5 Toon reboots die een succes waren (& 5 die dat niet waren)

Inhoudsopgave:

5 Toon reboots die een succes waren (& 5 die dat niet waren)
5 Toon reboots die een succes waren (& 5 die dat niet waren)
Anonim

Verschillende shows zijn in de loop der jaren opnieuw opgestart, omdat veel kijkers een modern concept van een van hun favoriete series willen zien opgroeien. Veel reboots behouden hetzelfde plot, terwijl andere een verhaallijn aannemen die dicht bij het origineel ligt, maar met een twist. Er zijn eindeloze shows waar veel fans om herstarten, en gelukkig zijn velen door kabelnetwerken uitgekozen voor herstart.

Veel makers van shows proberen de reboot zo goed te maken als het origineel om kijkers aan de schermen vast te houden. Anderen slagen er echter niet in om de magie te recreëren die de serie in de eerste plaats geweldig maakte en worden uiteindelijk geannuleerd.

10 Succes: Queer Eye (2018-heden op Netflix)

Afbeelding
Afbeelding

Dit is niet de eerste keer dat Queer Eye op ons scherm in première gaat; de originele show Queer Eye liep vijf seizoenen tussen 2003-2007. Net als het origineel richt de reboot zich op vijf homomannen die op verkenning gaan en advies geven aan mensen die een make-over van hun levensstijl nodig hebben.

De show is vanwege het brede concept een van de meest bekeken shows op Netflix geworden. Queer Eye is onlangs vernieuwd voor zijn zesde seizoen.

9 Mislukking: Heroes Reborn (2015-2016 op NBC)

Afbeelding
Afbeelding

Veel fans van de show waren enthousiast toen NBC de vernieuwing aankondigde van een van de beste sci-fi-shows die ooit op onze schermen te zien waren. Met de terugkeer van een deel van de oude cast hadden de makers van de show hoge verwachtingen van het succes van de serie.

Veel kijkers waren echter teleurgesteld over de reboot, omdat deze een heel basaal uitgangspunt had, waardoor het moeilijk was om zich te verhouden tot de show. Dit resulteerde in lage kijkcijfers van de show en leidde tot de annulering ervan.

8 Succes: Dynasty (2017-heden op Netflix)

Afbeelding
Afbeelding

Dit decennium werd gekenmerkt door vele reboots van shows uit de jaren 80. Gelukkig voor veel kijkers was Dynasty een van de beste. De originele show werd negen succesvolle seizoenen uitgezonden voor de laatste aflevering op 11 mei 1989.

Net als het originele drama volgt de show de rijke Carrington-familie en hun intense drama. De reboot wordt momenteel uitgezonden op Netflix en seizoen 4 zal ergens in 2021 in première gaan.

7 Mislukking: Prison Break (2017 op Fox)

Afbeelding
Afbeelding

Prison Break is misschien wel een van de beste misdaadthrillers die ooit op onze schermen te zien waren. De reboot van de show in 2017 bleek echter een van de grootste flops. Hoewel veel kijkers uitkeken naar de reboot, stelden de makers van de show velen teleur met hun verwarrende script.

Tegen de derde aflevering waren de kijkcijfers drastisch gedaald. De show duurde slechts 9 afleveringen en werd later geannuleerd.

6 Succes: MacGyver (2016-heden op CBS)

Afbeelding
Afbeelding

MacGyver is terug op onze schermen en kinderen die in de jaren 80 opgroeiden en naar deze onderzoeksthriller keken, waren blij toen CBS de reboot aankondigde. Net als de originele show, concentreert de show zich op het leven van een regeringsgeheim agent MacGyver samen met zijn team terwijl ze misdaden oplossen.

Wat MacGyver tot een interessante show maakt, zijn de unieke rekwisieten die MacGyver gebruikt om zijn team en zichzelf uit gevaar te halen. De show werd vernieuwd voor zijn vijfde seizoen, dat naar verwachting tegen het einde van het jaar in première gaat.

5 Mislukking: 24: Legacy (2017 op Fox)

Afbeelding
Afbeelding

24 was een van de meest populaire shows in de jaren 2000 vanwege het unieke plot en de geweldige casting. De show liep met succes negen seizoenen. Fox had lange tijd geprobeerd de serie opnieuw op te starten en uiteindelijk onthulden ze in 2017 een nieuwe show genaamd 24 Legacy.

Ondanks dat de show een soortgelijk concept had als de originele 24, waren veel fans teleurgesteld omdat ze vonden dat er geen moeite was gestoken in de creatie van de show. Vanwege de lage kijkcijfers stopte de productie net na het eerste seizoen.

4 Mislukking: The X-Files (2016-2018 op Fox)

Afbeelding
Afbeelding

X Files was een van de meest gevraagde reboots van de jaren 2000-shows. Als een van de langstlopende shows in de jaren 90, keken veel fans uit naar het moderne concept van de thriller-show.

De nieuwe reboot van de show was meer een voortzetting van de originele show, aangezien de nieuwe reboot zijn plot begon vanaf seizoen 10. Vanwege de grote kloof tussen seizoen 9 en seizoen 10, slaagden veel kijkers er echter niet in om de plot begrijpen. Na het 11th seizoen werd de show geannuleerd.

3 Succes: Hawaii Five-O (2010-2020 op CBS)

Afbeelding
Afbeelding

Voor de finale in april was Hawaii Five 0 een van de langstlopende reboots in de televisiegeschiedenis. De show was een reboot van een vergelijkbare show met dezelfde naam die werd uitgezonden van 1968 tot 1980 en een vergelijkbaar plot behield.

Hawaii Five-O volgt een politie-taskforce onder leiding van Steve McGarrett en zijn partner Danny Williams bij het oplossen van misdaden op het eiland. Het succes van de show kan worden toegeschreven aan de perfecte chemie op het scherm tussen de cast.

2 Mislukking: Dallas (2012-2014 op TNT)

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks een van de beste comebacks van de show, is het jammer dat Dallas na het derde seizoen werd geannuleerd. Veel critici speculeren dat het niet opnieuw opstarten van de show om hoge kijkcijfers te krijgen het gevolg was van het feit dat de show niet werd uitgekozen door een populairder kabelnetwerk.

Het succes was vanaf het begin gedoemd te mislukken. Ondanks de annulering van de herstart vragen fans van de show jaren later nog steeds om voortzetting, omdat het een van de beste series uit de jaren 80 was.

1 Succes: The Flash (2014-heden in CW)

Afbeelding
Afbeelding

Stripfans kwamen in de jaren negentig voor het eerst op het scherm in aanraking met Flash. Vanwege de lage kijkcijfers op dat moment, werd de show slechts één seizoen uitgezonden. Door de jaren heen hadden veel fans geanticipeerd op een reboot.

In 2013 maakte Barry Allen, die de Flash speelt, in een aflevering van Arrow een cameo waardoor fans speculeerden over een reboot. Gelukkig werd The Flash in 2015 uitgezonden. De show is momenteel in zijn 6e seizoen, met een 7e al bevestigd.

Aanbevolen: