Hoeveel entourage is echt? Alles over het maken van de show

Inhoudsopgave:

Hoeveel entourage is echt? Alles over het maken van de show
Hoeveel entourage is echt? Alles over het maken van de show
Anonim

Van 2004 tot 2011 was Entourage een van de grootste tv-programma's van HBO. De serie was meteen een hit en het is echt niet moeilijk te begrijpen waarom. Met hilarische teksten en een spectaculaire cast bood deze serie fans een kijkje in het leven in Hollywood, iets wat geen enkele andere serie ooit eerder had gedaan. Afgezien daarvan bevatte de show geweldige cameo's van beroemdheden in zowat elke aflevering.

Inmiddels weten fans dat Entourage enigszins gebaseerd is op het echte leven van Mark Wahlberg. Omdat het echter geen realityserie is, is de vraag welke delen echt zijn en welke fictie, moeilijk te negeren. Vandaag zullen we specifiek kijken naar welke delen van de show in overeenstemming zijn met het echte leven van Wahlberg en die puur voor ons entertainment zijn gemaakt.

13 Het idee begon als een realityserie, maar Wahlberg was niet geïnteresseerd

Volgens History vs Hollywood gaf Mark Wahlberg zelf toe dat hij als eerste werd gevraagd naar een meer traditionele reality-serie. De website haalde een citaat uit een interview dat de acteur in 2015 deed: "Wat zou het interessant zijn om mij en mijn jongens te volgen met alle gekte die er gaande was in mijn filmcarrière, mijn persoonlijke leven en al deze dingen. En ik zei absoluut niet."

12 Ari Gold is gebaseerd op de echte agent van Wahlberg, Ari Emanuel

Jeremy Pivens vertolking van Ari Gold, de onbeschofte en agressieve agent van Vincent Chase, is zonder twijfel het stralende juweel van de hele serie. Hoewel we moeten aannemen dat de wijzerplaat tot het uiterste was aangezwengeld tijdens het scripten van dit vuile personage, was hij eigenlijk gebaseerd op Wahlberg's echte agent, Ari Emanuel (dit volgens de History vs Hollywood).

11 Veel van de klanten van Ari Gold zijn eigenlijk IRL van Ari Emanuel

Ari Gold's kantoor is altijd een leuke plek voor een scène, omdat je nooit weet welke hotshot-celebs er kunnen verschijnen. Zoals gerapporteerd door Rolling Stone, vertegenwoordigen echte Ari en Entourage Ari een paar van dezelfde namen. Fans zullen zich herinneren dat Larry David binnenkwam voor een praatje met Ari en het blijkt dat David wordt vertegenwoordigd door Emanuel IRL.

10 Aquaman was een onderwaterknipoog naar de eerste blockbuster van Wahlberg

Mark Wahlberg speelde in een heleboel fantastische films, maar Aquaman was daar niet een van. In de show fungeerde het superheldenverhaal echter wel als de eerste kaskraker van Vincent Chase. Volgens History vs Hollywood werd Aquaman gekozen als een aquatische knipoog naar Wahlberg's eerste blockbuster, The Perfect Storm.

9 In het echte leven is schildpad een ezel

Turtle was gemakkelijk de meest sympathieke man in Vinnie's bemanning. Het bleek dat het personage was gebaseerd op de oude vriend van Wahlberg, Donnie Carroll. Donnie stierf helaas in 2005, maar niet voordat hij zijn gedachten over de show duidelijk maakte. Volgens Rolling Stone werd Donnie geciteerd en zei: "Ik sta sinds dag één aan de zijde van [Wahlberg] en ik heb niets [van Entourage]. Geen 10 cent. Niets."

8 Eric Murphy is eigenlijk een combinatie van 2 mensen uit Wahlberg's Inner Circle

Eric 'E' Murphy was essentieel voor het succes van Vincent Chase, aangezien hij niet alleen zijn beste vriend was, maar ook zijn manager. In werkelijkheid komt het personage uit een combinatie van twee mensen die hebben gewerkt voor en bevriend zijn met Wahlberg. De acteur verklaarde in een interview met IMDb dat "E," losjes gebaseerd is op een combinatie van de echte "E", die een twintigtal jaren mijn assistent was, en Lev, die mijn manager en productiepartner is geweest."

7 Kevin Connolly (E) maakt geen deel uit van Wahlberg's crew IRL, maar hij maakt wel deel uit van DiCaprio's

Hoewel geen van de acteurs in Entourage is opgegroeid met Mark Wahlberg, is Kevin Connolly, die Eric "E" Murphy speelde, een echt lid van de crew van Leonardo DiCaprio. Zoals gemeld door Vanity Fair, ontmoette Connolly Wahlberg vroeger terwijl hij met DiCaprio op de set van de film The Basketball Diaries hing.

6 Johnny Drama is NIET gebaseerd op Donnie Wahlberg

Veel fans zijn er in de loop der jaren van uitgegaan dat Vinnie's broer, Johnny Drama, gebaseerd moet zijn op Wahlbergs echte broer, Donnie Wahlberg. Dit is echter niet het geval. Volgens Rolling Stone komt het personage van Wahlbergs zeer goede vriend Johnny "Drama" Alves. Hij is zelfs verschenen in de realityserie van Wahlberg, Wahlburgers.

5 Net als Johnny Drama is Kevin Dillon de minder bekende Dillon-broer

In misschien wel de meest geniale castingzet ooit, werd Kevin Dillon gekozen om Vinnie's minder bekende broer, Johnny Drama, te spelen. Kevin Dillon is misschien niet beroemd om veel buiten de HBO-serie, maar hij is in feite de broer of zus van filmster Matt Dillon. Dit is gewoon weer een geweldige manier waarop Entourage de realiteit met fictie heeft weten te versmelten.

4 In termen van talentbureaus, MGA=WME

Zoals gezegd, is Ari Gold gebaseerd op de echte agent Ari Emanuel. In de serie opent Ari Miller Gold Agency met vriend/vijand Barbara Miller. Volgens History vs Hollywood komt het Miller Gold Agency van Emanuels eigen bedrijf, William Morris Endeavour (waarvoor hij optreedt als co-CEO).

3 De overeenkomsten tussen Harvey Weinstein en Harvey Weingard zijn geen toeval

Er is geen genie voor nodig om deze twee jongens bij elkaar te brengen. Entourage's Harvey Weinberg is een replica van de in ongenade gevallen filmproducent Harvey Weinstein. Volgens The Hollywood Reporter was Weinstein helemaal niet onder de indruk van dit personage, en confronteerde hij Kevin Connolly er zelfs mee tijdens een aanloop op een feest.

2 Het idee voor Billy Walsh komt van entourageschrijver, Rob Weiss

Billy Walsh was de gestoorde filmregisseur waarmee Vincent Chase vaak samenwerkte. Volgens de maker van Moedig, Doug Ellin, was het personage gebaseerd op Rob Weiss, die eigenlijk een schrijver voor de serie was. Ellin beschreef Weiss als "een buitengewoon grappige, ietwat gekke, knappe gek", zoals gerapporteerd door History vs Hollywood.

1 Vinnie Chase is geen gewelddadige kerel, maar Mark Wahlberg heeft een zeer gewelddadig verleden

Een zeer opmerkelijke verandering die werd aangebracht bij het creëren van het personage van Vinnie Chase (de tegenhanger van Mark Wahlberg op het scherm), was zijn geschiedenis met geweld. In de serie vertoont Vince bijna geen tekenen van agressie. Als je echter op de Wikipedia-pagina van Wahlberg zou kijken, kun je een hele sectie over zijn eerdere gewelddadige misdaden vinden.

Aanbevolen: