tommy Pickles in een couveuse met draden eraan vastgemaakt, wat erop wijst dat hij prematuur is. Misschien had hij een ander gezondheidsprobleem. Met Tommy Pickles die vecht voor zijn leven, is het logisch dat hij geen angst had als hij op avontuur ging.

1 De drie makers van de cartoon werkten ook aan de langstlopende cartoon aller tijden

Terwijl Klasky en Csupó in 1992 scheidden, zijn hun chemie en talent voor het maken van of werken aan iconische tekenfilms onmiskenbaar. Zij werkten samen met Germaine aan de eerste drie seizoenen van The Simpsons. In 2002 stopte Vaughn met het uiten van Chuckie Finster en nam Nancy Cartwright de rol op zich. Ze uitte ook Bart Simpson in The Simpsons.

Aanbevolen: