Wie is 'The Trial Of The Chicago 7'-acteur Ben Shenkman?

Inhoudsopgave:

Wie is 'The Trial Of The Chicago 7'-acteur Ben Shenkman?
Wie is 'The Trial Of The Chicago 7'-acteur Ben Shenkman?
Anonim

Helaas voor bioscoopbezoekers overal was de overgrote meerderheid van films die in 2020 zouden uitkomen, vertraagd. Films als Fast and Furious 9, John Wick 4, Black Widow en Top Gun: Maverick zouden bijvoorbeeld allemaal in 2020 uitkomen, maar ze zullen op zijn vroegst pas in 2012 worden uitgebracht.

Op het eerste gezicht is er niets goeds aan het feit dat er op het moment van schrijven nog zoveel langverwachte films moeten verschijnen. Uiteindelijk kan er echter een zilveren randje zijn. Immers, als al die blockbuster-films waren uitgebracht, is het waarschijnlijk dat veel van de films die in 2020 uitkomen grotendeels genegeerd zouden zijn. Immers, als bioscoopbezoekers bezig waren met het kijken naar wilde actiescènes in de bioscopen, zou een kleinere film als The Trial of the Chicago 7 zonder veel ophef zijn gekomen en gegaan.

Een van de beste films van het jaar, The Trial of the Chicago 7, vertelde een meeslepend verhaal dat de meeste mensen die ernaar keken, boeide. Bovendien heeft The Trial of the Chicago 7 veel mensen kennis laten maken met Ben Shenkman, een extreem getalenteerde acteur die veel meer lof verdient. Nu meer mensen zich bewust zijn geworden van wie Shenkman is, is het alleen maar logisch om zijn carrière eens nader te bekijken.

Shenkman's vroege leven

Ben Shenkman, geboren en getogen in New York City, ging naar de Brown University voordat hij overstapte naar het Graduate Acting Program van de New York University aan de Tisch Schoof of the Arts. Toen Shenkman eenmaal afstudeerde, duurde het niet lang voordat hij zijn acteerdebuut maakte. Net als veel andere acteurs kreeg Shenkman een ondersteunende rol in een aflevering van Law & Order uit 1993. Daarna debuteerde Shenkman op het grote scherm toen hij een kleine rol kreeg in de film Quiz Show uit 1994.

Toen Ben Shenkman zijn grote en kleine filmdebuut maakte, had hij misschien gedacht dat de rollen binnen zouden rollen. Helaas voor hem duurde het tot 1996 voordat Shenkman een andere televisie- of filmrol vond, en zelfs toen kreeg hij alleen maar kleine rollen. Gelukkig ving Shenkman in 1998 een pauze op de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Toen Ben Shenkman een van de hoofdrollen kreeg in een microbudgetfilm genaamd Pi, had hij op geen enkele manier kunnen weten dat de film een verrassend succes zou worden. Een geheel originele film die werd geregisseerd door Darren Aronofsky, een regisseur die sindsdien een kracht in Hollywood is geworden, Pi zou lovende kritieken krijgen en een zeer gezonde winst maken. Toen mensen in de industrie eenmaal kennis hadden genomen van het succes van Pi, duurde het niet lang voordat de carrière van Shenkman omdraaide.

Momentumwinsten

Tegen de tijd dat de jaren 2000 aanbraken, begon Ben Shenkman regelmatig acteerwerk in het bedrijf te vinden. Bijvoorbeeld, jaren nadat Shenkman zijn debuut maakte in een aflevering van Law & Order, werd hij gecast als een terugkerend personage dat in zes afleveringen van dezelfde show verscheen. Opmerkelijk genoeg verscheen Shenkman begin jaren 2000 ook als twee andere personages in Law & Order: Special Victims Unit en Law & Order: Trial by Jury.

Natuurlijk bestond de carrière van Ben Shenkman in de jaren 2000 niet volledig uit optredens in de Law & Order-franchise. In plaats daarvan kreeg Shenkman in die periode voor het eerst lovende kritieken. Het geweldige acteerwerk van Shenkman in een toneelstuk genaamd 'Proof' maakte bijvoorbeeld zoveel mensen indruk dat hij in 2001 werd genomineerd voor een Tony Award.

Het meest opvallende was dat Ben Shenkman zichzelf voor het eerst echt op de kaart zette toen hij een van de hoofdrollen speelde in de HBO-miniserie Angels in America uit 2003. Gezien het feit dat Angels in America met grote acteurs als Meryl Streep, Al Pacino en Emma Thompson speelde, zegt het ontzettend veel dat Shenkman in zo'n belangrijke rol in dezelfde serie werd gecast. Gelukkig voor alle betrokkenen was de uitvoering van Shenkman's Angels in America zo indrukwekkend dat hij werd genomineerd voor een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol. Gezien het feit dat de Golden Globes altijd een van de meest met sterren bezaaide prijsuitreikingen van het jaar is, was het geweldig om Shenkman aan die tafel te zien zitten.

Dingen naar een ander niveau tillen

Nadat Ben Shenkman was genomineerd voor een Golden Globe, slaagde hij er niet in een grote film- of televisiester te worden. Dat zou echter nog steeds een keerpunt in de carrière van Shenkman zijn, aangezien hij een van de meest gevraagde karakteracteurs in het bedrijf zou worden. In feite hebben de meeste mensen waarschijnlijk het werk van Shenkman in het verleden gezien. Shenkman had tenslotte rollen in films als Just Like Heaven en Blue Valentine en hij verscheen in vele shows, waaronder Burn Notice en Drop Dead Diva.

In het afgelopen decennium werd de carrière van Ben Shenkman gedomineerd door tv-shows. Gelukkig is dat heel goed, want hij heeft terugkerende rollen gekregen in veel geliefde shows, waaronder Grey's Anatomy, Damages, The Night Of en Curb Your Enthusiasm. Wat nog belangrijker is, is dat Shenkman hoofdrollen heeft gekregen in shows als Royal Pains en Billions.

Ondanks alles wat Ben Shenkman heeft bereikt, zijn er zeer sterke argumenten voor het idee dat zijn meest opvallende rol tot nu toe die is die hij speelde in The Trial of the Chicago 7. Gelukkig voor hem was Shenkman trots op zichzelf, want hij was zo goed in die film dat het niet schokkend zou zijn als hij in de race zou komen voor grote prijzen.

Aanbevolen: