15 Fantheorieën over Westworld waar we maar aan blijven denken

Inhoudsopgave:

15 Fantheorieën over Westworld waar we maar aan blijven denken
15 Fantheorieën over Westworld waar we maar aan blijven denken
Anonim

Elke kijkervaring in vergelijking met de achtbaan van ABC's LOST betekent dat het publiek een wilde rit tegemoet gaat. Sinds seizoen één, dat volledig in het titelpark Westworld plaatsvond, is de show over de tijdlijn gesprongen. Het tweede seizoen introduceerde andere wendingen en parken. Elk seizoen heeft een eigen naam en thema: seizoen één, The Maze en seizoen twee, The Door. Het toepasselijk genaamde derde seizoen, The New World, volgt Dolores (Evan Rachel Wood) nadat ze zich losmaakt uit het park en naar de echte wereld verhuist.

De leidende gastheer, Dolores, is op oorlogspad, klaar om de mensheid uit hun lussen te bevrijden. Aan het einde van seizoen twee ontsnapt ze uit het park met ongelooflijk waardevolle informatie en creëert ze talloze mysteries voor het nieuwste seizoen, dat in maart in première ging op HBO. Harper's Bazaar rapporteerde de volledige cast voor seizoen drie, met terugkerende gezichten en nieuwkomers zoals Lena Waithe, Marshawn Lynch, Kid Cudi en Aaron Paul van Breaking Bad.

Lees verder voor 15 fantheorieën over Westworld waar we geobsedeerd door zijn.

15 Caleb is een gastheer

Aan het einde van het tweede seizoen ontsnapt Dolores (Evan Rachel Wood) uit Westworld in het lichaam van Charlotte Hale (Tessa Thompson) met vijf parels, klaar om de echte wereld te ontmantelen. In de opener van seizoen drie ontmoet ze Caleb (Aaron Paul), een bouwvakker, kleine crimineel en mens, althans voor zover we weten.

14 Ford trekt nog steeds aan de touwtjes

Dolores bereikte bewustzijn en vernietiging regeerde. Arnold Weber (Jeffrey Wright) en Dr. Robert Ford (Anthony Hopkins) ontwikkelden de revolutionaire technologie voor hosts en Westworld-parken. Ford is dood, maar dat weerhoudt hem er niet van om achter het graf verwoestingen aan te richten. Zit Ford nog steeds verscholen in de bedrading van de Forge die de dienst uitmaakt?

13 Dolores is niet in de echte wereld

Westworld herdefinieerde zichzelf in seizoen drie en verliet het park. Showrunners Lisa Joy en Jonathan Nolan boden het publiek inzicht in de wereld van 2057, zelfrijdende auto's, AI-bewaking en alles. De locatieverschuiving verwelkomt een paar nieuwe acteurs in de cast, terwijl het verhaal van geliefde gastheren en Westworld-medewerkers verder gaat.

12 William's dochter Emily is niet dood

In 'The Passenger' schiet William (Ed Harris) zijn vervreemde dochter Emily (Katja Herbert) neer. Hij geloofde dat zijn dochter was vervangen door een gastheer en schoot haar neer als bewijs. The Man in Black wordt achtervolgd door beelden van zijn dochter die doodbloedt in het park. Wat als Ford of iemand anders dat wilde dat hij dacht?

11 Er zijn meer parken dan het publiek beseft

Promotiemateriaal voor Westworld omvat een webdomein dat is geregistreerd bij Delos, het bedrijf dat eigendom is van William (Ed Harris) met een meerderheidsbelang in het themapark, waaruit blijkt dat er zes parken onder de paraplu zijn: Westworld, Shotgunworld, Oorlogswereld en de Raj. De nieuwste toevoeging vanaf seizoen drie: Fantasyworld, met een speciale Game of Thrones-crossover.

10 Maeve's dochter is half mens en half gastheer

In de eerste twee seizoenen van Westworld bestormen flashbacks Maeve (Thandie Newton), de hoofdvrouw van de Mariposa Saloon, over haar leven als huishoudster. Een man bestormt haar ranch en vermoordt haar dochter, gespeeld door Jasmyn Rae, die Maeve keer op keer ziet. Het meisje speelde de rol van dochter, maar de connectie lijkt boven de programmering te staan.

9 Arnolds zoon Charlie stierf, maar Charlotte is Arnolds dochter

Bernard is een gastheer-reïncarnatie van Ford's (Anthony Hopkins) voormalige partner. Net als Maeve (Thandie Newton) heeft Bernard Lowe (Jeffrey Wright) een verwoestende hoeksteen, de dood van zijn zoon Charlie. Ook, net als Maeve's connectie met haar dochter, strekt de link tussen vader en zoon zich uit over het programmeren. Was Charlie een tweeling? Zou Charlotte een gastrecreatie kunnen zijn van Bernards zoon?

8 Teddy is niet dood

Fans verlangen ernaar om meer James Marsden te zien in de rol van Teddy Flood, een presentator uit de stad Sweetwater en de liefde van Dolores. Ze verliet het park aan het einde van het tweede seizoen met vijf parels (gasthersenen) in haar tas. Het publiek speculeert dat Teddy een van de gastheren is die Dolores genoeg zou vertrouwen om te springen.

7 De mensheid zal buigen voor de gastheren

Het kan op dit moment alle kanten op, maar gezien de manier waarop Caleb (Aaron Paul) verlangend naar Dolores (Evan Rachel Wood) staart, voelt het niet als een verbeeldingskracht. Mensen van de moderne samenleving zwichten voor een almachtige supercomputer genaamd Rehoboam, gevangen in een lus, net als de gastheren. Zullen mensen het aas pakken?

6 De parken zijn nog steeds operationeel

Deze theorie leek een garantie aan het begin van seizoen drie, aflevering twee, "The Winterline", toen Maeve wakker werd in Warworld, vielen rode nazi-vlaggen langs de gebouwen. Naarmate de aflevering vorderde, wordt het duidelijk dat ze vastzit in een lus. Het park smelt om haar heen en het publiek ontmoet Serac (Vincent Cassel) in wat lijkt op de echte wereld.

5 Geen van de hosts is echt sentimenteel

Seizoen één, "The Maze", volgt het pad naar sentiment voor hosts als Dolores (Evan Rachel Wood), Maeve (Thandie Newton) en Bernard (Jeffrey Wright). In seizoen twee, "The Door", volgt het publiek de gastheren en de poging om de programmeerlus te beëindigen. Het lijkt erop dat de gastheren erin zijn geslaagd, maar Westworld heeft er een ding in om zichzelf in een knoop te leggen met onthullingen over de finale.

4 Delos vervangt mensen door hosts

Het publiek weet dat Charlotte Hale (Tessa Thompson) Westworld in seizoen twee niet levend heeft verlaten. Host-Charlotte bevat het brein van Dolores (Evan Rachel Wood). Dit is een stap in haar plan om de menselijke wereld te infiltreren, maar zou Delos hetzelfde doel kunnen hebben? Serac (Vincent Cassel) noemt mensen gebrekkig en onvoorspelbaar. Kunnen de hosts dit probleem oplossen?

3 De locatie van het park zal belangrijk zijn voor het perceel

Aan het einde van "Parce Domine" springt Bernard (Jeffrey Wright) op een boot met de bedoeling terug te keren naar Westworld en antwoorden te vinden. Een dokwerker wijst naar de locatie op de kaart, midden in de Atlantische oceaan. Kan de locatie van Westworld belangrijke details of geheimen over het park onthullen?

2 Caleb is de zoon van Dolores

Reddit-gebruiker Mobile_Sea deelt het idee dat het nieuwe personage gespeeld door Aaron Paul op de een of andere manier de zoon van Dolores is. Behalve dat hij een gewonde Dolores betrapt als eerbetoon aan William (Ed Harris) in de pilot, voelt weinig over de koppeling seksueel aan, dus is het een stuk om te denken dat Caleb op de een of andere manier de spawn van Dolores is.

1 Iemand heeft William ontworpen om Dolores te vernietigen

Een idealistische William (Jimmi Simpson) arriveert in seizoen 1 in het themapark en laat een brute, verwoeste man achter. Het hele seizoen door ziet het publiek een mysterieuze Man in Black (Ed Harris). Zou de William die op de eerste dag in het park aankwam een gastheer kunnen zijn die is ontworpen om Dolores te vernietigen?

Aanbevolen: