15 tv-shows geannuleerd met Cliffhangers (en vervolgens teruggebracht)

Inhoudsopgave:

15 tv-shows geannuleerd met Cliffhangers (en vervolgens teruggebracht)
15 tv-shows geannuleerd met Cliffhangers (en vervolgens teruggebracht)
Anonim

Eens, toen een tv-serie werd geannuleerd, was dat het. Netwerken kunnen een dog-eat-dog-wereld zijn, en veel te veel veelbelovende tv-programma's eindigen veel te vroeg. De recente interesse in opwekkingen heeft er echter toe geleid dat verschillende langverleden shows terugkeren. Er zijn ook gevallen waarin een komedie als Family Guy of Arrested Development wordt opgepikt en gepusht door een ander netwerk. Het meest opvallende is hoe verschillende shows eindigen met cliffhangers, die nooit worden opgelost … maar andere kunnen dat wel zijn.

In feite speelt een show die wordt geannuleerd op een cliffhanger meerdere keren een aanzienlijke rol in het ergens anders nieuw leven inblazen. Als een fanbase gepassioneerd genoeg is, kan het oorspronkelijke netwerk van koers veranderen en het terug kunnen brengen. In een paar gevallen kan het jaren duren, maar een opwekking kan eindelijk die losse eindjes inpakken. Hier zijn 15 tv-programma's die werden geannuleerd vanwege cliffhangers, maar erin slaagden terug te keren om te laten zien hoe het plagen van een grote beurt een show van de bijl kan redden.

15 Gemiddeld nog twee jaar beheerd na een netwerksprong

In 2009 nam NBC de rampzalige beslissing om Jay Leno zijn eigen primetime talkshow te geven. Om ruimte te maken moesten ze verschillende series beëindigen. Onder hen was Medium, een van de betere artiesten van het netwerk die Patricia Arquette een Emmy had gewonnen.

Fans waren boos, aangezien het vijfde seizoen eindigde met haar personage in coma. CBS heeft de serie nog twee seizoenen nieuw leven ingeblazen. Gezien het feit dat Leno's show een snel geannuleerde flop was, moet NBC zichzelf voor de gek houden door Medium te laten gaan.

14 The Expanse kon weer stijgen op Amazon

Het Syfy Network heeft de slechte gewoonte om een aantal veelbelovende shows te annuleren. Toch konden mensen het nog steeds niet geloven toen The Expanse na het derde seizoen werd uitgebracht. Het had niet alleen een goede schare fans, maar critici prezen het als de beste sci-fi-show op televisie.

Het was frustrerend, met een cliffhanger van een dodelijke nieuwe buitenaardse dreiging die werd ontdekt. Amazon trok naar binnen om de serie nog twee seizoenen nieuw leven in te blazen. Ten minste één Syfy-serie vond elders een tweede leven.

13 One Day at A Time kreeg meer dagen op Pop

Meestal is Netflix degene die programma's oppikt die door andere netwerken zijn stopgezet. Maar het omgekeerde gebeurde met deze heropleving van de populaire sitcom. Critici gingen uit hun dak vanwege het ontroerende verhaal van een Cubaans-Amerikaanse familie en de scène-stelende optredens van Rita Moreno.

Het derde seizoen eindigde met Moreno's personage in Cuba en een enorme verontwaardiging toen Netflix het annuleerde. Het Pop-netwerk verhuisde snel om het te vernieuwen, en de première van het vierde seizoen maakte een kans op Netflix om dit juweeltje van een serie te laten gaan.

12 Twin Peaks duurde een kwart eeuw om zijn bizarre rit voort te zetten

Toen Twin Peaks in 1990 in première ging, was dat een enorme sensatie. Het hele land vroeg: "Wie heeft Laura Palmer vermoord", maar toen dat eenmaal was opgelost, haperde de show. Het einde was een bizarre reeks waarin Cooper werd bezeten door een kwade kracht.

Na 26 jaar keerde de serie eindelijk terug in een Showtime-revival. Het was net zo raar als altijd, maar fans genoten nog steeds van het eindelijk zien van de baanbrekende serie.

11 Drop Dead Diva teruggekeerd uit de dood

Deze eigenzinnige Lifetime-serie concentreert zich op Deb, een blonde actrice die na een dodelijk ongeval herboren wordt in het lichaam van een plus-sized advocaat, Jane. Het had een loyaal publiek tijdens zijn run, die een hoogtepunt bereikte in seizoen vier toen Jane voormalige liefde Grayson kust net voor haar huwelijk met een andere man.

Lifetime kondigde aan dat de show werd geannuleerd vanwege de hoge kosten, wat tot een terugslag leidde. Slechts een paar weken later herleefde Lifetime de show voor nog eens twee seizoenen. Net als zijn hoofdpersoon kon Diva van buitenaf terugkeren.

10 Heroes werd uiteindelijk herboren

Heroes staat bovenaan de lijsten van "shows die geweldig waren in hun eerste seizoen, maar daarna uit elkaar vielen". De producenten hadden vertrouwen in een vernieuwing toen ze de finale van het vierde seizoen schreven waarin het bestaan van superkrachtige mensen aan de wereld werd onthuld.

NBC annuleerde de serie, maar bracht in 2015 de beperkte serie Heroes Reborn terug. Hoewel het grootste deel van de cast weg was, slaagde het er toch in om die cliffhanger uit te leggen, ook al kon het niet het hele verhaal redden.

9 De moord slaagde erin zijn eigen ondergang te overleven

The Killing was meteen een hit op AMC met zijn duistere verhaal over een brute moordzaak. Maar de show haperde in zijn tweede seizoen met de centrale moord ingepakt en een nieuwe zaak begon. Op dit punt leidden dalende beoordelingen ertoe dat het netwerk het annuleerde.

AMC keerde van koers om de serie voor een derde jaar te vernieuwen. Het eindigde met de hoofdagent in ernstig gevaar, terwijl AMC de show voor de tweede keer afsloeg. Netflix kwam tussenbeide om het af te sluiten met een run van zes afleveringen.

8 Nashville vond zijn juiste thuis op CMT nadat ABC het had afgeschaft

Dit countrymuziekdrama, dat in 2012 debuteerde, pochte met een geweldige cast, maar leek op het verkeerde netwerk te zijn met ABC. Omdat de kijkcijfers haperden, besloten de producenten om seizoen vier te laten eindigen met hoofdpersonage Juliette bij een vliegtuigongeluk.

Deze gok heeft zijn vruchten afgeworpen. Kort nadat ABC de show had geannuleerd, kwam CMT tussenbeide om het met nog eens twee seizoenen te verlengen. De serie past veel beter op dit netwerk om een uitstekende run af te sluiten.

7 Longmire kon een sprong maken om zichzelf af te maken

De hedendaagse western was geen enorme hit op A&E, maar had toch een toegewijd publiek. Het derde seizoen eindigde met hulpsheriff Branch die zijn corrupte vader confronteerde en vervolgens het geluid van een geweerschot net voordat A&E de serie beëindigde.

De show deed het goed op Netflix, dus de service kwam tussenbeide om hem nieuw leven in te blazen. Het vierde seizoen onthulde het lot van Branch voordat het verder ging met zijn gruizige verhaal. De show ging nog twee seizoenen door met Netflix, waardoor het een succes werd.

6 Deadwood heeft 13 jaar nodig gehad om de finale af te ronden

Geprezen door critici, was deze brute en donkere western een van HBO's beste shows van de jaren 2000. Schokkend genoeg werd het geannuleerd na het derde seizoen, net toen het zich opstapelde tot een conflict tussen de titelstad en een meedogenloze tycoon.

Het duurde dertien jaar van stoppen en starten, maar uiteindelijk, in 2019, kon een tv-film de cast terugbrengen. Het wikkelde het verhaal redelijk goed af gezien de lange vertraging om de kwelling voor zijn fanbase te beëindigen.

5 Chuck's loyale fanbase gebruikte Subway om het te helpen overleven

Technisch gezien was het geen volledige annulering. De producenten van de spionagecomedyshow geven echter toe dat NBC na seizoen twee klaar was om de stekker eruit te trekken. Ondanks goede recensies, was de show laag in de kijkcijfers en zou zijn geëindigd met nerd Chuck die in een superspion veranderde.

Fans gingen naar Subway (een sponsor van de show) om sandwiches te kopen en "Chuck" te noemen, terwijl ster Zachary Levi evenementen organiseerde. NBC luisterde terwijl de serie nog drie seizoenen liep om de honger van de fans te stillen.

4 Lucifer maakte een duivelse comeback

Het concept van "de duivel komt naar Los Angeles en helpt bij het oplossen van misdaden" klinkt misschien stom. Maar het verzamelde een goed publiek en lovende kritieken gedurende drie seizoenen. De producenten lieten opzettelijk het derde seizoen eindigen, waarbij agent Chloe eindelijk besefte dat Lucifer inderdaad de duivel was.

Dat maakte het nog erger toen Fox de show schrobde. De kolossale fan push overtuigde Netflix om de serie nieuw leven in te blazen. Laat het aan de duivel over om een prachtige opstanding te bewerkstelligen.

3 Jericho's fans zeiden 'noten' van de annulering ervan

Jericho was een serie uit 2006 die zich afspeelt in een titulaire stad in Kansas die nucleaire aanvallen in heel Amerika uitvoert. In de finale stonden ze tegenover een vijandelijk leger, waarbij het hoofdpersonage reageerde op de oproepen tot overgave met 'Nuts'.

Nadat CBS de serie had geannuleerd, stuurden fans bijna 20 ton noten van alle soorten naar de kantoren van het netwerk. Deze enorme reactie dwong hen om de serie nieuw leven in te blazen voor een tweede seizoen van zeven afleveringen. Hoewel het opnieuw werd verwijderd, is het een van de meest opvallende fancampagnes ooit.

2 Tijdloos erin geslaagd om meer tijd voor zichzelf te maken

Deze show uit 2016 had een team van agenten die probeerden een slechterik te stoppen om de geschiedenis te veranderen. Fans waren dol op zijn kijk op het verleden en de intrigerende wendingen. De show werd geannuleerd direct na de finale van het eerste seizoen, waar heldin Lucy ontdekt dat haar moeder deel uitmaakt van een sinistere samenzwering.

Er brak een enorm protest van fans uit en slechts drie dagen later vernieuwde NBC de show voor een tweede seizoen. Ook dat eindigde met een cliffhanger en een annulering. NBC maakte snel een tv-film om het allemaal af te ronden. Het is logisch dat een tijdreisshow twee keer terug kon komen van een einde.

1 Brooklyn Nine-Nine overleefde een netwerksprong voor enorm succes

De wilde politiekomedie was een kritieke hit op Fox. Het vijfde seizoen eindigde met de bende die wachtte om te horen of Holt een promotie tot politiecommissaris zou krijgen. Zowel de fans als de critici waren woedend toen Fox de serie verliet om de ABC-show Last Man Standing nieuw leven in te blazen.

Slechts 24 uur later kwam NBC tussenbeide om de show voor nog een seizoen nieuw leven in te blazen. Het is zijn zevende aan het afronden, want de politie van de 99 slaagde erin een netwerksprong mooi te overleven.

Aanbevolen: