15 weinig bekende details uit de set van Orange Is The New Black

Inhoudsopgave:

15 weinig bekende details uit de set van Orange Is The New Black
15 weinig bekende details uit de set van Orange Is The New Black
Anonim

Vanaf het moment dat "Orange Is the New Black" zijn debuut maakte op Netflix in 2013, was de show een hit voor zowel fans als critici. Gebaseerd op een boek geschreven door Piper Kerman, richt de show zich op het leven in een vrouwengevangenis. Het is een verhaallijn die als fris en boeiend werd gezien.

Tijdens het eerste seizoen kreeg de show een indrukwekkende 95% rating van critici, volgens Rotten Tomatoes. De consensus van de critici stelt: "Orange Is the New Black is een scherpe mix van zwarte humor en dramatisch gewicht, met interessante personages en een intrigerende flashback-structuur."

Ondertussen ontving de show tijdens de hele serie ook 20 Emmy-nominaties en vier overwinningen. En terwijl je de show steeds weer opnieuw bezoekt, dachten we dat het misschien leuk zou zijn om ook wat geheimen achter de schermen over de show te vertellen:

15 Aanvankelijk had Ryan Murphy de rechten op het boek waarop de show was gebaseerd

Terwijl hij sprak met The Hollywood Reporter, herinnerde Kerman, die ook fungeert als uitvoerend adviseur van de show, zich: Het boek werd aanvankelijk door Ryan Murphy gekozen voordat het werd voltooid. Hij had een Fox-deal en ik herinner me dat ik naïef dacht: 'Ik hoop dat de show niet uitkomt voordat mijn boek klaar is.' Dat gebeurde niet, en de rechten kwamen terug op mij.'

14 De show werd afgewezen door zowel Showtime als HBO

Show-maker Jenji Kohan herinnert zich: "Eerst gingen we naar Showtime, aan wie we net acht jaar Weeds hadden gegeven. Ze zeiden nee.” Lionsgate TV-voorzitter Kevin Beggs voegde toe: "HBO belde en volgde het boek. Ze waren fans van Jenji's, en vroegen om het veld te horen. Ze kochten het in de kamer, maar zakelijke zaken hebben nooit gebeld.'

13 De show gaf Netflix een beter begrip van hoe tv-shows worden gemaakt

Kohan herinnert zich: Toen we met Netflix begonnen, wisten ze niet wat ze deden. Ze hadden nooit echt televisie gemaakt. Hun leidinggevenden zouden op de sets komen zitten om te zien hoe tv wordt gemaakt.” Toen de show op Netflix kwam, was het rond de tijd dat het net had besloten om wat originele inhoud in gebruik te nemen.

12 Kate Hudson en Katie Holmes werden beschouwd voor de rol van Piper

Castingdirecteur Jen Euston herinnerde zich: Er kwamen mensen voorbij. Dat eerste seizoen was veel bedelen. Niemand wist wat dit was. Piper was de moeilijkste rol om te casten. Jenji zei dat ze een eenhoorn nodig had, en ik had niemand. Ik was de hele pilot op zoek naar Piper en heb haar pas twee weken daarvoor gecast.'

11 Jenji Kohan schreef het karakter van Big Boo nadat Lea Delaria zich niet goed voelde voor een van de bestaande delen

Delaria onthulde: "Ze brachten me eerst binnen voor een bewaker. Dan voor Anita DeMarco, de rol die Lin Tucci speelt. Ik voelde me er heel goed bij, maar mijn manager zei: 'Er is geen rol voor jou. Ze zweren dat ze iets gaan schrijven.'Ik had een sissende aanval.' Ze voegde eraan toe: "Jenji zei hetzelfde en schreef Big Boo voor mij."

10 Om het karakter van Tiffany 'Pennsatucky' Doggett te portretteren, wendde Taryn Manning zich tot methode-acteren

Manning legde uit: "Dit personage is alles wat ik niet ben. Ze is racistisch en homofoob. Maar ik maakte een fout en dacht dat ik niet aangenomen zou worden. Ik isoleerde mezelf en maakte dat eerste seizoen niet veel vrienden. " Later voegde ze eraan toe: "Toen realiseerde ik me dat ik een beetje meer methode was dan ik dacht."

9 Pablo Schreiber hoefde geen auditie te doen voor zijn rol, maar Jenji Kohan wilde auditie doen voor zijn snor

Schreiber legde uit: "Jenji's enige vereiste was dat ze wilde dat ik snorren zou passen, dus deden we auditie voor de snor, niet voor mij. Ik had Weeds gedaan en hield van Jenji en het personage dat ze voor mij schreef.” De acteur herinnerde zich ook: "Omdat ik de slechterik was, was ik gescheiden van de sfeer op de set. In het script werd hij alleen Pornstache genoemd.”

8 De cast kreeg een salarisverhoging terwijl de show nog midden in het eerste seizoen zat

Danielle Brooks herinnerde zich: "Ik had 10 afleveringen gedaan en het meeste geld verdiend dat ik ooit had verdiend. We kregen een hobbel in het midden van het eerste seizoen. Ik begon eerst met het maken van een minimum, dat is iets minder dan $ 1.000 per aflevering, en ik verdiende dat eerste seizoen $ 5.000 per aflevering."

7 scripts waren gemarkeerd met namen van acteurs, zodat de bemanning gemakkelijk de bron van mogelijke verhaallekken kon identificeren

Cox vertelde Grazia: Elk script dat we ontvangen heeft onze naam op elke pagina, zodat als het wordt gekopieerd of wat dan ook, we weten wie het heeft vrijgegeven. We zijn nu populair, dus we moeten heel, heel voorzichtig zijn. Het is heel opwindend om deel uit te maken van iets waar mensen meer over willen weten…”

6 Aanvankelijk wilde Laura Prepon niet terugkeren voor het tweede seizoen

Gelukkig is ze van gedachten veranderd. Uitvoerend producent Tara Herrmann herinnert zich: We waren bezig om Alex uit de show te halen, dus het was geweldig nieuws toen we erachter kwamen dat Laura terug zou komen. Het was veel werk om terug te gaan en die verhalen opnieuw te breken - maar het was welkom nieuws.”

5 Cox was nooit bedoeld om een reguliere serie te worden

Cox legde uit: "Een tijdje was het een droom van mij om regelmatig een serie te maken en de eerste keer dat het gebeurde was met [CBS-drama] Doubt. Meer bezig zijn met Oranje was niet iets dat werd gepresenteerd. Mijn rol was wat Jenji wilde. Ik ben zo waanzinnig dankbaar omdat deze show mijn leven heeft veranderd.”

4 The Showrunners beschouwden Poussey niet te vermoorden

Kohan legde uit: "We probeerden in plaats daarvan allerlei personages te bedenken om te doden, omdat niemand Poussey wilde verliezen. Maar uiteindelijk moesten we daarom Poussey kwijtraken, omdat het de meeste impact had. Er was zoveel hoop." Hermann voegde toe: “Samira vertrouwde het proces en het verhaal. Er waren geen harde gevoelens.”

3 Lea Delaria kwam erachter dat ze niet meer op de show zou zijn via een telefoontje

Delaria herinnerde zich: "Ik kreeg een telefoontje van Jenji die me vertelde dat ik niet meer in de show zou zijn. Ik bedankte haar. Wanneer hebben we ooit een positieve weergave van een butch-personage gezien vóór Orange?" Ze voegde eraan toe: "Butches zijn altijd verbannen binnen onze gemeenschap en Orange heeft daarover veel van gedachten veranderd."

2 Sommige castleden zongen harmonie tot de regisseur Action riep

Adrienne Moore vertelde Bustle: "Uzo [Aduba], Samira [Wiley], Danielle [Brooks] en ik zongen altijd samen harmonie. We zouden zingen tot het moment dat de regisseur actie riep. Ik bedoel, nadat ze zouden zeggen, '3 bellen, geluidssnelheid, achtergrond… en actie.' We zouden tot op dat moment voluit de harmonieën zingen.”

1 Laverne Cox's tweelingbroer speelde haar personage voor de overgang

Cox bevestigde: "Mijn broer speelde mijn personage voor de overgang." Ze voegde eraan toe: "Om over de kracht van manifestatie te spreken, Jenji [Kohan, de maker van OITNB] … het was een lopende grap in de schrijverskamer voor Sophia, we moeten een transvrouw inhuren die kan acteren, die een identieke tweeling heeft broer die ook kan acteren.”

Aanbevolen: