Netflix lost de controverse 'Die Hard Is A Christmas Movie' voor eens en voor altijd op

Inhoudsopgave:

Netflix lost de controverse 'Die Hard Is A Christmas Movie' voor eens en voor altijd op
Netflix lost de controverse 'Die Hard Is A Christmas Movie' voor eens en voor altijd op
Anonim

De actiekomedie uit 1988 met in de hoofdrol Bruce Willis staat al jaren in het middelpunt van verhitte discussies. Willis schittert als NYC-agent John McClane, die vecht om zijn vrouw en anderen te redden die gegijzeld worden tijdens een zakelijk kerstfeest. De film van regisseur John McTiernan is het begin van de franchise die vier sequels omvat.

Technisch gezien heeft Die Hard heel weinig te maken met kerstsfeer, maar het vindt toch plaats met Kerstmis. En dat is alles wat Netflix nodig had om te proberen de controverse op te lossen.

Netflix heeft de ultieme uitlijningstabel voor kerstfilms gepubliceerd en 'Die Hard' staat erop

In een zeer handige grafiek die vandaag (21 december) is gepubliceerd, verdeelde de streaminggigant liefhebbers van vakantiefilms in drie categorieën volgens timing en drie volgens focus.

Voor timingpuristen moeten kerstfilms zich voornamelijk afspelen op kerstavond of eerste kerstdag. Degenen die timingneutraal zijn, beschouwen een kerstfilm in plaats daarvan als elke film waarvan de gebeurtenissen plaatsvinden tussen 1 november en 31 december. Ten slotte zijn timingrebellen degenen die geloven dat een film helemaal niet met Kerstmis hoeft te worden afgespeeld in om in de categorie kerstfilms te vallen.

Wat betreft de focus, puristen zijn onvermurwbaar dat kerstfilms uitsluitend rond de viering van Kerstmis moeten draaien. Focusneutralen denken dat een film minstens één kerstscène moet hebben om een kerstfilm te zijn. Focus-rebellen - en daar komt Die Hard om de hoek kijken - zijn ervan overtuigd dat een film alleen het bestaan van Kerstmis hoeft te impliceren om een kerstfilm te zijn.

Afhankelijk van waar je op deze kaart v alt, is Die Hard misschien wel of niet een kerstfilm voor jou. Netflix erkende dat de actiehit een kerstfilm zou kunnen zijn, op voorwaarde dat deze voldoet aan de criteria van een kijker.

John McTiernan heeft zijn mening over 'Die Hard' als kerstfilm

De regisseur van de film woog onlangs op het gesprek en onthulde dat ja, Die Hard een kerstfilm is, ondanks dat de oorspronkelijke bedoeling dat niet was.

"Andere mensen begonnen door te krijgen dat dit een film was waarin de held een echt mens was en de mensen met autoriteit, alle belangrijke mensen, allemaal als een beetje dwaas werden afgeschilderd", zei McTiernan in een video achter de schermen gepubliceerd door het American Film Institute.

“Iedereen, toen ze aan de film kwamen werken, begon te begrijpen dat, zoals ik al zei, deze film een ontsnapte [uit de Hollywood-machine] is, en er was een vreugde in. Het was niet de bedoeling dat het een kerstfilm zou zijn, maar de vreugde die eruit voortkwam, heeft er een kerstfilm van gemaakt, "vervolgde hij.

Aanbevolen: