Regina King vergelijkt The Avengers met levensechte personages uit 'One Night In Miami

Inhoudsopgave:

Regina King vergelijkt The Avengers met levensechte personages uit 'One Night In Miami
Regina King vergelijkt The Avengers met levensechte personages uit 'One Night In Miami
Anonim

De voor een Golden Globe genomineerde regisseur heeft haar regiedebuut besproken.

Regina King heeft haar veelgeprezen regiedebuut gemaakt met Amazon Prime Video's One Night in Miami… waarvoor ze is genomineerd bij de Golden Globes.

The Watchmen-actrice vertelde hoe ze reageerde op het succes van haar eerste film als regisseur midden in de pandemie.

"Ik zou zeggen dat ik waarschijnlijk meer feestelijke momenten zou hebben gehad als we niet thuis waren gebleven", vertelde King aan Stephen Colbert.

Regina King noemt haar 'One Night In Miami…' Personages 'Historical Avengers'

De film vertelt het verhaal van een echte ontmoeting tussen enkele van de meest invloedrijke figuren in de Amerikaanse geschiedenis: Muhammad Ali (gespeeld door Eli Goree), Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge), die King liefkozend 'historische Avengers' noemt.

"Je wilt deze mannen, hun erfenissen, gewoon eren", zei King over het lezen van het script en het accepteren van de film.

“Je wilt er zeker van zijn dat je een verhaal vertelt dat vermakelijk is, maar ook om de impact te delen die ze hebben gemaakt,” vervolgde ze.

Ze wilde ook de kwetsbaarheden van deze beroemde mannen laten zien, vooral in het geval van Malcolm X, en zet aan tot een gesprek over de burgerrechtenbeweging.

‘One Night In Miami…’ is een aangrijpende kijk op de burgerrechtenbeweging in de VS

Hier is de officiële synopsis van Amazon: “Op een ongelooflijke nacht in 1964 kwamen vier iconen van sport, muziek en activisme samen om een van de grootste schokken in de boksgeschiedenis te vieren. Wanneer underdog Cassius Clay, binnenkort Muhammad Ali (Eli Goree genoemd), verslaat zwaargewichtkampioen Sonny Liston in de Miami Convention Hall, herdenkt Clay het evenement met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge).

“‘One Night In Miami’ is een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier formidabele figuren samen doorbrachten. Het kijkt naar de worstelingen waarmee deze mannen te maken kregen en de cruciale rol die ze elk speelden in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren zestig. Meer dan 40 jaar later resoneren hun gesprekken over raciale onrechtvaardigheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid nog steeds.”

One Night in Miami… met Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson, Beau Bridges en Lance Reddick.

King is een van de drie vrouwelijke filmmakers die genomineerd zijn bij de Golden Globes in de categorie Beste Regisseur. Emerald Fennell en Chloé Zhao zijn ook genomineerd voor respectievelijk Promising Young Woman en Nomadland, waarmee dit het eerste jaar is waarin vrouwen de meerderheid vormen van de genomineerden in de categorie regie.

One Night In Miami… wordt gestreamd op Amazon Prime Video

Aanbevolen: