10 filmsterren die totaal onherkenbaar werden voor hun rol

Inhoudsopgave:

10 filmsterren die totaal onherkenbaar werden voor hun rol
10 filmsterren die totaal onherkenbaar werden voor hun rol
Anonim

Verschillende acteurs hebben extreme transformaties ondergaan om een rol te spelen. Sterren hebben moeten aankomen, drastisch moeten afvallen en urenlang in een make-upstoel moeten zitten om gezichtsprotheses aan te trekken om er net zo uit te zien als het personage in hun film. De toewijding en het geduld om er niet als zichzelf uit te zien, wierpen echter hun vruchten af, en veel sterren wonnen het groots bij grote prijsuitreikingen.

De onderstaande Hollywood-sterren hebben drastische transformaties ondergaan om hun rol te spelen. Voor de Dallas Buyer's Club van 2013 moest Matthew McConaughey maar liefst 50 pond afvallen en in de film Vice uit 2018 moest Christian Bale zijn hele fysieke uiterlijk veranderen om eruit te zien als 46e vice-president Dick Cheney. Deze sterren namen hun rol serieus en uiteindelijk werden ze een van hun beste rollen tot nu toe.

10 Emma Thompson - 'Nanny McPhee'

In de film Nanny McPhee uit 2005 speelt actrice Emma Thompson het titulaire personage en lijkt ze helemaal niet op zichzelf. De film is gebaseerd op een afschuwelijke oppas die de 18e gouvernante is die in dienst is van de familie Brown. Ze moet zorgen voor zeven kinderen die zijn grootgebracht door een weduwnaar genaamd Cedric Brown en gebruikt haar mystieke krachten om hen discipline bij te brengen.

Thompson schreef en speelde in de film en besloot de stoere oppas zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. De Oscar-winnende actrice zat twee uur in een make-upstoel om een prothetische neus op haar gezicht te laten plakken, terwijl ze ook een kunstgebit droeg om de oppaslook af te maken.

9 John Leguizamo - 'Spawn'

Acteur John Leguizamo speelde de rol van de Violator in de superheldenfilm Spawn uit 1997, maar hoewel hij het leuk vond om de clown te spelen, was hij er geen fan van om uren in een make-upstoel te zitten om op het personage te lijken.

Nadat hij de overtreder was geworden voor zijn eerdere werk, gaf hij toe dat hij het proces nooit meer zou meemaken, maar toen hij een rol kreeg in ABC's Arabian Nights, moest hij opnieuw in die pijnlijke make-upstoel zitten. "Ik stapte op de set van [Arabische Nachten] en ik realiseerde me: 'Oh, mijn God, wat heb ik mezelf aangedaan?'" Deelde hij.

8 Tom Cruise - 'Tropic Thunder'

Voor de komedie Tropic Thunder creëerde Tom Cruise het personage Les Grossman zelf en vroeg hij dat hij "dikke handen" had en dat hij moest dansen, volgens CinemaBlend. Grossman vertegenwoordigde het "slechtste van Hollywood" in de film en Cruise deed fantastisch werk met de rol.

Ben Stiller, die ook in de film schittert, wilde dat Cruise zichzelf in de rol zou spelen, maar het was niet genoeg voor Top Gun-ster. Cruise vertelde BBC Radio 1 dat hij een make-uptest voor het personage deed en terwijl hij in zijn Grossman-rol danste voor Stiller, die blijkbaar van elke minuut van het personage hield.

7 Tilda Swinton - 'Trainwreck'

Tilda Swinton zag er totaal onherkenbaar uit in de film Trainwreck, waar ze schitterde als top-dog magazine editor Dianna. Over de drastische make-uplook voor de actrice gesproken, deelde make-upartiest Kyra Panchenko: "Ze is overdreven, overgebruind en doet alles op de grootste manier. Tilda bleef met haar schattige accent zeggen:" Ik ben een hete puinhoop. '"

Swinton moest geruime tijd in een make-upstoel zitten terwijl Panchenko "lagen en lagen" make-up aanbracht en de ster bedekte met ladingen bronzer en bruiner.

6 Christian Bale - 'Vice'

Christian Bale leek in niets op zichzelf toen hij moest transformeren tot 46e vice-president Dick Cheney. Volgens The Hollywood Reporter moest de acteur uitgebreid make-upwerk ondergaan, met behulp van protheses die zich om zijn nek, wangen en kin wikkelden, twee kleine neustoestellen en maakte het uiterlijk af met een pruik.

Het duurde bijna vier uur voordat Bale eruitzag als Cheney volgens make-upontwerper Greg Cannom, die ook aan Robin Williams werkte voor mevrouw Doubtfire. "Soms schoten we twee verschillende make-up per dag, dus we moesten hem eruit halen om het op een andere leeftijd opnieuw te doen," vertelde Cannom.

5 Jared Leto - 'Hoofdstuk 27'

In plaats van een bodysuit te gebruiken om hem groter te laten lijken voor de film Chapter 27, waarin Jared Leto speelde als John Lennons huurmoordenaar Mark David Chapman, kwam de acteur maar liefst 67 pond aan.

Volgens The Hollywood Reporter was Leto "hypnotiserend als de opgeblazen, gestoorde Chapman. Het is een briljant afgemeten optreden." Om aan te komen, volgde de Suicide Squad-acteur een dieet van pinten ijs uit de magnetron, gemengd met olijfolie en sojasaus.

4 Cate Blanchett - 'I'm Not There'

Cate Blanchett heeft een geweldige make-over ondergaan toen ze muzieklegende Bob Dylan moest worden in de film I'm Not There. De actrice was een van de zes sterren die de rol speelden in de film uit 2007, die de verschillende facetten van zijn publieke persoonlijkheid van de zanger volgt. Blanchett speelde als Jude Quinn, de rock-'n-roll-martelaar, ook beschreven als 'een riff op elektrische gitaar uit de jaren 60 contrarevolutionair Dylan', volgens Sundays With Cate.

Blanchett leek ver van haar normale zelf en deed fantastisch werk met de rol van de productieve zangeres.

3 Matthew McConaughey - 'Dallas Buyer's Club'

Matthew McConaughey verloor een drastische 50 pond voor Dallas Buyer's Club, waar hij speelde als Ron Woodroof, een stadium 4 hiv/aids-patiënt. Volgens Insider bestond het dieet van de acteur uit groenten, eiwitten, vis en tapiocapudding om af te vallen voor de rol.

Terwijl hij met Joe Rogan sprak over de rol, vertelde McConaughey: "Ik heb mezelf niet gemarteld. Ik was militant. Het moeilijkste was om de verdomde keuze te maken." Bij de Oscars van 2014 won de acteur de prijs voor Beste Acteur, wat aantoont dat zijn toewijding om af te vallen voor zijn rol het zeker waard was.

2 Charlize Theron - 'Monster'

Een van de beroemdste filmmake-overs was voor de film Monster, waarin actrice Charlize Theron speelde als de echte seriemoordenaar en voormalige prostituee Aileen Wuornos. Volgens ScreenCrush moest Theron ongeveer 30 pond en een ton make-up opdoen om op Wuornos te lijken.

"Ik denk dat ik het grootste deel van mijn carrière heb geprobeerd mezelf in personages te veranderen. Dit was gewoon extremer", vertelde Theron over de rol en voegde eraan toe: "Ik had ongeveer drie maanden om aan te komen." Theron won uiteindelijk ook de Oscar voor Beste Actrice voor haar prominente rol.

1 Ralph Fiennes - 'Harry Potter'

Acteur Ralph Fiennes speelde de iconische Harry Potter-schurk Lord Voldemort en zag er dankzij de magie van make-up precies uit zoals fans zich de Dark Lord zouden hebben voorgesteld.

Volgens Looper moest het team voor speciale effecten van de film zijn neus elke keer dat hij in de opname verscheen, bewerken om de neus van de acteur te laten verdwijnen om de neus van de acteur te laten verdwijnen. Daarna moest het getalenteerde team die slangachtige spleten op zijn neus in elk frame toevoegen. Het harde werk heeft zeker zijn vruchten afgeworpen.

Aanbevolen: