10 professionele worstelaars die filmsterren werden

Inhoudsopgave:

10 professionele worstelaars die filmsterren werden
10 professionele worstelaars die filmsterren werden
Anonim

Worstelen of "sportentertainment" is uitgegroeid van een regionaal carnavalscircuit tot een internationale industrie van miljarden dollars, en daardoor zijn veel van de worstelaars bekende namen geworden. Niet alleen zijn worstelaars atleten, maar ze houden zich ook bezig met aspecten van komedie, theater en contact met het publiek - zowel live als persoonlijk.

De waarheid is dat professionele worstelaars veelzijdige entertainers zijn die het publiek op een geheel unieke manier kunnen verrassen. Misschien meer dan enig ander entertainmentmedium, zijn worstelaars het belangrijkste materiaal voor het grote scherm. Verschillende van de grootste sterren van het worstelen door de jaren heen maakten de succesvolle overstap naar het grote scherm. Hier zijn 10 worstelaars die filmsterren werden.

10 John Cena

John Cena in Trainwreck
John Cena in Trainwreck

De van nature grappige John Cena speelde samen met Amy Schumer in Trainwreck uit 2015 en was misschien wel de grappigste acteur in de film. We garanderen dat zijn onvergetelijk ongemakkelijke scènes de geschiedenisboeken van de komedie zullen halen.

Het ziet er alleen goed uit voor Cena, die mogelijk toetreedt tot het Marvel Cinematic Universe als zijn volgende carrièrestap.

9 Dwayne "The Rock" Johnson

Een van de meest succesvolle worstelaars die acteurs aller tijden zijn geworden, Dwayne "The Rock" Johnson heeft in talloze films gespeeld. De charismatische ster ging voor het eerst acteren met een optreden in een aflevering van That '70s Show, getiteld "That Wrestling Show", waarin hij zijn eigen vader speelde.

Zijn allereerste filmrol was in 2001's The Mummy Returns en, na een hobbelige start met comedyflops zoals Tooth Fairy, is hij sindsdien een respectabele filmster.

8 Kevin Nash

Als WWE-kampioen in het midden van de jaren '90, was de geliefde Kevin Nash een van de leidende sterren van het WWE-tijdperk van de 'nieuwe generatie'. In 1991 begon hij aan een acteercarrière via Teenage Mutant Ninja Turtles: The Secret of the Ooze. Daarna speelde hij in de MCU'S The Punisher en in de remake van The Longest Yard naast Adam Sandler.

De beste rol van Nash was ongetwijfeld in Steven Soderberghs hit Magic Magic, waarin hij een van de strippers speelt die worden uitgebuit door nachtclubeigenaar Matthew McConaughey.

7 Roddy Piper

Roddy Piper in They Live
Roddy Piper in They Live

"Rowdy" Roddy Piper stond bekend om zijn grillige, luidruchtige persoonlijkheid en was ongelooflijk populair als hiel en babyface. Hij speelde ook in tal van films, met name in de klassieke horrorfilm They Live uit de jaren 80, waarin hij de hoofdpersoon speelde.

Voor zijn vroegtijdige dood in 2015 was een van zijn laatste filmrollen in The Masked Saint met als thema het worstelen.

6 Paige

De Britse worstelaar Paige was niet alleen het onderwerp van een biopic, Fighting with My Family uit 2019, waarin ze werd gespeeld door Florence Pugh, maar ze speelde ook in films.

Ze heeft haar naam gegeven aan een aantal gezinsvriendelijke films, waaronder een stemacteursrol in Scooby-Doo! en WWE: Curse of the Speed Demon. Bovendien werkt ze momenteel aan haar eigen realityshow.

5 Dave Bautista

Dave Bautista is nu gestopt met worstelen en is tegenwoordig volledig toegewijd aan zijn acteercarrière. Als hoofdbestanddeel van de MCU speelt hij Drax the Destroyer in de films Guardians of the Galaxy en Avengers. Bovendien speelde hij in de James Bond-film Spectre en Blade Runner 2049.

Bautista was een van de MCU-acteurs die protesteerden tegen het ontslag van regisseur James Gunn uit de franchise, wat uiteindelijk leidde tot zijn herstel.

4 Stacy Keibler

Stacy Keibler begon op jonge leeftijd met worstelen en werd aanvankelijk getypecast en geobjectiveerd vanwege haar statige uiterlijk, maar werd later serieus genomen als een professionele worstelaar.

Sinds ze de worstelwereld heeft verlaten, is ze verschenen in tientallen acteerrollen, met name in de Jake Gyllenhaal-komedie Bubble Boy. Ze heeft ook gastrollen gespeeld in tal van tv-shows, waaronder How I Met Your Mother en Psych.

3 "Stone Cold" Steve Austin

Steve Austin, een van de grootste worstelaars aller tijden, hielp de WWE eind jaren '90 weer populair te maken, samen met Dwayne Johnson. En net als Johnson heeft hij een voorspoedige filmcarrière gehad.

Met medeworstelaar en echte vriend Kevin Nash speelde Austin in The Longest Yard. Hij speelde ook een prominente rol in de actiefilm The Expendables en in de komedie Grown Ups 2.

2 Randy Savage

De charismatische voormalige wereldkampioen Randy Savage bracht zijn meer dan levensgrote persona naar bioscopen. Het beroemdst was dat hij in de Spider-Man-film uit 2002 speelde als Bonesaw McGraw en ook zijn onmiskenbare stem in de Disney-animatiefilm Bolt bracht. Buiten het grote scherm speelde hij in de sitcom Mad About You en speelde hij een gastrol in King of the Hill.

Helaas stierf Savage in 2011, op 58-jarige leeftijd.

1 Jesse Ventura

Jesse Ventura maakte niet alleen de succesvolle overgang naar de politieke wereld en werd in 1999 gouverneur van Minnesota als onderdeel van de Reform Party, maar hij speelde ook in verschillende blockbuster-films.

Zijn eerste filmrollen waren in Arnold Schwarzenegger-actiefilms Predator en The Running Man. Sindsdien speelde hij in vele andere films, waaronder Batman & Robin en Johnny Knoxville-komedie The Ringer. Hoewel Ventura in een aantal Schwarzenegger-films verscheen en aanvankelijk goede vrienden met hem was, spreekt hij niet langer met zijn vroegere co-ster vanwege Arnie's vermeende ontrouw tegen ex-vrouw Maria Shriver.

Aanbevolen: