Hier is waarom Christian Bale de rol van Jack Dawson in 'Titanic' verloor

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Christian Bale de rol van Jack Dawson in 'Titanic' verloor
Hier is waarom Christian Bale de rol van Jack Dawson in 'Titanic' verloor
Anonim

We laten Jack Dawson van Titanic nooit los. Er zal altijd plaats voor hem zijn op ons deurvlot, hij is net zo speciaal voor ons. Een deel van de reden waarom we zoveel van Jack houden, is omdat hij prachtig tot leven is gebracht door Leonard DiCaprio.

Dus als we horen dat DiCaprio bijna Jack niet was, kun je je voorstellen dat er een rilling over de rug loopt. Natuurlijk moeten we accepteren dat sommige van onze favoriete personages door iemand anders kunnen zijn gespeeld, maar dat betekent niet dat het een gemakkelijke pil is om te slikken.

We hadden een heel andere blockbuster kunnen krijgen als Christian Bale in plaats daarvan de rol van Jack had veiliggesteld. Rond die tijd waren beide acteurs gewend om het tegen elkaar op te nemen voor rollen. Maar uiteindelijk kreeg Bale het niet, omdat het in plaats daarvan naar DiCaprio ging.

Zo verloor Bale de rol van Jack Dawson.

Bale zou naar verluidt DiCaprio aanhalen als zijn aartsvijand

Toen DiCaprio voor het eerst doorbrak in Hollywood, had hij een groep vrienden die berucht de Pussy Posse heette. De groep, die Toby Maguire in dienst had, ging vaak voor dezelfde rollen op. Maar ze waren in de eerste plaats vrienden en steunden elkaar.

Bale zat niet in de groep, maar hij was ongeveer even oud, wat betekende dat hij en DiCaprio ook om dezelfde rollen streden. In plaats van zich bij de groep vrienden aan te sluiten die elkaar steunden, werd Bale blijkbaar verbitterd over het verlies van onderdelen aan DiCaprio.

Volgens Bale's oude publicist, Harrison Cheung, die een allesomvattende biografie schreef over het werken voor de acteur, verwees Bale vaak naar DiCaprio als zijn aartsvijand.

Hij zou die term gebruiken omdat hij DiCaprio zo haatte omdat hij onderdelen van hem had gestolen.

"DiCaprio. De naam brandde Christian als een brandijzer", schreef Cheung in zijn boek Christian Bale - The Inside Story of the Darkest Batman.

"In de loop der jaren had Christian This Boy's Life en What's Eating Gilbert Grape verloren aan DiCaprio. Christian had gelezen voor de rol van Mercutio in Romeo & Juliet, maar kreeg te horen dat ze hadden besloten een Afro-Amerikaan te casten in het onderdeel in plaats daarvan."

Dus toen de rol van Jack Dawson kwam in een kleine film genaamd Titanic, werd Bale opnieuw neergeschoten, uitsluitend vanwege zijn Britse accent.

"Christian was ook opgekomen voor de rol van Jack Dawson in Titanic, maar kreeg te horen dat James Cameron niet wilde dat twee Britse hoofdrolspelers de twee hoofdrolspelers speelden die allebei Amerikaans zouden zijn."

Het is jammer voor Bale dat hij rollen bleef verliezen aan zijn 'nemesis', maar op dat moment kon niemand de sterrenkracht verslaan die DiCaprio had.

DiCaprio wees ironisch genoeg 'American Psycho' af

Als DiCaprio American Psycho afwijst, is dat geen klap in het gezicht van Bale, dan weten we het ook niet meer. Hier was een rol waar beide voor gingen, maar een die DiCaprio niet wilde. Bale kreeg de rol alleen omdat DiCaprio hem afwees.

DiCaprio stemde er oorspronkelijk mee in om Patrick Bateman te spelen, met een salaris van $ 20 miljoen. Maar uit het niets stapte DiCaprio op. Niemand weet precies waarom hij het project verliet, maar sommigen denken dat het was omdat Gloria Steinem hem dat aanraadde.

Ze zou hem hebben uitgelegd dat het geen verstandige keuze zou zijn om de rol van moordenaar op zich te nemen, die vrouwen vreselijke dingen aandoet, terwijl er massa's vrouwelijke fans waren die reikhalzend wachtten om te zien welke rol hij zou spelen volgende.

Dus DiCaprio trad af en Bale kreeg zijn restjes. Het is echter goed, want Bale bleek geobsedeerd te zijn door de rol en hij werd Batman. DiCaprio heeft die eer nooit gekregen. Het was allemaal zo bedoeld.

Aanbevolen: