20 Dingen over GoT seizoen 8 die echt logisch zijn (we zijn niet sarcastisch)

Inhoudsopgave:

20 Dingen over GoT seizoen 8 die echt logisch zijn (we zijn niet sarcastisch)
20 Dingen over GoT seizoen 8 die echt logisch zijn (we zijn niet sarcastisch)
Anonim

Game of Thrones was misschien wel een van de meest epische fantasiedrama's die ooit op onze schermen te zien waren. De serie van 8 seizoenen bracht veel actie, liefdesverdriet, romantiek en draken met zich mee. Om nog maar te zwijgen over enkele van de meest intense vechtscènes die we ooit op televisie hebben gezien.

Met zijn populariteit die elk seizoen snel groeide, werd het meer dan alleen een geweldige televisieserie, maar een cultureel fenomeen. En als een show als deze zoveel aandacht trekt, is er natuurlijk veel druk om het einde van zo'n fantastische show precies goed te krijgen.

Maar toen het achtste seizoen voorbij was en de serie officieel voorbij was, waren sommige fans blij maar ook verdrietig om het te zien verdwijnen, terwijl anderen ronduit woedend waren over de richting waarin de schrijvers besloten om de serie in te nemen. Maar misschien had de verdeeldheid in de fanbase die werd veroorzaakt door de finale niet zo groot moeten zijn. Er waren veel dingen die in het laatste seizoen gebeurden die volkomen logisch waren, of fans het nu leuk vonden of niet.

Dus houd een open geest en luister naar ons wanneer we je de 20 dingen over GoT seizoen 8 vertellen die echt logisch zijn (we zijn niet sarcastisch).

20 Daenerys wordt de koningin van de as

Afbeelding
Afbeelding

Niemand wilde natuurlijk dat onze geliefde Khaleesi de weg insloeg die ze had gekozen aan het einde van Game of Thrones, maar dat ze de Queen of Ashes zou worden, werd al lang geleden aangekondigd in seizoen 2.

In de finale van seizoen 2, terwijl ze door het House of the Undying loopt op zoek naar haar gestolen draken, ziet ze wat volgens ons een visie op de toekomst is. Dit omvat King's Landing en zijn iconische troonzaal die is verbrand en vernietigd.

Het bewijs lag al die tijd voor ons.

19 Jon verkiest plicht boven liefde

Afbeelding
Afbeelding

"Liefde is de dood van de plicht." Dat is wat Jon citeerde tijdens het bespreken van mogelijk verraad tegen Daenerys in de seriefinale.

Jon is altijd een eervolle man geweest die zijn plichten nakomt. Een goed voorbeeld was toen hij The Night's Watch verkoos boven Ygritte en de Free Folk seizoenen geleden. Het is dus geen wonder dat toen hij Daenerys een tiran zag worden, hij wist dat hij moest ingrijpen en haar voor eens en voor altijd moest stoppen. Zelfs als het zijn hart brak.

18 Arya verslaat de nachtkoning

Afbeelding
Afbeelding

Niet iedereen was blij dat Arya degene was die de Nachtkoning en zijn dodenleger versloeg, maar het bewijs dat zij degene zou zijn die dat zou doen, was er altijd als je oplette. De profetie vertelde dat ze er een met blauwe ogen zou doden, maar meer dan dat, ze was ook getraind om niemand te zijn.

Dit maakte haar ondetecteerbaar toen ze de Nachtkoning naderde om zijn leven te beëindigen en tegelijkertijd het leger van de doden te verslaan.

17 Greyworm verliest zijn menselijkheid

Afbeelding
Afbeelding

Als leider van de Unsullied stond Greyworm altijd bekend om zijn sterke buitenkant die moeilijk te doorbreken was. Hij vond echter liefde en meer kwetsbare delen van zichzelf toen hij verliefd werd op Missandei.

Maar toen Cersei Missandei voor zijn ogen executeerde, werd alle vooruitgang die hij mentaal en emotioneel had geboekt vanwege haar weggevaagd.

Zijn menselijkheid, in het bijzonder, was verdwenen, want zonder haar zag hij het nut niet in.

16 Het lot van Rhaegal

Afbeelding
Afbeelding

In seizoen 8 was Daenerys al een van haar draken kwijt. De Nachtkoning had tenslotte het leven van Viserion in seizoen 7 beëindigd.

Maar toen liet Euron Greyjoy Rhaegal zijn vroegtijdige dood tegemoet toen Daenerys voor de kust van Dragonstone was. Het is echter logisch dat Drogon de enige was die overeind bleef, nadat Brans visioen slechts één drakenschaduw over King's Landing had laten zien, niet 2 of 3.

Het was misschien teleurstellend, niet alleen voor Daenerys, maar ook voor het publiek om alleen Drogon te hebben bij de seriefinale, maar het was al lang daarvoor een voorbode.

15 Jaime gaat terug naar Cersei

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest hartverscheurende scènes in seizoen 8 van GoT was toen Jaime Brienne in Winterfell verliet om te proberen Cersei te redden. Maar hoewel hij sinds seizoen 3 verschillende keren had geprobeerd zichzelf te redden, kwam hij altijd tekort en ging hij toch terug naar Cersei.

Dus we hadden dit echt van mijlenver moeten zien aankomen. Hij kon zichzelf geen geluk permitteren over de schuld die hij voelde voor acties uit het verleden en hij kon ook zijn liefde voor Cersei niet van zich afschudden, hoe hard hij ook probeerde.

14 Het lot van de hond

Afbeelding
Afbeelding

The Hound was een van die personages waar je niet anders dan voor kon pleiten. Zijn achtergrondverhaal was tragisch en hoewel hij een keiharde man was die niet veel kon verdragen, waren fans dol op hem.

Maar The Hound was altijd vastbesloten om wraak te nemen op zijn broer The Mountain en daarom was hij voorbestemd om met zijn broer ten strijde te trekken.

Er was altijd een glimp van zijn grote angst voor vlammen te zien in de serie, wat een soort profetie was voor hoe hij zijn broer uiteindelijk zou verslaan.

13 Sansa wordt koningin van het noorden

Afbeelding
Afbeelding

Sansa Stark werd een van de slimste en sluwste van de overlevende Stark-familie. Ze moest het noorden regeren omdat ze leiderschap uitstraalde.

Bovendien zou het noorden nooit door het zuiden worden geregeerd na alle verliezen die het had geleden van iedereen, zoals de blanke wandelaars en de Boltons en natuurlijk de Lannister-legers. Het is beter om onafhankelijk te worden geregeerd.

12 Bran is het doelwit van de nachtkoning

Afbeelding
Afbeelding

Als de Three-Eyed Raven was Bran voor altijd voorbestemd om het doelwit van The Night King te zijn. Hij houdt de wereldgeschiedenis in zijn hoofd en het beëindigen van Brans leven zou ervoor zorgen dat de lange nacht bestaat.

Omdat een wereld zonder kennis van zijn verleden gedoemd is in duisternis te blijven of onwetendheid over de wereld om hen heen.

Dit zou het perfecte einde zijn geweest in de ogen van The Night King.

11 Jon gaat voorbij de muur

Afbeelding
Afbeelding

Hoe graag we allemaal Jon op de ijzeren troon wilden zien zitten, het was gewoon niet waar hij moest zijn. Hij wilde bijvoorbeeld nooit de troon.

Maar hij voelde zich ook meer op zijn gemak als de beschermer van zijn familie en van anderen. Na al zijn pijn, zou het enige dat hem echt gelukkig zou maken, de bescherming van het vrije volk zijn. Het zou hem de vrede brengen waar hij altijd op had gehoopt.

10 Jorah v alt om Dany te beschermen

Afbeelding
Afbeelding

Jorah Mormont stond altijd aan de zijde van Daenerys en was ongelooflijk loyaal aan haar… tot de dag dat hij zijn laatste adem uitblies.

Op een heroïsch en perfect moment voor zijn personage v alt hij terwijl hij vecht tegen witte wandelaars om zijn koningin te beschermen, en de vrouw van wie hij het meest hield. We hadden zelf geen beter einde voor zijn personage kunnen schrijven.

Desalniettemin was het nog steeds ongelooflijk bitterzoet om zo'n geliefd personage te zien gaan.

9 Gendry en Arya ontmoeten elkaar (soort van)

Afbeelding
Afbeelding

De nacht voor de Slag om Winterfell, besloot Arya dat ze intiem wilde zijn met een man voordat zij en alle anderen die vochten mogelijk hun ondergang zouden bereiken.

Dus natuurlijk wendde ze zich tot haar grote vriend Gendry, die altijd een wederzijdse aantrekkingskracht leek te delen met Arya. Hoewel hun koppeling misschien van korte duur was, aangezien Arya na de slag het voorstel van Gendry afwees, was het toch een geweldig moment dat we allemaal zagen aankomen.

8 Iedereen spant zich samen om tegen de White Walkers te vechten

Afbeelding
Afbeelding

Het traditionele einde van een fantasieverhaal was precies wat we zagen in seizoen 8, te beginnen met de Slag om Winterfell. De meeste Westeros verenigden zich, of ze nu vijanden waren of niet, om de blanke wandelaars te verslaan.

En toen die vijand eenmaal verslagen was, begonnen ze zich allemaal tegen elkaar te keren. Maar voordat de overlevenden een nieuwe oorlog begonnen, was het relevant dat ze bij elkaar bleven om de ultieme vijand met de Nachtkoning en zijn dodenleger te verslaan.

7 Lyanna Mormont Vechtend omkomen

Afbeelding
Afbeelding

Lyanna Mormont was op zo'n jonge leeftijd de leider van House Mormont. En ongeacht haar leeftijd, kleine gest alte of het feit dat ze een vrouw was, weerhield ze haar ervan een van de dapperste en sterkste personages in de show te zijn.

Dus hoewel we het vreselijk vonden om haar te zien gaan tijdens de Slag om Winterfell, was het geweldig om te zien hoe ze de ultieme held was in haar laatste scène. Ze versloeg niet zomaar een witte wandelaar, ze versloeg de gigantische witte wandelaar als haar laatste heldendaad.

6 Jon eindigde met Ghost terug aan zijn zijde

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen was behoorlijk van streek toen Jon Winterfell verliet en besloot Ghost aan Tormunds zorg over te laten, in de veronderstelling dat hij hem nooit meer zou zien. En toen hij wegging, nam hij niet eens afscheid van zijn harige hulpje.

Maar tegen de finale, toen Jon terugging naar het noorden achter de muur, werd hij herenigd met Ghost, en gelukkig was dat. Het was altijd de bedoeling dat Jon zijn verschrikkelijke wolf aan zijn zijde had, dus we waren verheugd om deze reünie te zien plaatsvinden.

5 Daenerys gaf niets om haar familierelatie met Jon

Afbeelding
Afbeelding

Toen Jon erachter kwam dat hij eigenlijk een Targaryen was, voelde hij zich ongemakkelijk over een romantische relatie met Daenerys. Hij is niet opgevoed om te geloven dat het normaal was.

Maar Dany werd opgevoed als een Targaryen, en in hun afkomst was het normaal dat familierelaties evolueerden naar romantische. Dat is precies waarom Daenerys geen probleem leek te hebben met dat aspect van hun relatie toen ze er eenmaal van hoorde. Het grotere probleem was wie de ijzeren troon zou bestijgen.

4 Brienne en Jaime's gedoemde relatie

Afbeelding
Afbeelding

Brienne van Tarth en Jaime Lannister hebben altijd een sterke vriendschap en diep respect voor elkaar gehad. Maar er waren altijd onderliggende gevoelens tussen de twee die uiteindelijk tot wasdom kwamen in seizoen 8.

Maar de liefde die ze deelden was van korte duur toen Jaime besloot terug te gaan naar King's Landing om zijn zus en voormalige liefde, Cersei, te redden van Daenerys. Hoewel Jaime een geweldige verlossingsboog had en bij Brienne had moeten blijven, was het onmogelijk dat ze nog lang en gelukkig zouden leven.

3 De titel "A Song Of Ice And Fire" van The Maesters

Afbeelding
Afbeelding

De Maesters in de seriefinale schreven alle gebeurtenissen op die ertoe leidden dat Bran the Broken koning van Westeros werd. Natuurlijk weten we dat A Song of Ice and Fire de originele titel was van de boekenreeks die George R. R. Martin schreef waarop GoT is gebaseerd.

Maar het is logisch dat ze zo'n pakkende titel voor hun platen zouden bedenken, zoals ze dit al zo vaak hebben gedaan. Bijvoorbeeld Ages of Heroes en The Long Night.

2 Arya gaat er alleen uit

Afbeelding
Afbeelding

De gemakkelijke route zou zijn geweest dat Arya bij Sansa in Winterfell verbleef, of zelfs bij Bran in King's Landing zou blijven terwijl hij regeert over Westeros. Maar Arya heeft nooit de makkelijke weg gekozen.

Dus in plaats daarvan besluit ze in de finale ten westen van Westeros te varen om te ontdekken wat er buiten de kaart ligt. Het is een ontmoedigend maar opwindend avontuur om door te gaan, wat het perfecte einde is van Arya's verhaal.

1 Het had geen happy end

Afbeelding
Afbeelding

Zoals Ramsay Snow/Bolton ooit zei: "Als je denkt dat dit een goed einde heeft, heb je niet opgelet."

Game of Thrones was altijd een donker, intens fantasiedrama. Er waren veel meer hartverscheurende momenten dan gelukkige. Dus hoewel het geweldig zou zijn geweest om het exacte einde te krijgen waar we op hoopten met zo min mogelijk personages die omkwamen, was dat niet hoe GoT ooit bedoeld was te eindigen.

Het wordt tijd dat we dat accepteren.

Aanbevolen: