Kristen Stewart bespreekt 'gelukkigste seizoen', opent zich over haar strijd met labels voordat ze uitkomt

Kristen Stewart bespreekt 'gelukkigste seizoen', opent zich over haar strijd met labels voordat ze uitkomt
Kristen Stewart bespreekt 'gelukkigste seizoen', opent zich over haar strijd met labels voordat ze uitkomt
Anonim

In een exclusief interview met iNews opende Kristen Stewart haar rol in de nieuwe vakantiefilm Happiest Season.

De film draait om een vrouw die haar vriendin mee naar huis neemt voor de feestdagen, maar bang is om uit de kast te komen tegenover haar conservatieve ouders. De originele romantische komedie van Hulu is afgelopen woensdag op het platform uitgebracht.

Stewart onthulde dat ze tijdens het opgroeien worstelde met het accepteren van haar seksualiteit.

“Opgroeien, proberen erachter te komen of het goed komt, is een ervaring waar ik me zeker in kan vinden,” zei ze.

Ze voegde eraan toe dat ze de constante druk voelde om "een label op haar seksuele geaardheid te plakken".

GERELATEERD: Zo vindt Kristen Stewart het om prinses Diana te spelen in haar nieuwe film 'Spencer'

“Toen ik 22 was, begon ik mezelf op een meer dubbelzinnige manier te begrijpen. Ik dacht: 'Dat werkt niet echt voor mij', zei ze.

Nadat ze met haar Twilight-co-ster Robert Pattison was uitgegaan, riep Stewart de beoogde tweets van Donald Trump en hun relatie en onthulde op Saturday Night Live dat ze in 2017 "zo homo" was.

Stewart zei verder dat fans haar prezen omdat ze uit de kast kwam, wat hen hielp om openlijk hun seksualiteit te uiten. "Niets maakt me gelukkiger", zei ze.

De Twilight-ster zei dat leven met haar seksuele geaardheid niet gemakkelijk is, en stelt dat er nog steeds wat tegenslag is waarmee individuen te maken krijgen in de LGBTQA+-gemeenschap.

“Leven in een wereld waarin het vasthouden van de hand van de persoon van wie je houdt je of anderen ongemakkelijk kan maken,” zei ze, is altijd ontmoedigend, zelfs als je eraan gewend bent.

GERELATEERD: Fans denken dat Kristen Stewart perfect zou zijn om dit Marvel-personage te spelen

Ze vertelde over een vreselijke ervaring die ze had toen ze terugkeerde van een roadtrip.

"Ik kwam op een soort Trumpiaans grondgebied en ik voelde me bang", zei ze. "Ik heb ervaring met het proberen vorm te geven aan hoe mijn ervaring eruitziet voor anderen, zodat het verteerbaar is en niet bedreigend."

Stewart sloot het interview af met haar enthousiasme over het feit dat een lesbisch stel het middelpunt is van een kerstfilm op een groot streamingnetwerk.

"Ik denk dat het iets is waar we op terug zullen kijken en ons afvragen waarom het niet iets eerder in onze kunst was weerspiegeld," zei ze. “Omdat we het bestaan van queer natuurlijk op een open, culturele manier hebben erkend… maar zien we het ook in commerciële film? Nee.”

Ze zei verder: "Kleine kinderen moeten kerstfilms zien waarin ze zichzelf in bredere zin kunnen zien. Laten we de gemarginaliseerden in de kunst niet marginaliseren. Laten we toestaan dat er een lichtheid en een soort gemak en plezier is. Er is een genot aan de film waarvan ik denk dat het echt noodzakelijk is om in deze context over te brengen."

Happiest Season is nu te bekijken op Hulu.

Aanbevolen: