10 feiten over enkele van de meest geliefde films van Robin Williams

Inhoudsopgave:

10 feiten over enkele van de meest geliefde films van Robin Williams
10 feiten over enkele van de meest geliefde films van Robin Williams
Anonim

Helaas stierf Robin Williams in augustus 2014, maar voor zijn dood creëerde hij een onvergetelijke erfenis die voor altijd gerespecteerd zal worden. Hij speelde in zoveel klassieke films dat het onmogelijk zou zijn om te vergeten wat een impact hij heeft gemaakt in de filmindustrie tijdens zijn creatieve en inspirerende leven.

Samen met een acteur stond hij ook bekend als een komiek, een stemacteur en een geniale improvisator. Hij wist ter plekke de grappigste grappen en dialogen te bedenken! Hier zijn enkele interessante feiten over enkele van zijn meest geliefde films van voordat hij stierf.

10 Blake Lively speelde bijna in 'Mrs. Doubtfire’ Met Robin

Mevr. twijfelvuur
Mevr. twijfelvuur

1993 is het jaar waarin Mrs. Doubtfire in première ging. De superschattige film gaat over een man die besluit zich te verkleden als een vrouwelijke oppas om meer tijd met zijn kinderen door te brengen nadat een rommelige scheiding zijn bezoekuren beperkt. De dochter in de film wordt gespeeld door Mara Wilson, maar Blake Lively deed ook auditie voor de rol! Blake Lively kreeg het niet, maar kreeg jaren later, toen ze ouder was, de hoofdrol in Gossip Girl.

9 Hij koos de L Street Tavern-locatie in 'Good Will Hunting'

L Street Taverne
L Street Taverne

In 1997 speelde Robin Willian in de film Good Will Hunting. Deze film is een drama dat tot op de dag van vandaag wordt gerespecteerd en vereerd, ook al ging het in première in de jaren 90. Het gaat over een conciërge op geniaal niveau die eindelijk kan onthullen hoe intelligent hij is, nadat hij jarenlang het gevoel heeft gehad dat hij minder is. Een van de filmlocaties in de film is in een bar genaamd L Street Tavern en Robin Williams is degene die de plek heeft gekozen.

8 Liam Neeson speelde in plaats daarvan bijna in 'Dead Poets Society'

Dode Dichters Society
Dode Dichters Society

Dead Poets Society, een film die in 1989 in première ging, had bijna Liam Neeson in plaats van Robin Williams in een hoofdrol. De film gaat over een leraar die het vak Engels doceert op een voorbereidende school voor alleen jongens. Om lessen duidelijk over te brengen op zijn leerlingen, gebruikt de leraar interessante methoden die de meeste andere leraren niet zouden overwegen.

7 Scarlett Johansson speelde bijna in 'Jumanji' met Robin

Scarlett Johansson jumanji
Scarlett Johansson jumanji

Scarlett Johansson speelde bijna in Jumanji met Robin Williams in 1995. Kirsten Dunst is duidelijk de jonge actrice die uiteindelijk de rol kreeg, maar het zou heel interessant zijn geweest als Scarlett Johansson degene was geweest! Beide actrices zijn achter in de dertig, dus het is logisch dat ze tegelijkertijd voor dezelfde rollen gingen. Scarlett Johansson ging verder met haar leven en kreeg een van de grootste rollen in het Marvel Cinematic Universe als Black Widow.

6 Als Robin Williams niet in 'Aladdin' wilde spelen, waren er andere ideeën

Robin Williams
Robin Williams

Robin Williams deed uiteindelijk stemacteren voor het personage van de Genie in de Aladdin van 1992, maar als hij niet geïnteresseerd was geweest om de rol op zich te nemen, hadden castingdirectors een paar andere acteurs in gedachten.

Sommige van die acteurs zijn John Candy, Martin Short, John Goodman, Steve Martin, Eddie Murphy of Albert Brooks. Robin Williams heeft zo'n geweldig werk geleverd dat het moeilijk is om je voor te stellen dat iemand anders dat personage uitspreekt.

5 ‘Good Morning, Vietnam’ werd gefilmd in Bangkok, Thailand

Goede morgen Vietnam
Goede morgen Vietnam

In 1987 werd Good Morning, Vietnam uitgebracht. De film is opgenomen in Bangkok, Thailand, ondanks het feit dat de titel het woord Vietnam bevat. De film richt zich op een radio-persoonlijkheid met een hilarisch gevoel voor humor. Het is zijn taak om het leven van soldaten te verlichten die al geruime tijd geen komedie hebben kunnen ervaren. Hij is toegewijd aan het maken van grappen en het toveren van een glimlach op de gezichten van soldaten die aan het vechten waren in de oorlog.

4 ‘Hook’ zou bijna een musical worden

robin williams haak
robin williams haak

Hook uit 1991 zou bijna een musical zijn in plaats van een serieus drama. De film is geclassificeerd als een gezinsvriendelijke fantasie, maar is tot de rand gevuld met enkele zeer oprechte, diepe en emotioneel belastende momenten.

Robin Williams speelt de rol van een oudere Peter Pan die volwassen is geworden en advocaat is geworden. Hij is niet langer het magische jongetje dat nooit meer naar boven gaat. Hij keert terug naar Neverland en maakt opnieuw contact met Tinkerbell en de Lost Boys. Hij maakt ook weer contact met Kapitein Haak.

3 Het duurde 4,5 uur om zijn make-up voor 'Mrs. Twijfel'

Mevr. twijfelvuur
Mevr. twijfelvuur

Telkens als het tijd was voor Robin Williams om een nieuwe scène voor mevrouw Doubtfire te filmen, moest hij 4,5 uur lang zijn make-up laten doen! Dat is best een lange tijd om in een stoel door te brengen met cosmetica op je gezicht, maar voor Robin Williams was het het zeker waard. Hij wist dat hij het personage op de meest hilarisch realistische manier tot leven wilde brengen.

2 Mel Gibson regisseerde bijna 'Good Will Hunting'

Mel Gibson
Mel Gibson

Gus Van Sant is de man die Good Will Hunting regisseerde, maar ooit was Mel Gibson eigenlijk van plan om de film te regisseren. Hij stopte uiteindelijk en besloot de film niet meer te regisseren omdat hij andere verplichtingen had om zich op te concentreren. Gus Van Sant heeft uiteindelijk fantastisch werk geleverd door de film te regisseren, dus uiteindelijk is alles gelukt.

1 Hij improviseerde nogal wat in ‘Dead Poets Society’

robin williams
robin williams

Voor Dead Poets Society heeft Robin Williams behoorlijk wat geïmproviseerd! Dit betekent dat hij veel van zijn grappen ter plekke bedacht. Het script voor deze film volgen was niet per se iets wat hij wilde doen. Hij was in staat om zonder enige voorbereiding samen met zijn costars tot hilarische dialogen te komen. Soms zorgt improvisatie voor een beter resultaat omdat dingen niet zo gescript overkomen.

Aanbevolen: