Fast and Furious: 15 dingen die nooit logisch waren over Dominic Toretto

Inhoudsopgave:

Fast and Furious: 15 dingen die nooit logisch waren over Dominic Toretto
Fast and Furious: 15 dingen die nooit logisch waren over Dominic Toretto
Anonim

Iedereen die ooit de Fast and Furious-films heeft gezien, weet dat het karakter van Dominic Toretto meer dan een beetje overdreven is. Er zijn veel dingen aan zijn karakter en de algemene rol die hij speelt die niet helemaal kloppen, maar dat staat niet in de weg dat we nog steeds graag naar deze films kijken.

Autoliefhebbers hebben genoeg om ze af te leiden en bewonderaars stemmen af op andere aspecten van de franchise die hen bezig houden. Als je echter de tijd neemt om het karakter van Dominic Toretto te isoleren, is het gemakkelijk om te zien dat het gebrekkig is en dat zoveel aspecten van zijn persona gewoon niet kloppen.

15 Zijn bovenmenselijke kracht is overdreven

Dominic Toretto lijkt een ongeëvenaarde superkracht te vertonen. Hij kan auto's optillen, stunts doen en Letty in veiligheid trekken van de motorkap, en dat allemaal terwijl hij grillig rijdt met topsnelheden. Natuurlijk slaat dit allemaal nergens op, maar toch lijken we gewoon te blijven kijken! Toretto zou de heldenstatus moeten krijgen op basis van de fysieke prestaties die hij in deze serie onder de knie heeft.

14 Hij beweert te hebben gereden voordat hij kon lezen… Maar hoe is dat mogelijk?

Vanaf het allereerste begin van de serie zegt Toretto dat hij al aan het rijden is voordat hij kon lezen. De meeste kinderen leren lezen ergens rond de leeftijd van 5 of 6… dus de wiskunde hierover suggereert dat Dominic ofwel een leugenaar is, of dat iemand hem heeft geholpen om de pedalen te bereiken…

13 Zijn opvliegende humeur zou nooit getolereerd worden op het circuit

Autocultuur draait om het respecteren van de kracht van het voertuig en het respecteren van elkaar. Het opvliegende humeur van Dominic Toretto zou op geen enkele manier getolereerd of geaccepteerd worden op een echt circuit. Niemand zou het soort gedrag dat hij vertoont verdragen, en hij zou allang verdwenen zijn en op de zwarte lijst staan als hij zich in het echte leven zo zou gedragen.

12 Hij lijkt nooit pijn te voelen

Superheld-status zou echt aan het personage van Dominic Toretto moeten worden gegeven, omdat hij altijd sterk lijkt te zijn tijdens ongelooflijke momenten van wat we als fysieke pijn zouden beschouwen. Hij is bebloed en in elkaar geslagen, maar hij lijkt er nooit slechter uit te zien door slijtage en hij lijkt maar door te gaan…

11 Hoe raakte zo'n bekwame chauffeur frontaal een vrachtwagen in de eerste film?

Het hele uitgangspunt van de franchise hangt af van het feit dat Toretto een ongelooflijke coureur is. Maar op de een of andere manier heeft iedereen een oogje dichtgeknepen voor het feit dat hij in de eerste film tegen een semi-vrachtwagen botste. Je zou aannemen dat zijn rijvaardigheid in die situatie de overhand zou hebben gehad, maar niemand lijkt te stoppen en zich af te vragen hoe dit allemaal is gebeurd.

10 Hij bundelde zijn krachten met Deckard Shaw, de man die verantwoordelijk was voor het uitschakelen van zijn vriend

Dit slaat helemaal nergens op. We weten niet eens zeker hoe of waarom het schrijfteam deze plotwending in het script heeft toegestaan. Dominic Toretto bundelt gewoonlijk zijn krachten met zijn vijanden, maar toen hij vriendschap sloot met Deckard Shaw, de man die zijn vriend vermoordde, leek niemand terug te deinzen.

9 Hij verloor totaal het zicht op het verkrijgen van gerechtigheid voor Han

De top van de agenda in de eerste film was om gerechtigheid voor Han te krijgen. Nu blijven fans verwonderd hun hoofd schudden, zich afvragend… Han wie? Hij verdween min of meer naar de achtergrond en op de een of andere manier begon het script helemaal af te wijken van alle verwijzingen naar Han. Dom liet de bal vallen om gerechtigheid te krijgen voor zijn dierbare vriend, en hij leek nooit achterom te kijken.

8 Hij is trots op zijn loyaliteit, maar lijkt Leon de rug toe te keren

Dominic Toretto predikt over zijn onwankelbare loyaliteit en creëert dit gevoel van 'familie' en 'erbij horen' bij zijn mede-petrolheads. Op de een of andere manier moet zijn waarneming zijn vervaagd omdat hij Leon de rug toekeerde en na verloop van tijd leek hij hem helemaal te vergeten.

7 Hij weet duidelijk niet wat dubbel grijpen is, maar hij is een racer

Dubbele koppeling zorgt er niet voor dat je sneller van versnelling verandert, en je auto start er ook niet mee. Toretto maakt een beroemde verwijzing naar "double clutching" in de film, en doet alsof dit een stunt is die hem helpt om een voorsprong te nemen tijdens een race. Iemand zou de zelfverklaarde 'autoliefhebber' moeten vertellen dat hij geen idee heeft waar hij het over heeft en dat ik het onder de knie heb.

6 Zijn autostunts zijn echt onmogelijk te volbrengen

De Fast and Furious-franchise draait helemaal om het plaatsen van Dominic Toretto in een aantal ultracoole scènes die vaardigheid vereisen. Op het eerste gezicht zijn de stunts die hij doet echt cool, maar dan besef je dat dit gewoon niet mogelijk is. De stunts zijn onbereikbaar en gewoon fysiek niet mogelijk in het echte leven.

5 Hij bestuurt een auto die letterlijk in brand staat

Voor degenen onder u die het niet weten: wanneer een auto in brand vliegt, worden alle belangrijke onderdelen van het voertuig onbruikbaar. Er is niets dat een bestuurder ooit zou kunnen doen om de auto op enigerlei wijze onder controle te houden. Een van de meest in het oog springende scènes die absoluut nergens op slaat, is deze, waarin Toretto wordt gezien in een auto die in wezen één grote vuurbal is.

4 Hij verliet de liefde van zijn leven, Letty

Dominic was smoorverliefd op Letty, maar zijn karakter leek er geen probleem mee te hebben haar in de Dominicaanse Republiek in de steek te laten. Als de politie hem op de hielen zit, v alt de groep uiteen en gaan verschillende richtingen uit. We hadden gedacht dat de twee tortelduifjes bij elkaar zouden blijven om elkaar te beschermen. In plaats daarvan liet Dom Letty achter en kort daarna verloor ze haar leven.

3 Hij raakt voortdurend bevriend met zijn vijanden, zodat ze hun krachten bundelen

Straatracen in het echte leven is echt niet bevorderlijk voor vriendschappen met vijanden. Vijanden worden op afstand gehouden en er is geen enkele manier waarop een coureur "aardig zou doen" met zijn rivalen op de manier waarop Dom dat doet. Er is iets dat we gewoon niet kunnen vertrouwen aan een man die zijn eigen vijanden zo erg vertrouwt!

2 Hij beweert alles over familie te hebben, maar de dames komen eerst

Dominic Toretto heeft zeer sterke familiewaarden. Zijn vrienden vormen zijn familie-eenheid en hij waardeert ze enorm. Althans, dat dachten we… Hij lijkt er geen probleem mee te hebben de 'familie' achter te laten als hij een kans ziet om met de dames te flirten. Het is niet helemaal wat we verwachtten van zijn schijnbaar loyale en toegewijde karakter.

1 Hij heeft een paar behoorlijk onmogelijke Ninja-bewegingen

We begrijpen zeker dat dit de films zijn, en we zijn klaar om enkele stunts te zien die in het echte leven niet mogelijk zijn, maar de Fast and Furious-franchise tilt Dom's Ninja-moves naar een hoger niveau. Hij heeft vaardigheden gezien waarvan we niet eens wisten dat ze mogelijk waren. Er is gewoon geen manier waarop een mens de kracht kan bezitten die Dom in deze films heeft.

Aanbevolen: