15 Details over Sons Of Anarchy interessanter dan de finale

Inhoudsopgave:

15 Details over Sons Of Anarchy interessanter dan de finale
15 Details over Sons Of Anarchy interessanter dan de finale
Anonim

Het is bijna zeven jaar geleden dat Sons of Anarchy eindigde en fans hebben nog steeds moeite om zich aan te passen aan gewone kabeltelevisie. Kurt Sutter creëerde een briljant kunstwerk dat kijkers elke week in een emotionele achtbaan stuurde.

Als je geen idee hebt waar Sons of Anarchy over gaat, het is een verhaal dat Jax Teller volgt, voormalig vice-president en vervolgens president van de club, en de rest van de motorbende. Terwijl ze proberen de kost te verdienen in het kleine stadje Charming in Zuid-Californië.

Maar toen het tijd was om de zonsondergang in te rijden en de show te beëindigen, was de seriefinale precies wat kijkers een heel seizoen hadden verwacht. Er was geen schokkend einde of plotwending, alleen een einde dat moest gebeuren. Hoewel het nog steeds een goede aflevering was, heeft de show ons gedurende de zeven seizoenen veel andere details gegeven die de finale ver overtreffen.

15 Slechts twee castleden overleefden van de pilot tot de finale

Chibs (Tommy Flanagan) zittend
Chibs (Tommy Flanagan) zittend

Van de pilot tot de finale waren de enige twee leden die ongedeerd wegliepen Tig (Kim Coates) en Chibs (Tommy Flanagan). Met alle moorden en criminele activiteiten is het schokkend dat deze twee mannen de hele serie konden blijven. Jax Teller zou het derde lid zijn geweest, maar we weten allemaal hoe de finale van de show eindigde.

14 The Joker Bros bleek motorrijder te zijn

Alessandro Montez in Sons of Anarchy
Alessandro Montez in Sons of Anarchy

Als je Next Friday hebt gezien, herinner je je de drie Spaanse broers die bekend staan als de Joker Bros. Nou, het blijkt dat diezelfde drie jongens uiteindelijk zouden aansluiten bij Sons of Anarchy. Allesandro Montez was Joker, terwijl de andere twee, Benny en Armando, lid waren van SAMTAZ, in Arizona.

13 Kurt Sutter was de echte inspiratie voor Tig's angst voor poppen

Tig (Kim Coates) is bang voor poppen
Tig (Kim Coates) is bang voor poppen

Tig is een van de stoerste kerels van de hele show, dus toen ze ons onthulden dat hij doodsbang was voor poppen, werd het op de een of andere manier een van de grappigste running gags in de serie. Dat gezegd hebbende, het is ontleend aan Kurt Sutters echte angst voor hen.

12 Venus Van Dam is het tegenovergestelde van Cletus Van Damme

Afbeelding
Afbeelding

Kurt Sutter concentreert zich op de kleine details bij het schrijven van een aflevering. Toen hij bijvoorbeeld W alton Goggins, met wie hij eerder aan The Shield werkte, vroeg om op SOA te komen, moesten ze een naam bedenken. Ze besloten om met Venus Van Dam op Sons te gaan omdat het een toneelstuk was op W alton's undercovernaam op The Shield.

11 Kurt Sutter begon zich voor te bereiden op Tara's dood in seizoen twee

Tara en Jax uit Sons
Tara en Jax uit Sons

Kurt Sutter wist altijd dat zijn verhaal zou eindigen als Jax Teller zijn eigen leven zou nemen. Maar om Jax' zelfmoord plausibel te laten lijken, wist Kurt dat hij Tara zou moeten vermoorden, wat zou leiden tot een neerwaartse spiraal voor Jax

10 Jax Teller is verantwoordelijk voor de meeste moorden op de show, met bijna het dubbele

Jax Teller, gespeeld door Charlie Hunnam, maakt een promofoto
Jax Teller, gespeeld door Charlie Hunnam, maakt een promofoto

Na de hele serie meerdere keren opnieuw te hebben bekeken, besloten we dat het eindelijk tijd was om elke dode te tellen, de manier waarop het gebeurde en wie er verantwoordelijk voor was. Het is niet verrassend dat Jax Teller eindigde met 43, waaronder hijzelf. De volgende die het dichtst in de buurt kwam was Tig en hij had er maar 26.

9 Het Lee Toric-personage van Donal Logue zou langer meegaan

Donal Logue als Lee Toric tijdens zijn tijd op Sons of Anarchy
Donal Logue als Lee Toric tijdens zijn tijd op Sons of Anarchy

Oorspronkelijk tekende Donal Logue een contract van 10 afleveringen om de voormalige Amerikaanse maarschalk Lee Toric te spelen. Tegen de tijd dat het 6e seizoen van Sons of Anarchy begon, werd hij echter veranderd in een serie over Vikings en werd Kurt gedwongen om hem veel eerder af te schrijven dan gepland.

8 Jax droeg altijd sneakers, geen laarzen

Jax Teller rijdt op zijn fiets op Sons
Jax Teller rijdt op zijn fiets op Sons

Charlie Hunnam verdiende de rol van Jax Teller niet omdat hij beste vrienden was met de regisseur. Hij kreeg het omdat hij een geweldige acteur is en hij heeft hard gewerkt om Jax te worden, waaronder maandenlang met motorrijders rondrijden en de kneepjes van het vak leren. Een van de dingen die hij leerde, was dat ze meestal sneakers dragen, geen laarzen.

7 Jax Teller-fans sturen Charlie Hunnam-messen letterlijk als cadeau

Jax (Charlie) en Bobby uit Sons of Anarchy
Jax (Charlie) en Bobby uit Sons of Anarchy

In Californië is het volkomen legaal om in het openbaar rond te lopen met een mes, zolang het niet verborgen is. Er zijn grenzen aan die regel, maar die legaliteit leidde ertoe dat motorrijders meestal messen bij zich droegen. Dus natuurlijk stuurden veel Charlie's fans hem messen.

6 De dakloze vrouw was bedoeld om dubbelzinnig te zijn

De dakloze vrouw uit Sons of Anarchy
De dakloze vrouw uit Sons of Anarchy

Poëzie wordt normaal gesproken zo geschreven dat de lezer tot zijn eigen conclusie kan komen in plaats van dat iemand hem precies vertelt wat hij moet denken als hij iets ziet. Kurt Sutter kon poëzie maken toen hij deze dakloze vrouw liet verschijnen, en gaf er nooit een verklaring over.

5 Happy's tatoeages zijn 100% echt, en zijn allemaal zijn eigen persoonlijke tatoeages

David Labrava speelt Happy on Sons
David Labrava speelt Happy on Sons

Happy is een echt lid van de Hells Angels MC en al zijn tatoeages die je in de show ziet, zijn zijn eigen persoonlijke tatoeages die hij in de loop der jaren heeft gekregen. Het draagt bij aan zijn karakter om te laten zien dat er niets te faken was – het was allemaal echt.

4 Elke enkele regel is gescript

Kurt Sutter legt uit waarom hij een hekel heeft aan verbeteren
Kurt Sutter legt uit waarom hij een hekel heeft aan verbeteren

Hoewel het lijkt alsof er ruimte is voor improvisatie op Sons of Anarchy, vooral met zo'n getalenteerde cast, laat Kurt Sutter het gewoon niet gebeuren. Er zijn maar weinig regisseurs die zo bijzonder zijn in de manier waarop het verhaal is geschreven dat het script niet kan worden aangeraakt.

3 Ron Perlman was de tweede keuze om Clay Morrow te spelen

Ron Pearlman als Clay Morrow en Katey Segal als Gemma
Ron Pearlman als Clay Morrow en Katey Segal als Gemma

Ron Perlman was niet de originele acteur die Clay Morrow speelde in Sons of Anarchy. De pilot-aflevering is eigenlijk gefilmd met Scott Glenn, maar Kurt Sutter vond de beelden niet leuk en bracht Ron onmiddellijk binnen om nieuwe opnames te maken, wat een geweldige beslissing bleek te zijn.

2 De meeste hoofdpersonages doen hun eigen stunts

Jax Teller leidt de rest van SAMCRO op een fietstocht
Jax Teller leidt de rest van SAMCRO op een fietstocht

Jongens als Charlie Hunnam, Kim Coates, Tommy Flanagan en Ron Perlman doen niet alleen hun eigen stunts, ze rijden ook op de motorfiets en doen niet alleen alsof. Vaak wordt vanwege verzekeringsproblemen aan de belangrijkste castleden gevraagd dit soort dingen niet te doen, maar deze jongens mochten het wel doen.

1 Kurt Sutter gebruikte Hamlet als zijn inspiratie

Kurt Sutter, maker van Sons of Anarchy
Kurt Sutter, maker van Sons of Anarchy

William Shakespeare was de grootste toneelschrijver aller tijden, dus er is een reden waarom het grootste deel van Hollywood de basis van zijn werken gebruikt om hun films te maken. Kurt Sutter was niet anders en is heel open geweest over hoe Hamlet zijn inspiratie voor de serie was. Hij wilde het toepassen op het leven van een motorbende.

Aanbevolen: