The Duke's A Rake': 'Bridgerton' Cast probeert Regency Slang te raden

Inhoudsopgave:

The Duke's A Rake': 'Bridgerton' Cast probeert Regency Slang te raden
The Duke's A Rake': 'Bridgerton' Cast probeert Regency Slang te raden
Anonim

Gecreëerd door Chris Van Dusen en geproduceerd door Grey's Anatomy showrunner Shonda Rhimes, de serie is een inclusief, seks-positief periodedrama. Hoofdpersonen Daphne (Phoebe Dynevor) en Simon (Regé-Jean Page) doen alsof ze het hof maken om hun zin te krijgen op de moordende huwelijksmarkt, en worden uiteindelijk verliefd.

Wat is een hark? Cast van 'Bridgerton' probeert Regency Slang te raden

Page en Dynevor probeerden de betekenis van het jargon uit het Regency-tijdperk te raden in een nieuwe video die door Netflix werd uitgebracht. Eén woord leek bijzonder geschikt om het personage van Page te beschrijven, Simon Basset, ook bekend als de hertog van Hastings.

Een term waaraan de fans van de show gewend zijn, 'rake', duidt op een man die gewend was aan immoreel gedrag, met name rokkenjagerij. Voordat Simon voor Daphne viel, gaf hij zich over aan dit soort gedrag.

“Rake is a Regency f boi,” zei Page in de video.

"C'est moi. Hark hier, dames en heren, "vervolgde hij terwijl hij de outfit van zijn personage droeg.

“Overal harken,” voegde hij eraan toe.

Andere woorden waren niet zo gemakkelijk te herkennen. Dankzij Page, Dynevor en andere castleden hebben fans van Bridgerton geleerd dat 'lieveheersbeestje' een term is voor een minnares.

"Been geketend," aan de andere kant, betekent "getrouwd", terwijl "foxed" "dronken" is.

Bridgerton is een inclusieve periodedrama

In première op eerste kerstdag, ziet Bridgerton gekleurde acteurs in Britse aristocratierollen. Maar deze verfrissende inclusieve benadering - nog steeds geen gegeven in historische drama's - viel niet goed bij racistische kijkers.

Sommigen vonden de serie onnauwkeurig omdat ze mensen van kleur als adellijk afschilderden.

Het zou voor sommige kijkers een schok kunnen zijn, maar in de jaren 1800 waren er niet alleen gekleurde mensen, ze speelden ook een belangrijke rol aan het hof. Koningin Charlotte, gespeeld door Golda Rosheuvel op Bridgerton, zou bijvoorbeeld biraciaal zijn.

De Shondaland-serie is niet onnauwkeurig. Het zorgt er gewoon voor dat Black and Brown-acteurs niet worden gedegradeerd om bijrollen te spelen in historische drama's, zoals al veel te lang het geval is.

Een Gossip Girl-achtige mysteriedramedy, de serie presenteert andere aspecten die niet bepaald zorgen voor een historisch accuraat horloge. De acht afleveringen bevatten namelijk prachtige vertolkingen van hedendaagse popsongs gespeeld door strijkkwartetten. Interessant genoeg lijkt niemand daar last van te hebben.

Bridgerton streamt op Netflix

Aanbevolen: