De cast van 'Community': wat hebben ze gedaan sinds de show eindigde?

Inhoudsopgave:

De cast van 'Community': wat hebben ze gedaan sinds de show eindigde?
De cast van 'Community': wat hebben ze gedaan sinds de show eindigde?
Anonim

Community was een sitcom die draaide op NBC (en later Yahoo! Screen) van 2009 tot 2015. Het was nooit een kijkcijferhit, maar het had een toegewijde fanbase en het heeft sindsdien een grote cult-aanhang online ontwikkeld. Community blijft net zo populair als altijd, misschien zelfs nog meer, dankzij streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime. En sinds de show eindigde, hebben fans het over een reüniefilm.

Het grootste deel van de originele cast van Community was relatief onbekend toen ze in de show werden gecast, met uitzondering van Chevy Chase, die in de jaren tachtig en negentig een grote filmster was geweest. Tegenwoordig zijn het echter allemaal behoorlijk succesvolle acteurs, en sommigen zijn zelfs op andere gebieden succesvol geworden. Dit is wat de cast van Community heeft uitgespookt sinds de serie eindigde in 2015.

9 Joel McHale

Joel McHale speelde op Community als Jeff Winger, een voormalig advocaat en de charismatische leider van de Greendale Community College-studiegroep. McHale heeft het erg druk gehad sinds Community eindigde, en hij blijft regelmatig optreden op film en tv. Van 2016 tot 2017 speelde hij op The Great Indoors totdat het na één seizoen werd geannuleerd. Hij heeft ook gastrollen gespeeld in vele andere shows, waaronder BoJack Horseman, Rick and Morty en Dr. Ken. Zijn recente filmrollen zijn onder meer het spelen van Chevy Chase in A Futile and Stupid Gesture en Agent Campbell in The Happytime Murders. Hij staat ook bekend om zijn hosting- en presentatiewerk. In 2018 presenteerde hij The Joel McHale Show met Joel McHale (die werd geannuleerd na 19 afleveringen), vanaf 2019 begon hij met het hosten van de spelshow Card Sharks op ABC, en in 2020 presenteerde hij de after-show voor de populaire Netflix-serie Tiger King.

8 Gillian Jacobs

Gillian Jacobs speelde Britta Perry, een wannabe sociale kruisvaarder en de knipperlichtliefde van Joel McHale's personage Jeff Winger. Haar meest prominente rol sinds Community eindigde was in de originele Netflix-serie Love, waar ze de vrouwelijke hoofdrol Mickey Dobbs speelde. Ze speelde ook in films als Life of the Party (met Melissa McCarthy in de hoofdrol) en de Fear Street-trilogie op Netflix.

7 Danny Pudi

Danny Pudi speelde Abed Nadir, een popcultuurexpert en amateurfilmer die al snel de doorbraakster van de show werd. Zijn belangrijkste rol sinds Community uit de lucht is gegaan, is in Mythic Quest, een originele Apple TV+-serie. Hij speelt Brad, het slimme en moordende hoofd van het genereren van inkomsten bij een videogamebedrijf. Pudi staat ook bekend om het uiten van Huey de eend in DuckTales en Brainy Smurf in Smurfs: The Lost Village.

6 Yvette Nicole Brown

Yvette Nicole Brown speelde Shirley Bennett, een gescheiden alleenstaande moeder die naar de community college komt om te leren hoe ze gebakken goederen online kan verkopen. Ze verliet Community na het vijfde seizoen om te schitteren in The Odd Couple (2015), een show met kortere filmuren waardoor ze meer tijd had om voor haar zieke vader te zorgen. Sinds The Odd Couple in 2017 werd geannuleerd, heeft Brown gastspots gedaan in vele, vele shows, waaronder Dr. Ken, Mom en Will & Grace. Ze is ook de presentatrice van The Big Fib, een spelshow voor kinderen op Disney+.

5 Alison Brie

Alison Brie is Annie Edison, een hetero-A-student op de middelbare school die pas op de community college belandde nadat een pillenverslaving haar kansen op het volgen van de universiteit van haar dromen had verpest. Brie staat bekend om haar werk met in de hoofdrol BoJack Horseman van 2014 tot 2020 en GLOW van 2017 tot 2019. Ze verscheen ook in verschillende Academy Award-genomineerde films, zoals The Lego Movie, The Disaster Artist en Promising Young Woman. Zoals met veel van haar Community-medesterren, speelde ze ook een gastrol in een aflevering van Dr. Ken in 2017.

4 Donald Glover

Donald Glover speelde Troy Barnes, een voormalige quarterback van de middelbare school die zijn voetbalbeurs verloor vanwege een blessure en terechtkwam op het Greendale Community College. Glover is de duidelijke doorbraakster van Community en is een van de meest geliefde muzikanten ter wereld geworden onder de naam Childish Gambino. Hoewel hij nu een platina-artiest en Grammy Award-winnaar is, blijft hij nog steeds op tv werken. Zijn tv-show Atlanta, waarin hij schrijft, regisseert en de hoofdrol speelt, is geliefd bij zowel fans als critici en heeft verschillende Emmy Awards gewonnen. Hij heeft aangekondigd dat hij in 2022 samen met zijn goede vriend Phoebe Waller-Bridge zal schitteren in een aanstaande tv-remake van Mr. & Mrs. Smith.

3 Ken Jeong

Ken Jeong speelde Ben Chang op Community, een leraar Spaans die misschien wel of niet eens Spaans kent. Jeong heeft een zeer succesvolle televisie- en filmcarrière gehad sinds Community eindigde. Hij creëerde en speelde in een sitcom genaamd Dr. Ken, die na twee seizoenen werd geannuleerd. Hij is een panellid van zowel The Masked Singer als The Masked Dancer, en hij is de gastheer van de reality-wedstrijdshow I Can See Your Voice. Films waarin hij heeft gespeeld zijn onder meer Crazy Rich Asians, Tom & Jerry en Scoob!

2 Chevy Chase

Chevy Chase speelde Pierce Hawthorne, het oudste lid van de studiegroep die de anderen vaak irriteerde met zijn onverdraagzame manieren. Chase verliet Community halverwege het vierde seizoen nadat hij te moeilijk werd om mee samen te werken, en sindsdien heeft hij niet veel meer geacteerd. Hij maakte in 2019 een film met Richard Dreyfus genaamd The Last Laugh en speelde in de Australische komedie The Very Excellent Mr. Dundee uit 2020.

1 Jim Rash

Jim Rash voegde zich bij de cast van Community als Craig Pelton, de decaan van Greendale. Hij was eerst een ondersteunend personage, maar werd een hoofdrolspeler in seizoen drie. In 2012, toen hij nog op Community zat, won Rash een Oscar voor het schrijven van de film The Descendants, en hij blijft films schrijven samen met zijn schrijfpartner Nat Faxon. In 2020 schreven ze de film Downhill met Will Ferrell en Julia Louis-Dreyfus in de hoofdrol. Zijn televisiewerk sinds Community eindigde, omvat gastrollen in veel sitcoms, zoals Dr. Ken, Curb Your Enthusiasm en Brooklyn Nine-Nine.

Aanbevolen: