15 Dingen die de meeste mensen niet weten over The Making Of The Good Place

Inhoudsopgave:

15 Dingen die de meeste mensen niet weten over The Making Of The Good Place
15 Dingen die de meeste mensen niet weten over The Making Of The Good Place
Anonim

The Good Place is een van de meest succesvolle sitcoms van de afgelopen jaren. Met Kristen Bell als "Arizona dirtbag" Eleanor Shellstrop en Ted Danson als architect Michael, slaagt de show erin grappig, tot nadenken stemmend en zelfs een beetje educatief te zijn.

Voor het eerst uitgezonden op NBC in 2016, eindigde het laatste en vierde seizoen van de show in januari 2020, ondanks smeekbeden van fans aan maker Michael Schur om de serie draaiende te houden. Schur is een van de meest succesvolle sitcom-schrijvers van de laatste tijd, hij heeft ook Parks and Recreation en Brooklyn Nine-Nine mede gemaakt.

The Good Place stond bekend om zijn aandacht voor detail, en er waren veel Easter Eggs in de show die zelfs de meest toegewijde fans misschien hebben gemist.

15 Michael Schur werd geïnspireerd door slecht gedrag uit het echte leven

Michael Schur, maker van de "Good Place",
Michael Schur, maker van de "Good Place",

Het lijkt erop dat maker Michael Schur werd geïnspireerd om The Good Place te creëren, en het systeem van het belonen van goed en het bestraffen van slecht gedrag, door de manier waarop echte mensen zich gedroegen. Toen hij zag dat mensen beleefd of onbeleefd tegen elkaar waren, begon hij het idee te ontwikkelen van een puntensysteem om in het hiernamaals te komen.

14 "Doug" is een vriend van een van de schrijvers

DE GOEDE PLEK -- Chidi ziet de Time-Knife aflevering 312 -- Afgebeeld: Ted Danson als Michael -- (Foto door: Colleen Hayes/NBC)
DE GOEDE PLEK -- Chidi ziet de Time-Knife aflevering 312 -- Afgebeeld: Ted Danson als Michael -- (Foto door: Colleen Hayes/NBC)

De foto van Doug is een integraal onderdeel van Michaels kantoor in The Good Place. Doug is een soort beroemdheid in het hiernamaals, omdat hij bijna precies voorspelde hoe het systeem om de goede of de slechte plek te krijgen werkt. De ingelijste foto is echter niet van de acteur die Doug Forcett speelt in de show, maar is een van de vrienden van de schrijver toen hij jonger was.

13 The Bad Place heeft een poster voor Pirates Of The Caribbean 6

slechte plek treinstation de goede plek?
slechte plek treinstation de goede plek?

The Good Place zit vol met verborgen grappen, waarvan vele volledig worden gemist door degenen die nonchalant naar de show kijken. Toen de vier vrienden met de trein in Bad Place arriveerden, zagen sommige kijkers met adelaarsogen een poster voor een zesde Pirates of the Caribbean-film - een niet-complementaire knipoog naar de geleidelijke achteruitgang van de kwaliteit van de franchise door de jaren heen.

12 Good Janet's outfits zijn gebaseerd op het cabinepersoneel uit de jaren 70

janet van de goede plek
janet van de goede plek

Ze is misschien slechts een persoonlijke assistent van Michael en de menselijke bewoners van de buurt, maar Darcey Cardens vertolking van Janet (geen meisje of een robot) oogstte lovende kritieken van zowel critici als fans. De zeer specifieke stijl van Janet was blijkbaar geïnspireerd op de outfits die het cabinepersoneel in de jaren 70 droeg.

11 Bad Janet's outfit is geïnspireerd op The End Of Grease

slechte Janet de goede plek?
slechte Janet de goede plek?

De Janet die we allemaal kennen en liefhebben uit de buurt is niet de enige Janet in The Good Place. Er is ook een Bad Janet die voor de demonen in de Bad Place werkt, en haar kostuum is geïnspireerd op de strakke outfit die Olivia Newton-John aan het einde van Grease droeg.

10 Bell moet nepgarnalen eten omdat ze vegetariër is

goede plek bevroren yoghurt?
goede plek bevroren yoghurt?

Eleanor Shellstrop heeft in The Good Place genegenheid geuit voor veel dingen - postbodes, Tahani en margarita's behoren tot de meest voorkomende - maar haar grootste obsessie moet garnalen zijn. Dat is best lastig voor vegetarische actrice Kristen Bell, die in plaats daarvan moet acteren met neprubbergarnalen gemaakt door de rekwisietenafdeling.

9 De Frozen Yoghurt is echt Aardappelpuree

de goede plek bevroren yoghurt?
de goede plek bevroren yoghurt?

En het zijn niet alleen de garnalen die niet helemaal zijn wat ze lijken op The Good Place. De buurt is altijd volgepakt met winkels met bevroren yoghurt, maar als je personages ziet die zogenaamd in hun zoete lekkernij dompelen, steken ze eigenlijk gewoon een lepel in een stapel gekleurde aardappelpuree.

8 Jameela Jamil had nauwelijks geacteerd voordat ze de rol van Tahani kreeg

goede plek tiya sircar?
goede plek tiya sircar?

Brit Jameela Jamil, die de naamloze Tahani Al-Jamil speelt, had nog nooit geacteerd voordat ze werd gecast als een van de sterren van The Good Place. Terug in het Verenigd Koninkrijk was ze een tv-presentator geweest bij een muziekprogramma voor jongeren in de jaren '90 en '00, een model, en had zelfs voor kranten en tijdschriften geschreven over kwesties rond positiviteit van het lichaam.

7 Ted Danson zou Jamils zenuwen kalmeren door te doen alsof hij de wind breekt

DE GOEDE PLAATS -- The Ballad of Donkey Doug Aflevering 306 -- Afgebeeld: (l-r) Jameela Jamil als Tahani, Ted Danson als Michael -- (Foto door: Colleen Hayes/NBC)
DE GOEDE PLAATS -- The Ballad of Donkey Doug Aflevering 306 -- Afgebeeld: (l-r) Jameela Jamil als Tahani, Ted Danson als Michael -- (Foto door: Colleen Hayes/NBC)

Jameela heeft alleen maar goede dingen te zeggen over haar mede-sterren van Good Place, en hoe ze haar hebben ondersteund en geholpen om te wennen aan tv-acteren. Veteraan sitcom-ster Ted Danson had een heel eigenaardige truc om Jameela's zenuwen te kalmeren; hij deed net alsof hij naast haar wind stond.

6 Jason stikt in een kluis vernoemd naar een Parks And Rec-personage

thuis deur de goede plek
thuis deur de goede plek

In seizoen één van The Good Place ontdekken we dat Floridian Jason Mendoza (gespeeld door Manny Jacinto) stierf toen hij stikte in een kluis tijdens een mislukte overval. Kijkers met adelaarsogen hebben misschien opgemerkt dat de kluis is gemaakt door een bedrijf genaamd Swanson - een knipoog naar het personage Ron Swanson in een van Schur's andere shows, Parks and Recreation.

5 Eén schrijver bedacht al die woordspelingen in restaurants

ted danson kristen bell, de goede plek
ted danson kristen bell, de goede plek

Er gebeurt altijd veel op de achtergrond op The Good Place, en een running gag die de moeite waard is om op te letten, is hoe de namen van de restaurants in de buurt veranderen bij elke herstart. De meeste zijn slimme maar huiveringwekkende woordspelingen gemaakt door schrijver Megan Amram, die duidelijk veel plezier had met deze opdracht.

4 De filosofiebeoordelingen die aan Chidi zijn overhandigd, zijn allemaal volledige essays

Schoolbordnotities van Chidi
Schoolbordnotities van Chidi

De aandacht voor detail in de show is altijd indrukwekkend, zelfs in die mate dat zelfs de filosofie-essays, die Jason, Tahani en Eleanor indienen terwijl ze filosofie krijgen van Chidi, echte essays zijn. Tahani's heeft bijvoorbeeld de titel 'Wat ik leerde over moraalfilosofie van de schoonvader van Claire Danes.”

3 Alle aantekeningen op het schoolbord van Chidi zijn gecontroleerd door echte academici

goede plaats morele filosofie
goede plaats morele filosofie

Chidi, gespeeld door William Jackson Harper, is de ethische en morele ziel van de show, en bij verschillende gelegenheden probeert hij zijn medemensen over morele filosofie te onderwijzen. De show had zelfs filosofie-experts die overlegden over het script en die er ook voor zorgden dat de aantekeningen op Chidi's schoolbord allemaal correct waren.

2 Kristen's echte echtgenoot, Dax Shepard, had een cameo-uiterlijk als een demon

Kristen's echte echtgenoot had een cameo-uiterlijk als een demon
Kristen's echte echtgenoot had een cameo-uiterlijk als een demon

Michael Schur heeft de gewoonte om de echtgenoten en echtgenotes van zijn acteurs te laten optreden in hun shows, en in het geval van The Good Place was het Kristen Bell's echtgenoot, Dax Shepard, die de kans kreeg om maak een gedenkwaardige cameo-optreden als Chet de demon in seizoen twee.

1 Danson en Bell waren de enige acteurs die wisten van de twist van seizoen één

Danson en Bell de goede plek?
Danson en Bell de goede plek?

De wending aan het einde van seizoen één (spoiler alert!) dat de bende eigenlijk al die tijd op de Slechte Plaats was, en dat Michael eigenlijk een demon was en geen engel, was een van de beste in sitcom geschiedenis. En om het voor zoveel mogelijk mensen een verrassing te houden, waren Kristen Bell en Ted Danson de enige castleden die wisten wat er ging komen.

Aanbevolen: