De echte reden 'The Simpsons' geparodieerd 'Planet Of The Apes

Inhoudsopgave:

De echte reden 'The Simpsons' geparodieerd 'Planet Of The Apes
De echte reden 'The Simpsons' geparodieerd 'Planet Of The Apes
Anonim

The Simpsons was (en is nog steeds) een popcultuur-moloch. Hoewel de show misschien niet zo geliefd is als in de jaren negentig en het begin van de jaren 2000, heeft het nog steeds gezonde beoordelingen die de castleden veel geld hebben opgeleverd. Maar, belangrijker nog, het heeft ook de manier waarop we de wereld bekijken gevormd. Dit is gedeeltelijk te wijten aan alle zenuwslopende en nauwkeurige voorspellingen die de show over de toekomst deed.

Dan waren er natuurlijk al die keren dat beroemdheden zoals Conan O'Brien en Seth Rogan de show vorm gaven en nieuwe manieren vonden om licht te werpen op de manier waarop we omgaan met onze familie, onze bedrijven, en onze samenleving als geheel. Tussen al die ontroerende verhalen, belachelijk hilarische (en vaak domme) komische grappen en een hoop popcultuurreferenties. Dit is misschien wel het meest bekende nummer van The Planet Of The Apes.

Hier is de wonderbaarlijke waarheid over hoe het nummer "Dr. Zauis, Dr. Zauis" een van de meest memorabele referenties in de show werd.

Het creëren van dit moment was verrassend eenvoudig

Het muzikale nummer en de verwijzing naar Planet Of The Apes werden uitgezonden in het zevende seizoen in een aflevering genaamd "A Fish Called Selma". Hoewel dit een van de duizenden popcultuurreferenties in de show is, die andere momenten uit The Planet of the Apes-films bevat, is het zeker een van de meest memorabele. Tenminste, volgens een fantastische mondelinge geschiedenis van Vulture van de show, was het voor de showrunners en schrijvers.

Waarom? Nou, omdat het op een verrassend gemakkelijke manier samenkwam.

"Meestal zitten we uren en uren na te denken totdat onze hersenen roken", vertelde David X. Cohen, een oude Simpsons-schrijver, aan Variety.

Maar voor het "Dr. Zauis"-moment kwamen de dingen gewoon samen. En dit is vrij opmerkelijk, aangezien het zoveel bewegende delen had, waaronder oude vaudeville-grappen, Oostenrijkse pop uit de jaren 80, breakdance en natuurlijk apen.

Troy McClure zijn grote apeachtige muzikale moment geven

Aangezien iedereen in Amerika vrijwel had gehoord over Planet of the Apes, en zelfs het einde van de film, was het logisch dat schrijver-producent en mede-showrunner van seizoen zeven Bill Oakley ervoor aandrong.

Enigszins ironisch genoeg had de andere co-showrunner van dat seizoen, Josh Weinstein, Planet of the Apes nog nooit gezien, maar was hij dol op de osmose van de popcultuur die plaatsvond.

Dr Zaius en Troy in de simpsons
Dr Zaius en Troy in de simpsons

Josh en Bill wilden ook een van de secundaire personages nemen en deze in de aflevering laten zien, aangezien ze in het zevende seizoen ruimte hadden om met hen te spelen. Ze kozen Phil Hartman's Troy McClure (een tv-persoonlijkheid) die in de aflevering probeerde zijn carrière nieuw leven in te blazen en geruchten over zichzelf de kop in te drukken door te trouwen met een van Marge's zussen, Selma. En hij deed dit door een groot moment te hebben in een musical voor Planet of the Apes.

"De musical zat niet eens in de eerste versie!" Bill Oakley vertelde het aan Vulture.

"We hadden Troy nodig om een grote comeback te maken. Dat was de grote vraag: wat wordt zijn grote comeback?" Josh Weinstein toegevoegd.

Gelukkig had een begeleidende producer genaamd Steve Tompkins het oorspronkelijke idee voor de musical voor Planet of the Apes… een belachelijk idee dat perfect paste bij de satirische toon van The Simpsons.

"Ik was de kamer uit en ik kwam terug en het hele ding was geschreven. Ik kan me een zeldzaam gevoel van elektriciteit herinneren. Ik was niet meer dan een paar uur weg!" Bill beschreven.

Toen het tijd werd om te beslissen welk nummer zou worden uitgelicht, verwezen de schrijvers terug naar hun liefde voor "Rock Me, Amadeus"… En natuurlijk nam het de naam aan van een personage in de film, Dr. Zaius. Toen schreef het nummer eigenlijk zichzelf…

"Ik weet dat David Cohen een van de beste Simpsons-lijnen ooit had, namelijk: "Ik haat elke aap die ik zie, van chimpansee-A tot chimpansee-Z", beweerde Josh Weinstein.

Troy McClure planeet van de apen
Troy McClure planeet van de apen

Meestal zal de schrijverskamer 20 minuten in stilte werken om een grappige regel te bedenken. Maar in dit geval voedde iedereen zich met elkaar.

De scène werd uiteindelijk zo sterk dat hij na die ene dag nauwelijks werd bewerkt. Ze zagen het allemaal als een "creatieve uitbarsting van schittering".

Toen dwong Simpsons-componist Alf Clausen zijn team om de muziek te maken die bijna identiek klonk aan het originele "Rock Me, Amadeus"-nummer zonder inbreuk te maken op auteursrechten. Gelukkig hebben ze er nooit copyrightproblemen mee gehad of eigenlijk andere muziek in de show.

Uiteindelijk ging het moment de geschiedenis in als een van de beste in de geschiedenis van Simpson. Zoals de meeste van de beste satirische momenten van de show, nam het moment "Dr. Zaius, Dr. Zaius" zichzelf ongelooflijk serieus. Dit gold vooral voor het show-in-a-show-moment waarop Troy McClure de doorgaans stoïcijnse Charlton Heaston parodieerde.

Het was heerlijk belachelijk. In wezen was het The Simpsons op zijn best.

Aanbevolen: