Hoe Larry David de meest controversiële aflevering van 'Seinfeld' maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Larry David de meest controversiële aflevering van 'Seinfeld' maakte
Hoe Larry David de meest controversiële aflevering van 'Seinfeld' maakte
Anonim

Larry David is een meester in het nemen van echte momenten en ze veranderen in komisch goud. Meestal kiest hij de meest verzwarende momenten in zijn leven. Dit is precies hoe hij zijn vreselijke ervaring bij Saturday Night Live kon gebruiken en er een van de meest memorabele afleveringen van Seinfeld van kon maken. Maar toen Larry David en zijn goede vriend Jerry Seinfeld de "meest controversiële" aflevering van Seinfeld maakten, koos Larry een heel andere levenservaring om uit te putten.

Hoewel andere afleveringen van Seinfeld als "controversieel" werden beschouwd, waaronder die met de Puerto Ricaanse dagparade en zelfs de finale, waar zelfs de cast gevoelens voor heeft, was "The Contest" gemakkelijk de meest gewaagde show toen het uitgezonden in de jaren 90. Dit komt omdat het ging over het onderwerp masturbatie … Hoewel het er briljant nooit zo naar verwees. In plaats daarvan kregen we briljante regels als "Are you still master of your domain?" En "Ik ben de koningin van het kasteel".

Hier is een kijkje in hoe Larry David weg kon komen met deze fantastisch grappige aflevering van zijn hitshow…

Larry David schrijft de wedstrijd Seinfeld
Larry David schrijft de wedstrijd Seinfeld

Het idee voor de aflevering is ontleend aan zijn echte wedstrijd

Ja, Larry David deed eigenlijk mee aan dezelfde masturbatie-onthoudingswedstrijd waaraan Jerry, George, Eliane en Kramer deelnamen in de aflevering van 1992 van de show. Voor degenen die het zich niet herinneren, de hele aflevering draaide om wie van de vier het langst kon volhouden zonder zelfgenoegzaamheid.

Hoewel Larry David heel goed wist dat NBC hem nooit de aflevering zou hebben laten maken als ze de heads-up hadden gehad, ging het de geschiedenis in als een van de beste in de geschiedenis van de show. De show won vervolgens een Emmy voor schrijven en het was het enige seizoen dat de Emmy won voor Outstanding Comedy Series.

Het is ook de aflevering die Seinfeld in de mainstream bracht en 18,5 miljoen kijkers opleverde toen deze werd uitgezonden. En nadat het was uitgezonden, stemden 28,8 miljoen mensen af.

En het hele begin hiervan kwam van Larry David die een weddenschap aanging in de jaren tachtig, volgens een mondelinge geschiedenis van Vulture.

"Ik kan niet geloven dat ik dit moet bespreken op mijn rijpe leeftijd", zei Larry toen hem werd gevraagd naar de oorsprong van de aflevering. Hij zei toen dat er maar één andere persoon met hem in de wedstrijd was, en dat het niet zijn buurman Kenny Kramer was, de man die Cosmo Kramer inspireerde.

"Ik deed niet mee aan [de wedstrijd] omdat ik wist dat ik hem nooit zou winnen", zei Kenny.

De eigenlijke wedstrijd duurde maar twee of drie dagen en toen kwam het tot een einde… maar het was memorabel genoeg om Larry erover te laten schrijven.

"Trouwens, [het concept] stond al een tijdje in mijn notitieboekje en ik heb het zelfs nooit tegen Jerry gezegd omdat ik niet dacht dat hij het op een of andere manier zou willen doen, en ik deed het Ik denk niet dat er een manier was waarop de show op het netwerk kon worden gedaan, "gaf Larry toe.

Maar toen hij het uiteindelijk aan Jerry gooide, ging er een creatieve vonk over.

Hoe zijn ze ermee weggekomen?

Larry David en Jerry Seinfeld waren niet bepaald regelvolgers als het op hun komedie aankwam. Dit is iets dat NBC uiteindelijk leuk vond. Maar als het op hun uitzendnormen aankwam, kwamen ze er gewoon niet mee weg om op netwerktelevisie te praten over zoiets seksueels als masturbatie.

Maar Larry en Jerry waren er zeker van dat ze de aflevering op een scherpe manier konden doen, maar ze gingen niet te ver.

Om hiermee weg te komen, hebben ze de netwerkmanagers niet eens verteld wat er in de aflevering was voordat de tafel werd gelezen.

"Ik herinner me dat ik nerveus was omdat de NBC-managers daar waren. Ik had echt iets in mijn hoofd waar, nou ja, als ze het niet leuk vinden, ga ik gewoon stoppen met de show, " Larry gaf toe.

"Larry zou zijn hele baan op het spel zetten", zei Michael Richards, die Kramer speelde. "Ik ken Larry sinds we samen op vrijdagen, en dat is Larry David. Als hij ergens in gelooft, zal hij er gewoon voor vechten."

Maar zodra de acteurs aan de tafel begonnen op te treden, werd er enorm gelachen.

George in De wedstrijd seinfeld
George in De wedstrijd seinfeld

"Ik keek naar de gezichten van [de leidinggevenden] en ze leken ervan te genieten", legde Larry uit. "Je voelde dat het een heel speciale show was. Daarna liepen we allemaal terug naar ons kantoor en ik denk dat er een of twee NBC-managers waren en ze hadden niets. Ze zeiden gewoon:" Heel grappig." En ik was geschokt."

Larry en Jerry geven echter allebei toe dat als ze de netwerkmanagers hadden getipt over hun plannen voordat ze hun uitvoering hadden laten zien, de show zou zijn verpletterd. Dit zorgde ervoor dat Larry de titel van de show van hun whiteboard met ideeën liet.

"We hadden dit uitwisbare bord in het kantoor waar we de komende shows altijd op het bord zouden zetten", zei Larry David. "Als de leidinggevenden ons kantoor binnenkwamen, zeiden ze:" Oh, waar gaat dat over? Waar gaat dat over?" Voor 'The Contest' heb ik het niet eens op het bord gezet omdat ik niet wilde dat ze me ernaar zouden vragen."

NBC beweert nu natuurlijk dat het een van de beste afleveringen was in het hoogtepunt van Seinfelds beste jaren.

Het inspireerde ook een nieuwe generatie comedyschrijvers om hun kennis te herzien van wat er op netwerktelevisie kan worden bereikt. En dat had veel te maken met Jerry Seinfeld.

Jerry's creativiteit heeft het idee naar een hoger niveau getild

Seinfeld zou niet zijn wat het is zonder de samenwerking tussen Larry David, Jerry Seinfeld en hun team van uitstekende comedyschrijvers.

Een van de beste voorbeelden hiervan zijn alle slimme eufemismen die worden gebruikt in plaats van het woord 'masturberen', wat de censors royaal zou hebben boos gemaakt.

"Dat was Jerry's idee vanaf het begin. Hij zei, laten we het woord maar niet noemen. Het bleek een geweldig idee te zijn. Ik had het in de eerste versie en hij haalde het eruit," legde Larry uit.

Zoiets was nog nooit eerder op televisie gedaan. Het brak records. Verscheurde stereotypen. En hielp Seinfeld naar de stratosfeer te tillen. Heel eenvoudig, het was een van de beste afleveringen van een van de beste series aller tijden.

Aanbevolen: