Hoe '90210'-ster Jason Priestley zijn nettowaarde van $ 16 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe '90210'-ster Jason Priestley zijn nettowaarde van $ 16 miljoen vergaarde
Hoe '90210'-ster Jason Priestley zijn nettowaarde van $ 16 miljoen vergaarde
Anonim

Een van de grootste vragen in de jaren '90 was: Brandon of Dylan?

Terwijl Dylan de sexy bad boy was, was Brandon de perfecte boy next door. Beverly Hills: 90210 veroverde de fans stormenderhand tijdens zijn tienjarige run, en ineens was Jason Priestley een tieneridool dat duizenden jonge meisjes achter hem aan had zitten in winkelcentra.

Er was misschien veel drama op de set, maar Priestley verliet nooit de televisie, met name soaps, en hernam zijn rol als Brandon met de rest van de cast in de reboot. Ze verdienden een aardig centje door het te maken, maar dat is niet alles wat heeft bijgedragen aan Priestley's vermogen van $ 16 miljoen.

Maar nu BH90210 is geannuleerd, hoe zal hij dat indrukwekkende bedrag aan contanten behouden?

Priestley verdiende veel voor het spelen van Brandon… en regisseerde later zichzelf

Terwijl Brandon net probeerde genoeg geld te verdienen om een auto te kopen die bij de Peach Pit werkte, verdiende Priestley genoeg geld om honderden auto's te kopen die hem speelden.

We weten niet precies wat de cast werd betaald tijdens hun tijd in de show, maar met het niveau van populariteit en succes dat 90210 destijds had, is het niet moeilijk te geloven dat ze een indrukwekkend bedrag kregen geld per aflevering.

Ze verdienden waarschijnlijk niet zoveel als de jongens van Friends, die een cheque van $ 1 miljoen per aflevering vroegen. In plaats daarvan kwamen ze waarschijnlijk dichter bij wat Sarah Michelle Gellar maakte over Buffy, dat begon bij ongeveer $ 75.000 per aflevering en opliep tot $ 100.000.

Priestley kreeg ook meer dan eens een nog grotere cheque dan zijn castmates. Zijn regiedebuut kwam in 1993 en hij regisseerde vervolgens 15 afleveringen van 90210. Het is dus veilig om te zeggen dat die afleveringen waarin hij zelf regisseerde hem een paar honderdduizend opleverden.

Brandon was echter niet Priestley's eerste tv-show. Hij was sinds zijn jeugd in tv-commercials in zijn geboorteland Canada te zien en verhuisde later naar Hollywood om korte tijd te schitteren in shows als 21 Jump Street, MacGyver en Quantum Leap.

Hij speelde de hoofdrol in Teen Angel in 1989 en een boog van 19 afleveringen in Sister Kate in hetzelfde jaar totdat hij Brandon Walsh kreeg.

Tijdens zijn tijd op 90210 maakte Priestley ook een aantal films zoals Tombstone in 1993, Calendar Girl hetzelfde jaar en Love and Death op Long Island in 1997.

Maar nadat hij acht jaar lang de vaak goodie twee schoenen in de hitshow had gespeeld en genomineerd was voor twee Golden Globes, besloot Priestley in 1998 90210 te verlaten. Hij vertelde CNN in 2014 dat hij spijt had van het verlaten van de show, maar hij deed het omdat hij dacht dat hij alles had gedaan wat hij kon. Bovendien vond hij het niet leuk dat Brandon bij Kelly zou eindigen.

Maar toen hij wegging, realiseerde Priestley zich dat Brandon eigenlijk het enige personage was dat de show bij elkaar hield.

"Ik denk dat er geen moreel centrum meer was in de show", legde hij uit. "Er was geen spil meer. Er waren geen Walshes meer in het Walsh-huis. Het sloeg eigenlijk nergens meer op. Dus ik heb spijt dat ik de show om al die redenen heb verlaten."

Na zijn afschrijving bleef Priestley als uitvoerend producent voor de show tot het einde in 2000 en verscheen hij een paar keer in het afgelopen seizoen als speciale gast.

Priestley sloot zich uiteindelijk nog een keer aan bij de cast van 90210 in de reboot BH90210, wat hem $ 70.000 per aflevering opleverde met de rest van de cast. Ze filmden uiteindelijk zes afleveringen, dus Priestley verdiende echt $ 420.000, plus nog eens $ 46.000 voor het regisseren van één aflevering.

Kort na '90210' werd hij autocoureur en ging verder met tv en regie

Priestley bewees dat hij een manusje van alles is toen hij in 2002 besloot autocoureur te worden.

"Het was weer een andere carrière; ik werd betaald om te racen", legde hij uit aan Sydney Morning Herald. "Ik heb over de hele wereld geracet, op veel podia gestaan en veel champagne gespoten."

Maar in 2002 kreeg hij een ernstig ongeluk op de Kentucky Speedway, waardoor hij een rugblessure opliep, dus kort daarna ging hij met pensioen.

Toen zijn racedagen voorbij waren, keerde hij terug naar de showbizz, acteerde voor televisie en kroop weer achter de camera. Hij regisseerde afleveringen van The Secret Life of the American Teenager, Saving Hope, The Lake (die hij ook coproduceerde), een muziekvideo en documentaire van Bare Naked Ladies, de Hallmark Channel-film Goodnight for Justice (met in de hoofdrol Luke Perry), en zijn eerste speelfilm, Cas & Dylan.

Hij had terugkerende rollen in Tru Calling, Love Monkey, Haven en Call Me Fitz, en verscheen in What I Like About You, Without A Trace en Lifetime's Side Order of Life.

Hij heeft sinds 2016 ook een terugkerende rol in Private Eyes.

Met alle projecten waar Priestley in de loop der jaren aan heeft gewerkt, is het geen verrassing dat hij een indrukwekkend bedrag heeft. Hij heeft letterlijk alles in de showbizz gedaan en heeft echt naam gemaakt op en naast de camera.

Het zal interessant zijn om te zien wat hij hierna gaat doen, misschien vliegende vliegtuigen? Of misschien volgt hij Tom Cruise naar de ruimte. Wat hij ook doet, hij zal in onze ogen alleen Brandon Walsh zijn… maar vertel hem dat niet.

Aanbevolen: