The Unmade 'Doctor Who'-films die nu verloren zijn gegaan in de tijd

Inhoudsopgave:

The Unmade 'Doctor Who'-films die nu verloren zijn gegaan in de tijd
The Unmade 'Doctor Who'-films die nu verloren zijn gegaan in de tijd
Anonim

Verrassend, gezien de populariteit van de langlopende sci-fi-show, is er nooit een blockbuster Hollywood-film met onze favoriete Time Lord uitgekomen. Het is moeilijk te doorgronden, vooral als je kijkt naar de vele Star Trek-films die zijn gemaakt in de nasleep van die specifieke sci-fi-serie. Maar keer op keer hebben Doctor Who-fans te wensen overgelaten.

Dat wil niet zeggen dat er geen filmische incarnaties van de Doctor zijn geweest, aangezien het Britse bedrijf Amicus in de jaren zestig wel twee Doctor Who-films naar de bioscoopschermen bracht. Peter Cushing nam de hoofdrol op zich en beide films waren gebaseerd op televisieseries met de Daleks. Er was ook een televisiefilm in de jaren 90, en dit was een mislukte poging om een Doctor Who-serie in de VS op gang te brengen.

Hoewel er een gebrek is geweest aan Doctor Who-avonturen op het grote scherm, is het niet uit gebrek aan proberen. Zoals hieronder te zien is, zijn er een aantal pogingen geweest om de Doctor naar de bioscoop te brengen. Helaas zijn deze nu allemaal verloren gegaan in de tijd!

Peter Cushing had de hoofdrol kunnen spelen in een derde Doctor Who-film

Zoals gezegd zijn er in de jaren zestig twee Doctor Who-films gemaakt. Doctor Who And The Daleks was een semi-succesvolle poging om de avonturen van de Doctor op het kleine scherm opnieuw op het grote scherm te beleven, en dit werd gevolgd door Daleks Invasion Earth: 2150AD. Helaas was de laatste film een teleurstelling aan de kassa, dus Amicus besloot de plannen voor hun derde Doctor Who-film te schrappen. Het zou gebaseerd zijn op The Chase, de derde Doctor Who-serie met de Daleks, en Peter Cushing zou zijn teruggekeerd als de Doctor. Er is verder weinig bekend over het project, hoewel fans van het klassieke tijdperk van de serie misschien al de plot van de vintage serie kennen.

Tom Baker's dokter was helemaal klaar om de Scratchman te ontmoeten

Halverwege de jaren zeventig had Ian Marter (hij speelde Harry Sullivan), voormalig Doctor Who-compagnon, een verhaalidee voor de serie. Het zou de Scratchman hebben getoond, een dun gesluierde versie van de duivel, naast de Cybermen en een horde levende, ademende vogelverschrikkers. Vreemd genoeg bevatte het verhaal van Marter ook een climaxgevecht in een gigantische flipperkast! De BBC hield niet van het idee, maar onverschrokken begon Marter, samen met vierde dokter Tom Baker, in plaats daarvan een film te maken. Helaas kwam de film nooit tot wasdom, en dit was grotendeels te wijten aan financieringsproblemen. Gelukkig werd het script voor de verloren film in 2006 ontdekt en omgezet in een roman, zodat fans zich kunnen voorstellen hoe de film eruit zou kunnen zien.

Michael Jackson bijna moonwalked in de hoofdrol

In 1989, een jaar nadat Doctor Who voor 15 jaar van het kleine scherm werd gehaald, had Paramount Pictures plannen om een Doctor Who-film te maken. Michael Jackson wilde heel graag de rol van Time Lord op zich nemen, wat niet zo verwonderlijk is als het klinkt, aangezien de ster net had gespeeld in een andere sci-fi-film, Moonwalker. De tweede keuze van de studio voor de rol was de in ongenade gevallen acteur Bill Cosby, maar om niet bekendgemaakte redenen kregen noch hij, noch Jackson ooit de kans om de sleutels van de Tardis over te nemen.

Tim Curry was bijna de laatste van de tijd Lords

Tim Curry, al bekend van rollen in The Rocky Horror Picture Show en bordspel spin-off film Clue, was slechts een van de beroemde namen die in aanmerking kwamen voor de rol van de dokter. Na het verkrijgen van de rechten op het personage, wilde productiebedrijf D altenreys de Doctor opnemen tegen een kwaadaardige Time Lord. De film zou The Last Of The Time Lords heten (niet gerelateerd aan de tv-aflevering met dezelfde naam uit 2007), maar het project liep vast vanwege een gebrek aan financiële steun. Een ander bedrijf, Lumiere Pictures, kwam tussenbeide om de dag te redden, hoewel ze wilden dat Alan Rickman de rol van Time Lord op zich zou nemen. De film kwam echter nooit tot stand en de filmrechten op het personage werden teruggegeven aan de BBC.

Harry Potter-regisseur David Yates toverde bijna een Doctor Who-film op

In 2011 stond David Yates zogenaamd in de rij om een Doctor Who-film met een groot budget te regisseren. In gesprek met Variety zei de regisseur: "We kijken nu naar schrijvers. We gaan twee tot drie jaar besteden om het goed te krijgen. Er is een behoorlijk radicale transformatie nodig om het naar de grotere arena te brengen." De film zou zijn gemaakt rond de tijd van Matt Smith's incarnatie van de Doctor, maar aangezien het een nieuwe kijk op de Time Lord zou zijn, kan worden aangenomen dat een andere acteur de rol op zich zou hebben genomen. De film is natuurlijk nooit gebeurd, en als serie-showrunner Steven Moffat moet worden geloofd, waren er toch geen echte plannen om het te laten gebeuren. De beweringen van Moffat lijken vreemd gezien wat Yates heeft gezegd over het project, maar misschien heeft zich een vreemde tijdafwijking voorgedaan en zijn hij en Yates in een andere realiteit terechtgekomen!

Zullen we ooit een Doctor Who-film zien?

Er zijn momenteel geen plannen (voor zover we weten) voor een Doctor Who-film, maar dat wil niet zeggen dat er nooit een zal komen. Omdat we zelf niet de sleutels van de Tardis hebben, kunnen we niet voorspellen wat er in de toekomst kan gebeuren. Er is zeker potentieel voor een Hollywood-spektakel met een groot budget, dus wie weet? Een willekeurig aantal acteurs kan de rol op zich nemen, inclusief degenen die getipt worden om Jodie Whittaker over te nemen.

Voor nu moeten we gewoon afwachten!

Aanbevolen: