10 dingen die je nooit wist van de set van Mark Wahlberg's films

Inhoudsopgave:

10 dingen die je nooit wist van de set van Mark Wahlberg's films
10 dingen die je nooit wist van de set van Mark Wahlberg's films
Anonim

Als het gaat om Hollywood A-listers, is een naam die meteen in je opkomt acteur Mark Wahlberg. De Hollywood-transformatie van Wahlberg is tenslotte het spul van legendes. We hebben het over een man die in een paar jaar tijd van rapper en model naar acteur is gegaan.

Wahlberg is ook om meer bizarre redenen beroemd geworden. Fans konden zelfs niet geloven dat hij midden in een live-interview in slaap viel.

Ondertussen werd Wahlberg ook geprezen voor zijn werk op het grote scherm. En dit is wat we hebben geleerd over wat er achter de schermen gebeurde in sommige van zijn films.

10 Boogie Nights: Leonardo DiCaprio werd ook overwogen voor zijn rol

Mark Wahlberg in Boogie Nights
Mark Wahlberg in Boogie Nights

De film uit 1997 was een kritische hit. Het was misschien wel de film die Hollywood ertoe bracht Wahlberg serieuzer te nemen. Vreemd genoeg had de regisseur aanvankelijk DiCaprio in gedachten voor de rol. "Het was grappig omdat Leo [DiCaprio] een soort ontmoeting had met Paul en ik een ontmoeting had met James Cameron," vertelde Wahlberg aan ABC News. Voor alle duidelijkheid: de acteur zei echter nooit een rol in Titanic te hebben gekregen. In de film speelt Wahlberg Eddie Adams/Dirk Diggler, een hulpkelner die pornoster is geworden. En dit is in de eerste plaats de reden waarom Wahlberg er jaren later grote spijt van kreeg dat hij aan deze film werkte.

9 The Yards: hij had een 'agressief gevecht' met co-star Joaquin Phoenix

Mark Wahlberg in The Yards
Mark Wahlberg in The Yards

In de film uit 2000 is er een intense scène met de personages van Wahlberg en Phoenix.'Hij wist niet wat ik ging doen. Ik wist niet wat hij ging doen', vertelde Wahlberg aan USA Today. "Ik denk dat hij wenste dat hij wist wat ik ging doen na de eerste nacht van fotograferen, omdat het behoorlijk agressief werd."

Wahlberg zei ook dat het een van de "betere gevechten" is die hij op het grote scherm heeft gehad. Ondertussen heeft Phoenix gezegd dat de hele stunt hem pijn heeft gedaan. Terwijl hij met The Guardian sprak, herinnerde de co-ster van Wahlberg zich: "Ik was dagenlang zwart en blauw."

8 The Perfect Storm: hij braakte tijdens het filmen

Een scène uit The Perfect Storm
Een scène uit The Perfect Storm

In deze levensechte film kregen de bemanningsleden van de zwaardvisboot Andrea Gail te maken met een zware storm in 1991. En bij het filmen van sommige scènes werd Wahlberg misselijk. "Deze arme man hing over de reling na vrijwel elk schot dat we maakten", vertelde regisseur Wolfgang Petersen aan Time."Een keer hebben we hem zelfs gefilmd terwijl hij aan het overgeven was." De film ziet ook een reünie tussen Wahlberg en George Clooney die samen in Three Kings speelden. Aangezien Clooney de ultieme grappenmaker is, is het mogelijk dat hij rond deze tijd ook Wahlberg te pakken heeft gekregen.

7 Planet Of The Apes: hij werd aangevallen door chimpansees op de set

Mark Wahlberg in Planet Of The Apes
Mark Wahlberg in Planet Of The Apes

Voor de remake van 2001 besloot regisseur Tim Burton om echte chimpansees in de film te gebruiken. Dit leek goed te zijn voor de meeste sterren van de film. Het lijkt er echter op dat de apen niet echt van Wahlberg hielden. "Elke keer als ik in de buurt van [costar Helena Bonham Carter] zou komen, zouden de chimpansees me beginnen aan te vallen", vertelde Wahlberg aan Entertainment Weekly tijdens een interview. “Ze zouden proberen me in de noten te slaan, zoals mijn 5-jarige zoon. Zoals echt slecht, zoals non-stop.” De ervaren acteur verklaarde ook dat de apen "de ergste waren.”

6 The Italian Job: Charlize Therons rijstijl deed hem overgeven

Charlize Theron en Mark Wahlberg in The Italian Job
Charlize Theron en Mark Wahlberg in The Italian Job

We beschouwen deze remake uit 2003 nog steeds als een van de beste overvalfilms ooit gemaakt. Het deed geen pijn dat de film over sterrenkracht beschikt met mensen als Wahlberg, Oscarwinnaar Charlize Theron en het complete actiefilmpakket Jason Statham. De film is toevallig ook een grote autofilm en Theron heeft uiteindelijk serieus gereden voor de film. Helaas werd Wahlberg ziek van haar stuur.

Tijdens een Comic-Con-panel onthulde Theron: "Ik herinner me nog levendig Mark Wahlberg, halverwege een van onze trainingssessies, stoppen en overgeven omdat hij zo misselijk was van het doen van 360's."

5 The Fighter: Toen de film uit elkaar viel, bleef hij trainen voor de rol

Mark Wahlberg in The Fighter
Mark Wahlberg in The Fighter

Het duurde jaren voordat deze Oscar-genomineerde film werd gemaakt. Toch hield Wahlberg zich eraan omdat het een passieproject was. In feite diende Wahlberg ook als producer achter de schermen. Op het scherm portretteerde Wahlberg bokser Micky Ward en hij bleef fysiek trainen voor de rol, zelfs toen de toekomst van de film onzeker leek. "Nou, de film was een go en toen viel hij uit elkaar en ik bleef gewoon trainen, dus na 3-1 / 2 jaar voelde ik me zelfverzekerd genoeg om daar naar binnen te gaan en geloofwaardig te zijn als een bokser die mogelijk de weltergewichttitel zou kunnen winnen," Wahlberg vertelde Collider.

4 Ted: Hij voelde zich zo belachelijk tijdens het filmen van de vechtscène in de hotelkamer

Mark Wahlberg in Ted
Mark Wahlberg in Ted

Dat komt vooral omdat Wahlberg moest doen alsof hij midden in een intens gevecht zat met een teddybeer die er echt niet was. Terwijl hij met Collider sprak, gaf Wahlberg toe: "Ik voelde me zo belachelijk in mijn eentje in die kamer rondscharrelen. Regisseur Seth MacFarlane had intussen niets dan lof voor Wahlberg. "Mark heeft het net verkocht, 150%", merkte MacFarlane op. Hij zei ook dat Wahlbergs optreden in de scene "pijnlijk realistisch" was.

Ted vertegenwoordigt MacFarlane's eerste kennismaking met films na het maken van Family Guy. Aan de andere kant heeft Family Guy films minstens 15 keer getrolld.

3 Transformers: Age of Extinction: hij bereidde zich zes maanden lang voor op de rol

Een scène uit Transformers Age of Extinction
Een scène uit Transformers Age of Extinction

Op het scherm lijkt het er misschien niet op dat Wahlbergs rol als Cade Yeager in de vierde Transformers-aflevering fysiek niet zo brutaal was. Wahlberg wist echter meteen dat het fysiek zijn tol zou gaan eisen, dus begon hij zich zo snel mogelijk voor te bereiden. "Nou, met deze moest ik voorbereid zijn om bijna zes maanden 15-16 uur per dag rondgegooid te worden", vertelde Wahlberg aan The Young Folks."Weet je, deze ging niet echt over een goede conditie voor het oog, in tegenstelling tot eropuit gaan en elke dag optreden."

2 Deepwater Horizon: hij maakte Mike Williams de adviseur van de film

Diepwaterhorizon in Diepe Horizon
Diepwaterhorizon in Diepe Horizon

In de film portretteert Wahlberg Mike Williams, een van de overlevenden van de ramp met een booreiland waarbij maar liefst 11 mensen omkwamen. De ervaren acteur is toevallig ook een van de uitvoerende producenten van de film en hij wist dat hij de echte Williams tot hun adviseur moest maken. "Toen ik Mike eenmaal ontmoette, stond ik erop dat ze hem als consultant aanwerven", vertelde Wahlberg aan de Los Angeles Times. "Ik wilde dat hij bij ons zou zijn en ervoor zou zorgen dat we het zo nauwkeurig mogelijk kregen."

1 Spenser vertrouwelijk: hij zette Post Malone in de film

Mark Wahlberg in Spenser vertrouwelijk
Mark Wahlberg in Spenser vertrouwelijk

Spenser Vertrouwelijke film markeert de allereerste foto van Wahlberg met Netflix. En het lijkt erop dat hij veel plezier heeft gehad bij het werken aan deze karaktergestuurde komedie, vooral toen hij een paar vrienden mocht casten, zoals Post Malone. "We waren bij mij thuis aan het rondhangen en hij zei: 'Weet je, ik zou heel graag in een film spelen', herinnerde Wahlberg zich tijdens een gesprek met USA Today. Post Malone wilde ook vermoord worden, maar Wahlberg had andere ideeën. Hij zei: "Ik zei: 'Ik heb een ander idee, maar je zou niet sterven. Maar jullie zouden me in elkaar kunnen slaan.'”

Aanbevolen: