De ware oorsprong van Christina Aguilera's 'Burlesque'

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van Christina Aguilera's 'Burlesque'
De ware oorsprong van Christina Aguilera's 'Burlesque'
Anonim

Hitmaker Christina Aguilera heeft een aantal opmerkelijke carrièreprestaties behaald en het lijkt er niet op dat ze bijna klaar is met het bereiken van meer. Hoewel ze in de jaren negentig een opmerkelijke invloed had, lijken een aantal van haar meest recente prestaties vergeten te zijn, maar Burlesque uit 2010 is dat zeker niet geweest. Maar niet per se omdat Christina's fans het showgirl-spektakel een geweldige film vinden. In plaats daarvan lijken de botsingen op de set en het drama achter de schermen dit specifieke deel van Christina's carrière gedenkwaardig te maken.

De door Christina en Cher geleide filmmusical heeft in de loop der jaren echter een groot cultpubliek opgebouwd en blijft een inspiratie voor drag queen-evenementen en zelfs virale internetmomenten, volgens een onthullend artikel van Entertainment Weekly. De film, waarin ook Stanley Tucci en Kristen Bell in de hoofdrollen speelden, was het geesteskind van schrijver/regisseur Steven Antin die Entertainment Weekly vertelde over de ware oorsprong van dit unieke moment in de epische carrière van Christina Aguilera…

Burleske Christina Aguilera-dans
Burleske Christina Aguilera-dans

Hollywood's iconische Viper Room was het decor voor wat uiteindelijk Burlesque inspireerde

Het is niet ongebruikelijk dat kunst rechtstreeks wordt geïnspireerd door het echte leven. In het geval van Burlquese lijkt dit een feit. Althans, volgens de schrijver en regisseur van de film.

"Mijn zus, Robin Antin, had een show die ze maakte in de Viper Room [voor] de Pussycat Dolls", zei Burlesque's schrijver en regisseur Steven Antin tegen Entertainment Weekly. "Ze werden populair, dus besloot ze een grotere show te doen in de Roxy. Het was nog in de begindagen van de Pussycat Dolls, voordat ze een popgroep werden. Ik schreef een verhaal voor haar show waarin hun muzikale nummers losjes met elkaar verweven waren. De voorstelling explodeerde. Mijn zus zorgde ervoor dat al deze beroemdheden als gastartiesten optraden. Ik heb wat camera's gehaald en de show een paar avonden opgenomen en samen een filmpje gemonteerd. Dat was het ontstaan."

Stevens samenwerking met zijn zus trok de aandacht van Screen Gems studio president, Clint Culpepper. Maar Clint wist niet echt wat hij met Steven aan moest en het onderwerp dat hij wilde onderzoeken in een speelfilmformaat… Totdat de agent van Christina Aguleria opbelde…

"Op een dag was ik op de set van een film [en] Christina's agent belde en zei dat ze een grote ontmoeting met haar hadden gehad en dat ze een film wilde maken", vertelde Clint Culpepper aan Entertainment Weekly. "Ze dachten dat ik misschien iets zou hebben, en ik glimlachte en vertelde hen dat ik dat zou kunnen. Ik belde Steven [en vertelde hem] dat het een teken was dat hij deze film moest maken. Steven begon het te schrijven en het sneeuwde vanaf daar. We zijn meteen aan het script begonnen!"

Voorafgaand aan dit telefoontje hadden Steven Antin en zijn productiepartner Joe Voci het idee rondgeshopt bij een aantal verschillende filmstudio's en zelfs televisiezenders.

"We hadden een gedetailleerd overzicht, maar het was erg breed en meer een komedie, zoals de oude Beatles-films", beschreef Clint. "Clint hield altijd van het idee om een meer geaarde Burlesque musical te doen in een nachtclub, geen brede komedie, en hij dwong me om het script te schrijven. Hij geloofde in het project, maar ik kon mijn hoofd gewoon niet rond een verhaal krijgen waarvan ik dacht dat het werkte. Dus Clint en ik schreven samen een schets en begonnen toen het script te schrijven. Het simpele idee was om het in een kleine burleske club op te zetten: een meisje dat aan haar leven ontsnapt, verschijnt met een grote stem."

Clint en Steven creëerden uiteindelijk een script dat werd beïnvloed door de musicals van de jaren veertig. Uiteindelijk kwam dit gevoel pas echt door bij de uitvoering van de film.

"Ik wilde een moderne kijk op burlesque met een retro-gevoel en een knipoog naar de geschiedenis en oorsprong", zei Burlesaque's kostuumontwerper Michael Kaplan. "Ondeugendheid zonder grof te zijn! Er is een beetje van de Crazy Horse Saloon in Parijs, de musical Cabaret, evenals het tv-programma Hullabaloo uit de jaren 60 en de Follies Bergère."

Christina heeft het script veranderd

Het is niet ongewoon dat een grote ster scriptwijzigingen of aanpassingen eist wanneer hij aan een project begint. In feite heeft het script voor Burlesque meerdere iteraties ondergaan met de hulp van een reeks grote schrijvers zoals Susannah Grant, Diablo Cody en John Patrick Shanley. Steven en Clint waren echter het meest geïnteresseerd om ervoor te zorgen dat Christina blij was met het script. Ze wilden tenslotte echt dat ze het project tot leven zou brengen.

"Ik heb eigenlijk de show opgenomen die Christina Aguilera deed met de Pussycat Dolls [jaren eerder], maar ik heb haar toen niet leren kennen", legde Steven uit."Een paar jaar later stuurden we haar het script voor Burlesque. Ik zag haar op een feestje en benaderde haar. Ze was lief en zei dat ze het script kende, maar het nog niet had gelezen. Ze las het eindelijk en stemde ermee in een vergadering."

Het was tijdens deze ontmoeting dat Christina duidelijk maakte dat ze wilde dat haar personage actiever zou zijn en daarom een paar wijzigingen in het script wilde.

"Ik wilde er zeker van zijn dat Burlesque zich goed voelde voordat ik het bevestigde, dus het was belangrijk om Steven persoonlijk te ontmoeten", vertelde Christina Aguilera aan Entertainment Weekly. "Zijn warme en oprechte karakter moedigde me aan om te bevestigen, samen met hem die zoveel stukjes van mijn liefde voor Etta James [in het script] verweven, mijn persoonlijke passie voor Burlesque [op] mijn Back to Basics-album, en ook [met mij] hebben] opgetreden in de originele Pussycat Dolls-show in de Roxy."

Zodra Christina zag dat zij en Steven op dezelfde lijn zaten, wist ze dat dit de volgende stap was in haar gevarieerde en indrukwekkende carrière. De rest is geschiedenis.

Aanbevolen: