10 filmposters die het einde weggaven

Inhoudsopgave:

10 filmposters die het einde weggaven
10 filmposters die het einde weggaven
Anonim

Filmposters zouden je moeten intrigeren en ervoor zorgen dat je naar de film wilt kijken, maar dat doen ze niet allemaal. In plaats van je een voorproefje te geven van waar de film over gaat, verpesten ze soms het einde voordat je de kans krijgt om het te zien. Het is duidelijk dat de mensen die de posters ontwerpen dat nooit wilden, maar ze waren niet voorzichtig genoeg en ze hebben ze per ongeluk zo ontworpen dat ze onthullen wat er in de films gebeurt.

Je kunt niet altijd zien wanneer je voor het eerst naar de posters kijkt, maar als je goed genoeg kijkt, kun je soms zien hoe de film eindigt. Van Planet Of The Apes en The Shawshank Redemption tot Carrie and Grease, hier zijn 10 filmposters die het einde volledig hebben verpest.

10 'The Shawshank Redemption' (1994)

De filmposter van Shawshank Redemption
De filmposter van Shawshank Redemption

The Shawshank Redemption is een van de films die is gebaseerd op de boeken van Stephen King en werd in de loop van de tijd een enorme hit. Als je het boek hebt gelezen, weet je al wat er gebeurt, maar je hoeft het boek niet eens te lezen of de film te kijken om het einde te weten. Volgens Screen Rant: “De hoofdpersoon van de film, Andy Dufresne, zit in de gevangenis, maar de poster toont hem gelukkig en vrij. Dat duidt erop dat Andy vroeg of laat uit de gevangenis zal ontsnappen, en dat is precies wat er in de film gebeurde.”

9 'Terminator Genisys' (2015)

Terminator Genisys filmposter
Terminator Genisys filmposter

Deze poster maakte een einde aan de Terminator-franchise - het gaf het grootste moment in de film weg en mensen hoefden niet eens te kijken om te weten wat er gebeurt. Volgens Screen Rant: “Het hielp de film helemaal niet dat de poster een van de belangrijkste plotwendingen verpestte; John Connor, de veronderstelde redder van de hele mensheid, zou een robot blijken te zijn. Dus toen de scène in de film arriveerde, wisten de fans al dat zoiets zou kunnen verwachten, en ze waren niet in het minst verrast door Johns transformatie, misschien alleen door het feit dat het niet zo logisch leek te zijn.

8 'Avengers: Infinity War' (2018)

De Avengers Infinity War Japanse poster
De Avengers Infinity War Japanse poster

De originele poster voor deze film heeft niets verpest, maar die in het Japans wel. Iedereen die Japans spreekt, weet precies hoe de film eindigt, aangezien deze poster zich verta alt naar "Avengers vernietigd" in het Engels. "Zoals alle fans van de MCU weten, werden Avengers inderdaad vernietigd door Thanos in de finale van de film omdat ze hem en de helft niet konden stoppen van al het leven in het universum is omgekomen. Sommige posters bederven het einde van de film niet, wat vaak het meest relevant blijkt te zijn voor mogelijke sequels, maar deze is erin geslaagd", aldus Screen Rant. We weten niet zeker waarom ze het moesten verpesten voor alle mensen die Japans spreken.

7 'Ender's Game' (2013)

De Enders Game-poster
De Enders Game-poster

Ender's Game is een andere film die is gebaseerd op een boek. Hoewel sommige dingen in de film misschien anders zijn, kunnen fans het boek lezen om te weten wat er in het verhaal gebeurt. Ook bij deze hoef je het boek niet eens te lezen. De poster bederft het einde waar Ender de vijandige aliens stopt en hun schepen vernietigt. Volgens Screen Rant: “Maar zelfs degenen die het boek niet hebben gelezen, kwamen tot hetzelfde besef dankzij deze poster waarop Ender op het punt staat zijn vijanden met wapens te vernietigen. Het lijkt erop dat dit schot niet zou missen, dus iedereen kan zich voorstellen wat er zal gebeuren als Ender vuurt.”

6 'Planet Of The Apes' (1968)

De planeet van de apen-poster
De planeet van de apen-poster

Planet Of The Apes kwam tientallen jaren geleden uit en het is zeker een klassieker geworden. De meeste mensen hebben waarschijnlijk de hele film inmiddels gezien, maar voor iedereen die hem nog niet heeft gezien, kunnen ze gewoon naar de poster kijken om het einde te zien. “Het schokte het publiek met het einde waarin de hoofdheld ontdekt dat hij op de vernietigde aarde is, hoewel hij dacht dat hij zich op een andere planeet bevond die bevolkt werd door intelligente apen. Hij ontdekte dit door het ingestorte Vrijheidsbeeld te ontdekken. Het was de finale van de film, en het was huiveringwekkend”, aldus Screen Rant. Hoewel de film een verrassend einde had, kun je, als je goed naar de poster kijkt, de held zien ontdekken dat hij nog steeds op aarde is.

5 'Carrie' (1976)

De Carrie-poster
De Carrie-poster

Carrie is een andere Stephen King-klassieker waar fans het boek niet hoefden te lezen om te weten wat er in de film gebeurt. Het geeft niet het hele einde weg, maar het verpest het meeste ervan. “In dit geval toont de poster de inmiddels iconische scène waarin Carrie verandert van een gelukkig middelbare schoolmeisje in een wrekend persoon met speciale krachten. Het gebeurt nadat haar klasgenoten een lelijke grap met haar uithalen en ze onder het varkensbloed belandt. Het is een van de meest intense scènes van de film, dus het voelt als een verloren potentieel om het op de poster op te nemen”, aldus Screen Rant. De poster voor de nieuwe versie van de film doet hetzelfde en toont het iconische moment waarop Carrie onder het bloed zit.

4 'Grease' (1978)

De filmposter van Grease
De filmposter van Grease

Grease is een klassieke musical die generaties lang meegaat, aangezien mensen er vandaag de dag nog steeds naar luisteren. Het einde is niet duidelijk op de filmposter, maar als je er goed naar kijkt, zie je dat het laat zien hoe Sandy aan het einde veranderde. Volgens Screen Rant: Het belangrijkste thema in de film is echter Sandy's transformatie van een onschuldig, naïef meisje naar een zelfverzekerde jonge vrouw. Het weerspiegelt ook de verandering in haar uiterlijk. Maar omdat de poster Sandy met haar nieuwe look liet zien, wist het publiek dat deze verandering eraan zat te komen en dat Sandy tegen het einde van de film een heel nieuw persoon zou worden.”

3 'Het onmogelijke' (2012)

De onmogelijke filmposter
De onmogelijke filmposter

The Impossible is een emotionele film die is gebaseerd op een inspirerend waargebeurd verhaal. De mensen die de poster hebben ontworpen, hebben echter een grote fout gemaakt. Ze toonden het gelukkige einde van het gezin dat weer bij elkaar was. Volgens Screen Rant, “vertelde The Impossible het verhaal van een gezin dat in 2004 op vakantie was in Thailand toen de noodlottige tsunami toesloeg en hen uit elkaar scheurde. De hele film is gericht op hun poging om elkaar weer te vinden. Zelfs als de kijkers vermoeden dat ze zullen slagen, kunnen ze het niet zeker weten. Tenzij ze naar deze poster kijken, dat wil zeggen, omdat het duidelijk aangeeft dat de familie uiteindelijk herenigd zal worden.”

2 'Pompeii' (2014)

De filmposter van Pompeii
De filmposter van Pompeii

Pompeii was niet echt een hit toen het uitkwam. Het kan zijn omdat zoveel mensen de geschiedenis van Pompeii kennen of omdat de poster verklapt wat er aan het einde met de personages gebeurt. Volgens Screen Rant: “Als deze poster niet had onthuld dat ze niet alleen bij elkaar zouden komen, maar ook niet aan de ramp zouden ontsnappen, zou het een gunstiger publieksopkomst hebben gekregen. Dat gezegd hebbende, de film was redelijk voorspelbaar, zelfs zonder dat de officiële poster cruciale plotelementen verklapte.”

1 'Cabin In The Woods' (2012)

De hut in het bos filmposter
De hut in het bos filmposter

De originele poster van de Cabin In The Woods is slechts een foto van de cabine in de film, maar de Japanse poster is heel anders en verpest de film volledig. Volgens Screen Rant: “Geregisseerd door Joss Whedon, neemt de film bekende horrorstijlen, vermengt ze met donkere humor en zet ze op zijn kop. Nogmaals, de Japanse poster onthult meer dan wijs. De mensen die de film hebben gezien, weten dat de poster laat zien wat er gebeurt als de hoofdhelden de waarheid ontdekken over waar ze mee te maken hebben, wat in het laatste derde deel van de film gebeurt en een van de belangrijkste plotwendingen is!” Het is niet logisch waarom ze de Japanse poster zo anders hebben ontworpen dan de Amerikaanse. Als ze gewoon een hut in de poster hadden gezet met de woorden in het Japans, had de filmspoiler kunnen worden vermeden.

Aanbevolen: