10 Fascinerende feiten achter de schermen over 'Monsters Inc.

Inhoudsopgave:

10 Fascinerende feiten achter de schermen over 'Monsters Inc.
10 Fascinerende feiten achter de schermen over 'Monsters Inc.
Anonim

Monsters Inc. is de film waar zoveel volwassenen tegenwoordig naar kijken als kinderen. In november is het officieel twintig jaar geleden dat de geanimeerde monsterfilm in de bioscoop verscheen. Samen met de andere films van Disney en Pixar, hadden het verhaal en de personages van Monsters Inc. een enorme invloed op de kindertijd van veel mensen. Mike, Sulley en de andere monsters in Monstropolis zijn personages waar kinderen al jaren naar opkijken en waar ze vandaag de dag nog steeds naar opkijken.

Deze geweldige en iconische film kwam echter niet gemakkelijk tot stand. Het kostte de filmmakers veel uren en hard werk om alles in de film er geloofwaardig en tegelijkertijd magisch uit te laten zien. Hier zijn 10 fascinerende feiten achter de schermen over de Pixar-film.

10 A Pixar Story Artist's Daughter stemde Boe

De filmmakers probeerden Boo oorspronkelijk zelf uit te spreken, maar het klopte niet met de stem van een volwassene, dus moesten ze een kind vinden om haar te spelen. Gelukkig had Rob Gibbs, een van de verhaalkunstenaars die aan de film werkte, een klein meisje van ongeveer de leeftijd van Boo. Omdat ze op dat moment nog zo jong was, moesten de filmmakers creatief zijn om haar op te nemen. Mary Gibbs, die Boo speelt, zei: Ze volgden me door de opnamestudio, gebruikten poppen om met me te praten en lieten mijn moeder me kietelen of geld / snoep van me afnemen om me aan het lachen en huilen te maken … allemaal echte emoties.”

9 Mary Gibbs moest de tekst van het lied Boo Sang In The Bathroom verzinnen

Toen de filmmakers Mary aan het opnemen waren, vroegen ze haar een lied te zingen voor de scène waarin Boo in de badkamer zingt. Maar het moest een eigen liedje zijn. Mary Gibbs vertelde Reddit: "Ze zeiden dat ik moest zingen en ik begon 'Wheels on the Bus' te zingen, maar ze konden geen echte liedjes gebruiken [vanwege] auteursrechtelijke problemen, dus lieten ze me een paar uur brabbelen en willekeurige woorden zingen en haalden de onderdelen eruit die ze het leukst vonden!”

8 'Monsters Inc.' Was de eerste animatiefilm met CGI-bont

Heb je je ooit afgevraagd hoe Sulley's vacht er zo realistisch uitziet? Pixar ontwikkelde zijn eigen softwareprogramma genaamd Fizt, dat in staat was om al zijn vacht te simuleren terwijl hij bewoog, zodat de animators niet elk afzonderlijk haar hoefden te animeren. "Sulley heeft 2, 320, 413 unieke haren op zijn lichaam", aldus Oh My Disney. Het duurde 12 uur om één frame te animeren toen ze voor het eerst probeerden elk haar te animeren, dus deden ze iets wat niemand eerder deed en veranderden ze de 3D-animatie voor altijd.

7 Bijna elk monster is met dezelfde tong gemaakt

Elk monster in de film is uniek, maar veel van hen hebben één ding gemeen: ze hebben dezelfde tong. Volgens Oh My Disney heeft "90% van alle monsters in de film Mike's tong." Elk personage moet op de computer worden gemodelleerd (wat zo ongeveer de CGI-versie van beeldhouwen is), dus misschien wilden de filmmakers het gemakkelijker maken om ze te maken.

6 Billy Crystal en John Goodman hebben hun teksten samen opgenomen

Billy Crystal is de hilarische komiek die verantwoordelijk is voor de stem en goofy persoonlijkheid van Mike Wazowski. Maar die grappige persoonlijkheid kwam pas echt naar voren toen hij zij aan zij werkte met John Goodman, die de stem van Mike's beste vriend, James P. "Sulley" Sullivan, vertolkt. Billy Crystal vertelde Dark Horizons: "Ik heb de eerste twee sessies alleen gedaan en ik vond het niet leuk. Het was eenzaam en het was frustrerend." John Goodman gaf ook commentaar op de ervaring en vertelde BBC: "Toen Billy en ik samenkwamen, ging de energie gewoon door het dak, dus het was geweldig." Meestal nemen acteurs hun tekst apart op wanneer ze geanimeerde personages inspreken, maar de beslissing om Billy en John in dezelfde kamer te plaatsen, maakte de film er een waar zoveel mensen van houden.

5 Een muppeteer stemde Randalls assistent, Jeff Fungus

Directeur Pete Docter is een "enorme Muppet-fan", dus hij moest samenwerken met een muppeteer voor de film. De legendarische muppeteer, Frank Oz, sprak de stem van Randalls assistent, Jeff Fungus, die Randall gewoon "Fungus" noemt en hem de baas is om hem te helpen met zijn kwaadaardige plan. Hij heeft ook veel andere personages geuit. "Yoda, Miss Piggy, Fozzie Bear en Cookie Monster zijn slechts vier van de meest bekende en ongelooflijk verschillende personages die de legendarische Frank Oz vertolkt", aldus Mental Floss. Hij uitte ook onderbewuste bewaker Dave in Inside Out.

4 De naam van het sushirestaurant heeft een speciale betekenis

Een van de plotwendingen in de film is wanneer Boo uit Sulley's tas ontsnapt in het sushi-restaurant waar Mike een romantische date met Celia probeerde te hebben en ze alle monsters daar bang maakt. Omdat het zo'n iconische scène is, hebben de filmmakers de naam van het restaurant zorgvuldig gekozen en vernoemd naar een legendarische artiest. Volgens Oh My Disney is "Harryhausen's vernoemd naar Ray Harryhausen, een pionier op het gebied van stop-motionanimatie."

3 De deurkluis heeft miljoenen deuren erin

Een andere iconische scène in de film is wanneer Mike en Sulley Boo proberen weg te houden van Randall en in de deurkluis belanden. Het is een van de meest complexe scènes die Pixar ooit heeft gemaakt, maar het resultaat was verbluffend. Het team van Pixar heeft miljoenen deuren gemaakt om het eruit te laten zien als een echte Door Vault waar je met elke deur naar verschillende delen van de wereld kunt gaan. Volgens Oh My Disney: "Er zijn ongeveer 5,7 miljoen deuren in de Door Vault." Dat is zeker veel werk, maar het is zo magisch om het tot leven te zien komen in de film.

2 De film had bijna een heel ander verhaal

Pete Docter vertelde Jeff Goldsmith op zijn Creative Writing-podcast: Mijn idee was dat het ging om een 30-jarige man die op een accountant lijkt of zoiets, hij haat zijn baan en op een dag zal hij krijgt van zijn moeder een boek met tekeningen erin die hij als kind maakte. Hij denkt er niets van en legt het op de plank en die nacht verschijnen er monsters. En niemand anders kan ze zien. Hij denkt dat hij gek begint te worden, ze volgen hem naar zijn werk, en op zijn dates… en het blijkt dat deze monsters angsten zijn waar hij als kind nooit mee te maken heeft gehad… En elk van hen vertegenwoordigt een ander soort angst. Terwijl hij die angsten overwint, verdwijnen de jongens met wie hij langzaam een beetje bevriend raakt… Het is dit bitterzoete einde waar ze weggaan, en dus bleef er niet veel van over.' Niets kan Monsters Inc. ooit vervangen, maar misschien kan dit ooit een andere film worden.

1 Ouderschap veranderde het perspectief van Pete Docter op de film

Pete Docter en de andere filmmakers hadden in het begin moeite om te vinden waar Monsters Inc. echt over ging. Toen ze andere mensen materiaal uit de film lieten zien, begrepen ze het niet echt. Maar toen Pete Docter een kind kreeg, besefte hij eindelijk waar het over moest gaan. Op het Los Angeles Film Festival zei Pete Doctor dat het krijgen van een kind "alles veranderde" en hij legde uit dat de film uiteindelijk meer ging over Mike en Sulley's "strijd tussen de liefde voor het gezin en de liefde voor werk.”

Aanbevolen: