10 dingen die je niet wist over Mark Wahlberg toen hij "Marky Mark" was

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over Mark Wahlberg toen hij "Marky Mark" was
10 dingen die je niet wist over Mark Wahlberg toen hij "Marky Mark" was
Anonim

Op zijn dertiende was Mark Wahlberg een origineel lid van New Kids On The Block, maar stopte pas een paar maanden later. Zes jaar later, in 1990, vormde hij de Funky Bunch met dansers/rappers Hector Barros (ook bekend als Hector the Booty Inspector), Scott Ross (ook bekend als Scottie Gee), Anthony Thomas (ook bekend als Ashley Ace) en Terry Yancey (ook bekend als DJ-T) en hun eerste album, Music for the People (geproduceerd door grote broer Donnie) bezorgden de wereld de 1 op de Billboard Hot 100 en gecertificeerd platina single, "Good Vibrations."

De rapper/feestganger met de OG-houding die we kenden als "Marky Mark" is een totaal ander persoon dan de gerespecteerde acteur/echtgenoot/vader die we vandaag kennen.

10 The Funky Bunch sneuvelde in '93

In 1993 ontving Marky een Grammy-genomineerde voor Best Rap Solo Performance voor het album You Gotta Believe van de band, dat het niet zo goed deed als het eerste. Nadat de bandleden hun eigen weg gingen, in plaats van solo te gaan, ging de hiphopster samenwerken met Prince Ital Joes, een reggaemuzikant, en brachten ze twee albums uit in Europa. Hun nummer "United" werd een nummer één hit in Duitsland. Hij trok zich in 1998 terug uit de muziekbusiness om een acteercarrière te beginnen en een zanger te spelen in Rock Star.

9 Hij modelleerde Calvin Klein-ondergoed

Voordat Justin Bieber en zijn tatoeages in een CK-slip poseerden, was er de gescheurde OG van ondergoedmodellen: Marky Mark en zijn sixpack. De zeer succesvolle advertentiecampagne werd geschoten door de beroemde modefotograaf Herb Ritts, en een van de grootste supermodellen van de jaren '90, Kate Moss, verscheen ook met de rapper in een aantal gedrukte advertenties en tv-commercials. Met een natuurlijke charme trok zijn universele aantrekkingskracht mensen aan, waardoor het bedrijf een exponentiële groei kon doormaken.

8 Hij werd verkozen tot slechtste zanger

The Funky Bunch's eerste album was misschien een doorslaand succes, maar hun tweede poging was een flop met de lezers van Rolling Stone die Marky Mark verkozen tot 'Slechtste zanger van het jaar, 1992. Deze teleurstelling was de katalysator voor Wahlberg om acteren na te streven. Hij maakte zijn debuut in de tv-film The Substitute, waarbij hij de hiphopnaam liet vallen en duidelijk maakte dat hij nooit meer zo genoemd wilde worden. Zijn volgende film was Renaissance Man, en de rest is Hollywood-geschiedenis.

7 Hij schreef een memoires

Laten we 'schreef' definiëren. Het boek uit 1992 is een fotobio met foto's van rockfotograaf Lynn Goldsmith en de foto's gaan vergezeld van doorlopend commentaar van het tieneridool. Met andere woorden, het is pagina na pagina (144 in totaal) foto's waar hij dingen over zegt. Om zijn hiphop-imago nog verder te versterken, droeg Marky Mark het boekdeel op aan zijn privépersonen, ook bekend als "het meest funky lid van mijn 'bos'." Het wordt door lezers beschreven als "grappig" met de voorwaarde om "het uit de buurt van jongeren te houden" vanwege de grof taalgebruik.

6 Hij werd aangeklaagd voor mishandeling

Het is algemeen bekend dat Wahlberg tijdens zijn pre-fame tienerjaren nogal een handvol was, vaak in de problemen komen met de wet. Helaas hield dit gedrag een tijdje aan nadat het sterrendom toesloeg.

Het verhaal gaat als volgt: een man zou naar verluidt een racistische smet hebben gebruikt tegen de zwarte bodyguard van de rapper en de superster zou de man behoorlijk zwaar hebben geslagen. Marky Mark werd gearresteerd voor mishandeling en batterijaanklachten die uiteindelijk werden ingetrokken nadat het vermeende slachtoffer een geldelijke buitengerechtelijke schikking had bereikt met de muzikant.

5 Hij was een videospel

Zoals de meeste celebs die naar roem schieten, leek het een goed idee om ervan te profiteren zodra hij een voorproefje van bekendheid kreeg. De rapper speelde in een computerspel, Marky Mark and the Funky Bunch: Make My Video. Het gaf eigenaren van mega-cd's de mogelijkheid om hun eigen muziekvideo met in de hoofdrol de groep te bewerken. Gamer-recensenten gaven het een 0 uit 10, en het werd gerangschikt als een van de slechtste games ooit gemaakt. Nou, je kunt ze niet allemaal winnen.

4 en een trainingsvideo

In 1993 kon men een solide trainingsroutine doen met The Marky Mark Workout: Form…Focus…Fitness. De band van 70 minuten komt nu alleen uit op VHS en wordt gebruikt op Amazon voor maar liefst 57 dollar. De recensies - sommige recent, geloof het of niet - zijn allemaal positief.

Het algemene gevoel is dat je naast een goede training ook naar het gespierde lichaam van de rapper kan kijken. Als iemand het nog niet is opgevallen, zelfs als hij bijna 50 is, is zijn lichaamsbouw nog steeds een inspiratie om van de bank af te komen en de taart neer te leggen.

3 Hij had een kenmerkende beweging

Tijdens live optredens op het podium, zou de gespierde hiphop-ster vallen en een glimp van zijn hete lichaam aanbieden als afscheidscadeau aan zijn concertgaande fans.(Hij was zijn tijd vooruit op dit front.) Shirtless was ook zijn ding, met zijn zwarte spijkerbroek laag om te beginnen, en zijn tighty-whites gluren boven zijn middel. Er was ook de de rigueur achterwaartse baseballcap. De kruisgrijper was er ook een die hij bezat.

2 Hij was een vaste MTV Rock N' Jock

Begin 1991 was MTV Rock N' Jock een televisieserie op het muzieknetwerk met acteurs, muzikanten en andere entertainers die verschillende sporten beoefenden en het opnemen tegen professionele atleten. Marky Mark deed mee aan de actie en onder zijn beroemde teamgenoten bevonden zich soms broer Donnie en sterren als Will Smith. Een paar jaar geleden onthulde hij dat hij tijdens één optreden een aanvaring had met Leonardo DiCaprio die hem bijna zijn rol in The Basketball Diaries kostte. De rapper trad ook op tijdens de rust, en ja, de broek viel ook op het veld.

1 Hij liet nogal een erfenis achter

Hij is Mark Wahlberg-acteur, familieman, producer, filantroop en ondernemer (hij en zijn broers begonnen de hamburgerketen Wahlburgers, die een realityshow lanceerde) langer dan hij rapper Marky Mark was. alter-ego staat nog steeds in ons lexicon, tot groot ongenoegen van zijn familie. Hij onthulde zelfs aan Mensen dat zijn kinderen zich schamen voor zijn verleden als rapper. "Ik was bij het spel van mijn zoon, ze begonnen 'Good Vibrations' te spelen. Mijn vrouw [Rhea Dunham] barst gewoon in lachen uit, mijn zoon begraaft eigenlijk zijn hoofd in zijn helm.”

Aanbevolen: