Is het te laat voor een 'Five Nights at Freddy's'-film om goed te presteren onder het publiek?

Is het te laat voor een 'Five Nights at Freddy's'-film om goed te presteren onder het publiek?
Is het te laat voor een 'Five Nights at Freddy's'-film om goed te presteren onder het publiek?
Anonim

Een filmbewerking gebaseerd op het populaire horrorspel Five Nights at Freddy's is nu al een paar jaar in productie en het lijkt erop dat het lopende project met de productie zal beginnen.

De videogame is gemaakt door gameontwikkelaar Scott Cawthon en werd uitgebracht in 2014. Five Nights at Freddy's speelt zich af in een fictief pizzarestaurant genaamd Freddy Fazbear's Pizza. Het verhaal volgt een bewaker die 's nachts wordt ingehuurd om te werken. De baan verandert in een gevecht om te overleven terwijl de animatronics 's nachts op de loer liggen.

Met zijn schrikreacties en spookachtige sfeer explodeerde het horrorspel in populariteit onder gamers op YouTube. Het succes van het spel leidde tot zes vervolgen, drie spin-offs en vijf boeken.

Cawthon ging naar Reddit om fans op de hoogte te houden van de ontwikkeling van de film. In de post onthulde hij dat het komende project binnenkort zal beginnen met filmen.

“Het filmen begint in de lente!!!” Cawthon onthuld. Hij merkte ook op dat het nieuwe scenario "de beste stukken uit alle voorgaande scenario's" bevat.

Hij ging verder met te zeggen: Alle juiste karakters, alle juiste motivaties, alle juiste inzetten. Het is leuk, het is eng en het heeft een geweldig centraal verhaal!”

GERELATEERD: 16 verbluffende menselijke versies van fictieve personages

De productie van de film is voortdurend teruggedrongen vanwege complicaties met het verhaal. In een interview met Inverse onthulde filmproducent Jason Blum dat ze problemen hadden met de plotontwikkeling.

"Het verhaal is de grote uitdaging. Weet je, Five Nights at Freddy's had gemakkelijker moeten zijn omdat er boeken zijn, er is veel overlevering en verhalen vertellen. Voor een videogame denk ik dat het meer verhalen bevat dan bijna een ander. Maar toch, het verhaal gaat in zoveel konijnenholen. Het gaat zoveel verschillende kanten op. Het is groot. Kiezen welk deel je de eerste keer uit de poort moet vertellen - en hoe je het moet vertellen - was lastig, "zei hij.

De animatronics van Five Night's at Freddy's videogame
De animatronics van Five Night's at Freddy's videogame

Hoewel Five Nights at Freddy's in 2014 op zijn hoogtepunt was, is die populariteit nog niet helemaal verdwenen. Ondanks dat er minder gameplays op YouTube en livestreams zijn, blijft de game prominent aanwezig bij zijn kernfanbase. De serie is in de loop van de tijd blijven groeien en blijft nog steeds relevant. Zo werd het nieuwste deel in de Five Nights At Freddy's-serie met de titel Five Nights At Freddy's: Security Breach dit jaar onthuld tijdens de PlayStation 5 Showcase.

GERELATEERD: De 15 slechtste games van de 21e eeuw (en de 10 beste)

Op basis hiervan zou een film van Five Nights at Freddy goed kunnen presteren bij het publiek. Andere films die gebaseerd zijn op populaire horrorspellen hebben het na hun aanvankelijke hoogtepunt niet goed gedaan. Zo was Slender Man een survival-horrorgame die in 2012 het internet stormenderhand veroverde. Een paar jaar later werd een horrorfilm met dezelfde naam uitgebracht die slecht presteerde onder critici. De film kreeg een 3,2 op 10 op IMDb en een 8% op Rotten Tomatoes.

Omdat Five Night's at Freddy's een toegewijde fanbase heeft die de franchise zo lang in leven heeft gehouden, is het veilig om te zeggen dat een film gebaseerd op het populaire horrorspel het prima zal doen.

The Five Night's at Freddy's film gaat in het voorjaar van 2021 van start met de productie. Een releasedatum voor de film moet nog worden aangekondigd.

Aanbevolen: