Blake Lively's best verdienende film kreeg eigenlijk vreselijke recensies

Inhoudsopgave:

Blake Lively's best verdienende film kreeg eigenlijk vreselijke recensies
Blake Lively's best verdienende film kreeg eigenlijk vreselijke recensies
Anonim

Decennia lang, lang voordat er films waren, voordat er filmische universums waren en voordat exclusieve televisieseries werden gestreamd, hadden Marvel en DC strips. En sinds het begin staan de twee bedrijven tegenover elkaar. Wie had de betere superhelden? Wie had de betere schurken? Welke verhalen hadden meer hart en welke portretten meer realistische actiescènes? Spring een aantal jaren vooruit en negeerde het succes dat DC had gehad met hun vele Batman-films en Marvel had gehad met de verkoop van hun populaire eigendommen zoals Spider-Man en de X-Men, en de late jaren 2000 brachten een nieuw tijdperk in het maken van films teweeg terwijl Marvel in 2008 hun filmische universum, de MCU, lanceerde met de release van The Incredible Hulk en de eerste Iron Man-film.

Vers van het succes dat het begin van fase 1 naar het Marvel Cinematic Universe bracht, zagen in 2010 Warner Bros. Pictures, de eigenaren van de schermrechten van DC Comics, zich wanhopig een weg banen door hun intellectuele eigendom om op de proppen te komen met hun eigen equivalent van een filmisch universum, en landde op DC Comics, met de bedoeling om het begin van hun eigen DC Extended Universe te lanceren met de release van Green Lantern in 2011.

Om hun nieuwe franchise een kickstart te geven, wilden ze dat jonge, herkenbare en begeerlijke acteurs het gezicht zouden worden van hun nieuwe filmische universum. Voor de twee leads tikten ze op Ryan Reynolds en Blake Lively. Reynolds stond hoog op het succes van The Proposal en Adventureland en speelde eerder in superheldenfilms X-Men Origins: Wolverine en Blade: Trinity. Lively, die een fenomenaal succes had met de populaire tv-show Gossip Girl en net met lovende kritieken had gespeeld in The Town van Ben Affleck, werd gekozen om tegenover hem te spelen in haar eerste kaskraker met een groot budget.

11 jaar later en Green Lantern blijft Blake Lively's best verdienende film aan de kassa, maar de dromen van Warner Bros. voor een franchise werden verijdeld toen de film vernietigende recensies ontving van critici over de hele wereld.

6 Warner Bros. pompte veel geld in 'Green Lantern'

Warner Bros. had miljoenen in hun toekomstige franchise gepompt over het Green Lantern Corps, een intergalactische orde die krachtige ringen gebruikt om het universum in evenwicht te brengen. Het budget voor Green Lantern was naar verluidt $ 200 miljoen, plus $ 100 miljoen extra voor marketing in de VS en nog eens $ 75 miljoen voor het buitenland. Er was een geanimeerde prequel-film die naast de film zou worden uitgebracht, en achtbanen met het thema van de film en personages verschenen in themaparken over de hele wereld.

5 Warner Bros. verloor ongeveer $75 miljoen op 'Green Lantern'

Green Lantern opende in het eerste weekend voor een zachte maar respectabele $ 53 miljoen, maar in week twee waren de inkomsten met 66% gedaald, en het zat achter Pixar's Cars 2 en volwassen komedie Bad Teacher. De film zou uiteindelijk $ 116 miljoen opbrengen in Noord-Amerika en $ 103 miljoen van de rest van de wereld voor een cumulatieve $ 219 miljoen. The Hollywood Reporter voldeed niet dramatisch aan de verwachtingen en schatte dat de film wereldwijd $ 500 miljoen moest verdienen om break-even te maken, terwijl de uiteindelijke verliezen voor de studio worden geschat op ongeveer $ 75 miljoen, waardoor alle plannen voor Green Lantern-sequels werden geannuleerd en het begin van de DC Extended Universe, dat niet zou beginnen voordat Man of Steel in 2013 werd uitgebracht. Het publiek maakte gewoon geen verbinding met de film, en degenen die recensies van de superheldenfilm lazen, werden snel uitgeschakeld.

4 'Green Lantern' ontving vernietigende recensies

Zelfs na de jaren van ontwikkeling die Green Lantern had doorgemaakt in de jaren 90 en vroege jaren 00 voor de release, voldeed het eindproduct niet aan wat het publiek had verwacht van een superheldenfilm, en het leed verschrikkelijk recensies tot gevolg. Met een sombere 26% goedkeuringsscore op Rotten Tomatoes, luidt de consensus van Green Lantern: "Lawaaierig, overgeproduceerd en dun geschreven, Green Lantern verspilt een indrukwekkend budget en tientallen jaren van stripmythologie." De film blijft Blake Lively's laagst scorende in de bioscoop uitgebrachte film.

3 'Green Lantern' vertrouwde te veel op visuele effecten

Zoals het script rechtvaardigt, was het visuele landschap van Green Lantern niet van deze wereld, met niet-menselijke personages en krachten, voertuigen en planetaire locaties waarvoor een stortvloed aan visuele effecten nodig was om voor de film te worden gebruikt. Ondanks het forse budget waren de niet-overtuigende effecten een van de slechtst ontvangen aspecten van de film, waarbij Gone With The Twins schrijft: "de filmmakers hebben de indruk dat het publiek alles zal accepteren, zolang het maar doordrenkt is met speciale effecten." The Age meende dat "de groene esthetiek mislukt: de hele film ziet eruit alsof hij is geïnspireerd door een bepaalde tint afwasmiddel of de gloeiende schermen van oude computers", terwijl What Culture verklaarde dat "geconfronteerd met overdreven effecten, [de] personages zien er plat uit en verdwijnen zonder gejammer naar de achtergrond."

2 Blake Lively en Ryan Reynolds konden 'Green Lantern' niet redden

Blake Lively is, naar alle maatstaven, een ongelooflijk bekend en ongelooflijk succesvol persoon. Ze speelde in vele succesvolle films zoals The Age of Adaline, The Town, The Sisterhood of the Traveling Pants, en in 2016 speelde ze (vrijwel alleen) in The Shallows, waarmee ze wereldwijd $ 118 miljoen verdiende, meer dan negen keer het budget. van $13 miljoen.

Al twee decennia in zijn carrière had Ryan Reynolds zichzelf bewezen in komedies zoals Two Guys, A Girl, And A Pizza Place, Just Friends en actiefilms zoals X-Men en Smokin' Aces. Maar zelfs samen konden zijn en Lively's sterrenkracht niet overwinnen wat de Associated Press noemde een "vreugdeloze samensmelting van verklarende dialoog en speciale effecten die niet bijzonder speciaal zijn." Alle sequels werden geannuleerd, maar het is niet allemaal slecht nieuws voor fans van het stripboekpersonage. Tien jaar na de mislukte film heeft HBO Max aangekondigd dat er een reboot-serie komt van het personage met Finn Wittrock in de hoofdrol.

1 Blake Lively en Ryan Reynolds hebben om deze reden geen spijt van 'Green Lantern'

Green Lantern was misschien een kritiek dieptepunt voor Blake Lively en Ryan Reynolds, en Reynolds heeft zijn minachting voor de film in het verleden duidelijk gemaakt, maar de twee hebben een zeer belangrijke reden om nooit spijt te hebben van het werken aan de film. Het paar ontmoette elkaar op de set van de film, en terwijl Lively op dat moment met Leonardo DiCaprio aan het daten was, zou hun relatie snel ontbinden, wat de weg zou banen voor haar en Reynolds om het Hollywood "it-paar" te worden dat ze nu zijn. 11 jaar later is het duo gelukkig getrouwd en hebben de ouders drie prachtige dochters.

Aanbevolen: