De waarheid over de pruiken van Catherine O'Hara op 'Schitt's Creek

Inhoudsopgave:

De waarheid over de pruiken van Catherine O'Hara op 'Schitt's Creek
De waarheid over de pruiken van Catherine O'Hara op 'Schitt's Creek
Anonim

Laten we eerlijk zijn; De pruiken van Moira Rose hebben veel mensen geïnspireerd sinds ze ze voor het eerst uitpakte nadat haar familie naar het motel in Schitt's Creek was verhuisd.

Gedurende de zes seizoenen van de show heeft Moira bewezen dat haar pruiken op haar kinderen lijken. Ze heeft ze allemaal bij naam genoemd, praat over ze alsof ze gevoelens hebben en zou letterlijk een brandend gebouw binnengaan om ze te redden. De hele Rose-familie is extreem materialistisch en is erg emotioneel gehecht aan veel van hun spullen, maar de pruiken werden zelf personages.

Haar pruiken hebben haar eigenlijke kinderen doen geloven dat ze een soort meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft, omdat ze de persoonlijkheid aanneemt die ze elke pruik heeft gegeven wanneer ze ze draagt. Hoe dan ook, ze lieten haar toe om zichzelf te uiten, zelfs als haar wereld instort. Door ze te dragen voelde ze zich weer normaal en kon ze weer een beetje functioneren.

Om ons weer normaal te laten voelen, laten we, nu de show voorbij is, eens verder kijken in de wereld van pruiken waar Moira Rose dol op is.

De pruiken waren het idee van Catherine O'Hara

Niemand had Moira Rose beter kunnen spelen dan Catherine O'Hara omdat ze ervaring heeft met het spelen van gestoorde, eigenwijze, maar lieve vrouwen. Ze was tenslotte Delia Deetz en Kate McCallister. Moira ging net een stap verder op de gekke wijzerplaat.

Dus natuurlijk zou het O'Hara's idee zijn om de pruiken in de show op te nemen.

"De pruiken zaten er niet in en de woordenschat zat er niet in, dat is wat ik moet toevoegen", onthulde ze in de Netflix-documentaire, Best Wishes, Warmest Regards. "Ik vroeg net of ik pruiken kon dragen, afhankelijk van mijn humeur. Het werkt om moderedenen, het werkt om te verbergen of te onthullen wat ik voel, het werkt als een beschermende helm, dus het is gewoon te leuk."

Elke week schokte en inspireerde Moira ons tegelijkertijd met haar wilde pruikkeuzes die bij haar extravagante stijl pasten. Ook al had ze niets, ze zou er toch modieus uitzien als ze het deed, en hoewel ze niet veel kon kiezen over wat er in haar leven gebeurde, kon ze nog steeds dag in dag uit kiezen wie ze wilde zijn.

O'Hara vertelde ET dat ze werd geïnspireerd door twee vrouwen die ze kende en die constant in één nacht van pruik zouden veranderen. "Er was geen verklaring voor, maar ik vond het geweldig", zei ze. "Er zit ook een speelsheid en creativiteit in."

Er waren meerdere pruiken bij de hand, dus O'Hara kon willekeurig kiezen op basis van haar stemming, net als Moira

Het blijkt dat de willekeur die we in de pruiken zien, in het echte leven net zo willekeurig was. Omdat O'Hara creatieve vrijheid kreeg over haar karakter en speelruimte, kon ze op dit moment ook putten uit creativiteit. Elke dag wanneer ze op de set kwam, koos O'Hara een pruik op basis van haar inspiratie van de dag, zonder enige waarschuwing vooraf.

Toen haarstylist Ana Sorys voor het eerst binnenkwam in seizoen drie, vertelde maker en acteur Dan Levy haar om deze reden "negen of tien pruiken bij de hand te houden". Er was slechts een hand vol pruiken in de beginseizoenen (in meestal alleen normale haarkleuren), maar dat aantal vermenigvuldigde zich met het laatste seizoen.

"Als ik terug zou komen, zou ik ervoor zorgen dat ik geen pruik had die vergelijkbaar was met wat ik eerder had, en ik zou terugkomen met meer," vertelde Sorys aan ET. Het werd Sorys' missie om te zoeken naar de nieuwe pruiken die in het volgende seizoen over de hele wereld te zien zouden zijn, van L. A. tot New York.

"Ze hield van gek", zei Sorys over O'Hara's pruikvoorkeuren. Net zoals Moira haar pruik zou kiezen op basis van haar humeur van de dag, deed O'Hara dat ook voor elke aflevering. "Het is echt in een oogwenk gedaan", zei Sorys.

Er waren zelfs momenten dat de meerdere pruiken die Sorys bij de hand had niet goed genoeg waren. Zij en Sorys hebben ooit het filmen uitgesteld, zodat ze konden zoeken naar een bepaalde pruik die O'Hara wilde hebben; een bruin krullend exemplaar dat O'Hara als hoed droeg. Het werd uiteindelijk een van O'Hara's favoriete looks.

Een andere favoriet van O'Hara's was een blonde bob die een eerbetoon was aan O'Hara's haarstylist Judi Cooper-Sealy, die met haar werkte op SCTV en later, A Mighty Wind, Best in Show en For Your Consideration.

Catherine besloot een pruik mee te nemen die ze vroeger had gedragen. En ze zei: 'Ik zou deze pruik op de een of andere manier willen opnemen, maar ik wil niet dat het een 'Judy' wordt. Cooper-Sealy pruik.' Ik zou graag willen dat het Moira is', zei Sorys.

En we mogen Moira's pop-geïnspireerde "moeder-van-de-bruid"-do voor Davids bruiloft niet vergeten. Sorys liet die een tijdje aan de zijlijn wachten totdat het perfect werd voor een scène.

"Ze heeft een vertrouwen dat ik ga creëren wat ze leuk vindt," vertelde Sorys aan Elle. "Een van mijn favoriete dingen in de wereld is om haar idee tot leven te brengen en dat ze er zo blij mee is."

Toen Schitt's Creek ophield, zei Sorys dat de pruiken een deel van haar waren geworden. Ze werkte uiteindelijk met naar schatting 200 pruiken tijdens de drie seizoenen dat ze aan de show werkte, en zij en O'Hara mochten allebei hun favoriete pruiken van de pruikenmuur mee naar huis nemen.

Helaas hebben we O'Hara haar Golden Globe voor beste actrice in een tv-komedie niet kunnen zien accepteren met een van haar meest iconische Moira-pruiken, maar haar modekeuzes voor de avond schreeuwden modekoningin. Met haar liefde voor het dragen van pruiken, denken we dat het niet lang zal duren voordat we O'Hara er weer een zien dragen.

Aanbevolen: