De waarheid over de karaokescène in 'The Leftovers' van HBO

Inhoudsopgave:

De waarheid over de karaokescène in 'The Leftovers' van HBO
De waarheid over de karaokescène in 'The Leftovers' van HBO
Anonim

Als het gaat om première-televisie, is HBO waar het is. Serieus, zo sterk als sommige dingen op Netflix, Amazon en Hulu zijn, HBO heeft nog steeds het monopolie op bekroonde televisie. Zelfs de meer vergeten shows van het netwerk zijn tegenwoordig nog steeds volledig binge-waardig. Dit omvat The Leftovers van Damon Lindelof en Tom Perrotta.

Zonder twijfel heeft HBO de reputatie van sommige van hun shows aangetast door ze minder dan geweldige finales te laten hebben … ahem … ahem … Game of Thrones. Maar The Leftovers is een kunstwerk dat van het begin tot het einde sterk was. Natuurlijk, het was niet voor iedereen. Maar de serie over de achterblijvers na een wereldwijde opname-achtige gebeurtenis waarbij 1% van de wereldbevolking verdween, is werkelijk magnifiek.

Maar een deel van wat The Leftover geweldig maakte, is het feit dat het heel raar kan worden. En wat is een vreemder moment dan de finale van seizoen twee waar Kevin Garvey van Justin Theroux zich een weg uit het hiernamaals zingt … Ja … serieus … Dankzij IndieWire weten we nu waarom de makers van de show ervoor kozen om dit te doen …

Zingt zich een weg uit het hiernamaals

Kevin Garvey van Justin Theroux belandt twee keer in een soort van vagevuur-achtig hiernamaals in het tweede seizoen van de serie. De setting hiervan was natuurlijk een hotel waaruit hij niet kon ontsnappen. De eerste keer moet hij een pak aantrekken en zijn aartsvijand vermoorden om uit 'het hotel' en terug naar de echte wereld te komen. De tweede keer, nadat Kevin daar weer was overleden, moest hij iets veel minder gewelddadigs doen om aan het vagevuur te ontsnappen… Hij moest een lied zingen…

De karaokescène is totaal dubbelzinnig en ronduit raar… Dus waarom wilden de co-creators en de regisseur Mimi Leder dit moment zo graag opnemen?

"We wisten in aflevering 7, vóór 'International Assassin', dat we hem terug zouden sturen", zei mede-maker Damon Lindelof tegen Indie Wire. "Voordat hij het-g.webp

The Leftovers Karaoke Kevin
The Leftovers Karaoke Kevin

Maar wat was de logica hierachter?

Co-creator Tom Perrotta dacht eenvoudigweg dat het idee van iemand die doodsbang was om te zingen, precies dat zou doen om uit het hiernamaals te komen, het soort belachelijke idee was dat perfect was voor de toon van de show.

Er was maar één probleem… Justin Theroux kon niet zingen.

"Het was letterlijk Damon die zich concentreerde op de drie dingen die ik het minst leuk vind om te doen: zingen, in de schijnwerpers staan en spreken in het openbaar - je weet wel, als karaoke", zei Justin Theroux. "Dus het was als een trifecta van drie dingen die me absoluut ongemakkelijk maakten."

"Alles wat we in het script hoefden te zetten was: 'Kevin zingt 'Homeward Bound', 'en het was aan Justin en Mimi om die ongelooflijke uitvoering uit te voeren', zei Damon. "We hebben deze grote, gekke ideeën in de schrijverskamer. Ze zijn niet gemakkelijk te bedenken. Maar als je dat eenmaal doet, is het gemakkelijker om te zeggen: 'Hé, hier is een gek idee', want het is echt moeilijk om het uit te voeren. en dat is waar onze ongelooflijke crew en onze geweldige cast deze krankzinnige gebouwen gewoon volledig en volledig nemen en ze op de een of andere manier minder krankzinnig laten lijken."

Wat nog krankzinniger zou zijn geweest, is als de makers van The Leftovers Madonna's "Like A Prayer" hadden kunnen krijgen zoals ze oorspronkelijk bedoeld hadden. Maar de legendarische popster wilde het nummer niet vrijgeven voor gebruik door de show. Hoe dan ook, Justin Theroux die "Homeward Bound" zong, zorgde voor een echt vreemd moment in de veelgeprezen serie.

Aanbevolen: