Is het Xorrian Elixir de sleutel tot het doen herleven van Iron Man in de MCU?

Inhoudsopgave:

Is het Xorrian Elixir de sleutel tot het doen herleven van Iron Man in de MCU?
Is het Xorrian Elixir de sleutel tot het doen herleven van Iron Man in de MCU?
Anonim

Iron Man (Robert Downey Jr.) vermoorden in Avengers: Endgame moet het meest omstreden moment uit de film zijn. Er zijn veel plotgaten in het tijdreizende avontuur, maar geen enkele heeft fans zo teleurgesteld als de dood van Stark. Toegegeven, het diende een doel in het grote geheel van dingen, maar toch blijft het overlijden van Iron Man in de climax tot op de dag van vandaag een controversieel punt.

Gelukkig is er misschien een manier om de dood van Tony Stark na te gaan in het Marvel Cinematic Universe RDJ heeft officieel het boek gesloten over zijn tijd als Earth's Armored Avenger, dus dat presenteert een beetje een probleem. Het herschikken van de rol is een andere hindernis die niet zo gemakkelijk te overwinnen zal zijn, vooral gezien Downey Jr.is een van de acteurs die een Marvel-personage zo goed belichaamt dat we ons niemand anders in de rol kunnen voorstellen. Als de zaken echter later veranderen en RDJ heroverweegt, weten we al hoe de schrijvers van Disney Tony Stark tot leven kunnen wekken.

Hoe kan Tony Stark weer tot leven worden gewekt

Afbeelding
Afbeelding

Tegen het begin van Endgame, wanneer Captain Marvel (Brie Larson) Stark en Nebula (Karen Gillan) redt van verstikking in de ruimte. Ze biedt aan om de verzwakte Iron Man iets te brengen dat het Xorrian Elixir wordt genoemd. Danvers gaat niet uit over wat de stof is, noch wijst ze op de genezende eigenschappen ervan, hoewel onze gok is dat het elixer buitengewone effecten kan hebben op de menselijke fysiologie. Voorbeelden uit het verleden zijn het Super Soldier-serum dat werd gebruikt op Captain America en de onmenselijke transformatie die werd veroorzaakt door blootstelling aan Terrigen-kristallen. Dat betekent op zijn beurt dat het elixer verrassende resultaten kan opleveren.

De andere reden waarom het Xorrian Elixir kan opduiken om Iron Man nieuw leven in te blazen, is dat er geen precedent is van zijn bestaan. De komische kennis rond de Xorrians is ook minimaal, beperkt tot een beschrijving die hen oude wezens noemt die al het humanoïde leven hebben voortgebracht. Wat dat ons vertelt, is dat de schrijvers van Disney het serum speciaal voor de MCU hebben gemaakt. Hoewel, dat geeft ons nog steeds geen idee welk doel het in de toekomst zal dienen.

Desalniettemin is een MacGuffin zoals het Xorrian Elixir ideaal om de dood van Stark te achterhalen. Aangezien het item alles kan doen, van het genezen van Tony's lichaam tot het er weer leven inblazen, is er reden genoeg om te geloven dat het elixer hem uit het graf zou kunnen doen opstaan. Houd er rekening mee dat de resultaten net zo onvoorspelbaar zijn.

Hoewel het tot leven wekken van Tony Stark iets is dat we allemaal willen zien, zijn er een paar nadelen aan het spelen van god. Ten eerste kan een nieuw leven ingeblazen Iron Man eindigen als een van de arme zielen in de Marvel Zombies-serie. Die karakters werden geïnfecteerd door een ruimtevirus, hoewel de schrijver van de MCU de oorsprong van het virus kan herschrijven om in een andere context te passen. Misschien een die past in een complot waarin een zombified Iron Man verwoesting aanricht.

Afbeelding
Afbeelding

Ten tweede kan het elixer transformerende eigenschappen hebben die Captain Marvel niet weet. Zoals eerder vermeld, hebben buitenaardse stoffen de neiging om mensen anders te beïnvloeden dan buitenaardse soorten. We zagen het bewijs hiervan op ABC's Agents of SHIELD toen Gemma en Daisy pluche snoepjes consumeerden die hallucinogene eigenschappen voor hen hadden. Anderen die ze namen, leken niet zo zwaar getroffen te zijn, maar de traktaties maakten de SHIELD-agenten zeker gek.

Hoe dan ook, het Xorrian Elixir is Disney's best mogelijke oplossing om Tony Stark terug te schrijven in het hoofdplot. Het is handig, er is geen komisch precedent om de logica van het elixer te trotseren, en Danvers deed het perfect om het te plagen. De moeilijke taak die voor ons ligt, is Robert Downey Jr. ertoe brengen zijn rol als Iron Man opnieuw op te nemen wanneer hij meer dan eens heeft gezegd dat dit het einde is. Natuurlijk hopen we dat RDJ van gedachten verandert.

Aanbevolen: