Dit is de beste aflevering van 'Curb Your Enthusiasm', volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Dit is de beste aflevering van 'Curb Your Enthusiasm', volgens IMDb
Dit is de beste aflevering van 'Curb Your Enthusiasm', volgens IMDb
Anonim

Welke aflevering van 'Curb Your Enthusiasm' staat volgens jou het hoogst op IMDb? Eerlijk gezegd is er geen tekort aan klassieke afleveringen van Larry David's meesterlijke HBO-komedie. Natuurlijk is Larry David het best bekend voor het co-creëren van Seinfeld met zijn beste vriend Jerry Seinfeld, maar zijn HBO-show is bijna even geliefd. Over het algemeen lijken de twee shows erg op elkaar wat betreft hun gevoel voor humor. Maar Curb Your Enthusiasm is veel scherper en heeft een heel specifieke energie dankzij Larry in de hoofdrol.

De show, die momenteel in productie is voor het 11e seizoen dat zich afspeelt direct nadat de pandemie voorbij is, heeft zeker een aantal behoorlijk iconische momenten. Dit omvat de grootse opening van Larry's restaurant, hem in de hoofdrol in The Producers, de keer dat hij een hoer oppikt alleen om de carpoolbaan te gebruiken, "Wendy Rolstoel", de Seinfeld-reünie, de MAGA-hoed en het Palestijnse kippendebacle … Maar raad eens wat… geen van deze afleveringen is uitgeroepen tot de hoogste op IMDb…

Dit is wat…

"The Doll" scoort het hoogst

Volgens IMDb is "The Doll" van seizoen twee aflevering 7 de beste aflevering van Curb Your Enthusiasm. Voor degenen die het zich niet kunnen herinneren, de aflevering ging over vier belangrijke verhaallijnen. De eerste is Larry's poging om zijn volgende show te verkopen aan een groot netwerk en de ongelukken die er omheen gebeuren. De tweede heeft te maken met het feit dat Larry constant wordt geroepen om water in een voedselvrije bioscoop te brengen. De derde gaat over het bewaken van ontgrendelde badkamerdeuren en het falen van Larry om te voorkomen dat iemand zijn vrouw Cheryl binnenloopt terwijl ze er een gebruikt. En dan de vierde heeft alles te maken met de Judy Doll.

Houd je enthousiasme in bedwang Larry en de pop
Houd je enthousiasme in bedwang Larry en de pop

In de aflevering gaat Larry naar een feest in het huis van een netwerkmanager waar hij contact heeft met zijn dochter. In de scène vraagt de dochter Larry om het haar op het hoofd van haar pop te knippen, niet wetende dat het niet terug zal groeien. Als ze erachter komt, gaat ze huilend naar haar ouders en komt Larry in de problemen. Dit leidt Larry naar het huis van zijn manager Jeff Greene, waar hij een vervangend hoofd vindt met het haar intact…

Natuurlijk is Jeffs dochter, Sammy, er kapot van als ze ontdekt dat het hoofd van haar Judy Doll ontbreekt. En dit leidt tot de reden waarom de aflevering waarschijnlijk zo hoog staat …

Het gebruik van Susie Greene

De aflevering is om zoveel redenen geliefd. Eerst en vooral moest Susie Essman's Susie Greene echt pronken met haar dreigende en agressieve persoonlijkheid. Hoewel ze in het eerste seizoen van de show 'fish-wifey' was, staat 'The Doll' echt bekend om het gebruik van het personage … En, in het bijzonder, één regel …

"Breng me het hoofd!"

Moederbeer Susie Greene is gewoon op haar best in deze aflevering van Curb Your Enthusiasm. Ze is niet alleen hilarisch intimiderend, maar haar aanwezigheid bemoeilijkt ook het plot. En dit is een van de andere redenen waarom "The Doll" zo geprezen wordt.

Elke verhaallijn bouwt voort op de andere en compliceert dingen

Wanneer zowel Seinfeld als Curb Your Enthusiasm op hun best zijn, is wanneer elk van hun meerdere verhaallijnen samenvloeit. In Seinfeld waren er meestal drie of vier verhaallijnen die elk van hun personages naar voren drijven. Tegen het einde van een geweldige aflevering van Seinfeld komen al die verhaallijnen samen (op de een of andere manier) en betalen ze elkaar uit. Hetzelfde geldt voor Curb Your Enthusiasm, ook al is Larry bij bijna elk van de verhaallijnen betrokken.

"The Doll" is een perfect voorbeeld van de geweldige schrijfstijl van Larry David. Elke verhaallijn voedt zich met de andere en maakt uiteindelijk Larry's doel om zijn tv-show veel moeilijker te verkopen dan het zou moeten zijn.

De badkamerverhaallijn is bijvoorbeeld echt waar alles mee begint en eindigt. Aan het begin van de aflevering, terwijl ze op het feest van de netwerkmanager zijn, benadrukken Larry en Cheryl het gebruik van de gastenbadkamer omdat deze geen werkend slot heeft. Larry is belast met het bewaken van de badkamer terwijl Cheryl erin is, maar slaagt er niet in om de netwerkmanager te stoppen haar binnen te lopen terwijl ze zich in een compromitterende positie bevindt.

Ditzelfde probleem zorgt ervoor dat Larry een van de privébadkamers van het huis gebruikt, waar hij in contact komt met de dochter van de directeur en haar pop. Hier knipt hij het haar van de pop en krijgt hij enorme problemen met de netwerkmanager, waardoor zijn show in gevaar komt. Dus hij en Jeff stelen Sammy's poppenhoofd om het te vervangen en goed te doen voor de netwerkmanager en zijn vrouw. Al die tijd moet Larry een tweedelige vertoning bijwonen in een bioscoop die hem verhindert water binnen te brengen.

Tegen het einde van de aflevering keert Larry terug naar de bioscoop waar hij besluit de schone vrouwentoiletruimte te gebruiken in plaats van de smerige mannentoilet. Dus hij laat Cheryl de deur bewaken. Natuurlijk krijgt ze haar beloning en verlaat ze haar post.

In de wasruimte verbergt Larry zijn waterfles in zijn broek, om niet in de problemen te komen voor het binnenbrengen van de fles. Kort daarna komt de dochter van de netwerkmanager binnen en bedankt Larry voor het repareren van haar poppenhoofd. Ze omhelst dan Larry, maar merkt dat er iets niet klopt…

"Mama, mama, de kale man is in de badkamer en er zit iets hards in zijn broek!"

Het is op dit moment dat alle verhaallijnen op hilarische wijze samenkomen en bewijzen dat wat Larry ook doet, hij zijn zin niet krijgt.

Briljant.

Aanbevolen: