Hoe 'The Purge' werd geboren uit Road Rage

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Purge' werd geboren uit Road Rage
Hoe 'The Purge' werd geboren uit Road Rage
Anonim

Er is geen tekort aan fantastische horrorfilms, zelfs films met plotgaten die we geneigd zijn te vergeven. De waarheid is dat een groot deel van het filmminnende publiek gewoon dol is op het gevoel van doodsbang te zijn. Natuurlijk gaan niet alle horrorfilms over schrikken, slechter dan levensschurken of gewelddadige beelden. Sommige zijn meer psychologisch, zoals Prime Video's Nocture. Anderen weerspiegelen wat onze samenleving zou kunnen worden als ze een duwtje in de verkeerde richting zou krijgen. Dit zou uiteindelijk de reden kunnen zijn waarom The Purge (en de hele Purge-franchise) zo angstaanjagend is voor zo velen … Het zou heel goed kunnen gebeuren in een bepaald element van ons niet zo verre verleden of niet zo verre toekomst. Gek genoeg kwam het idee voor het eens per jaar totale bloedbad voort uit iets dat WEL elke dag gebeurt… Road Rage.

Hoe Road Rage de zuivering inspireerde

Ja, volgens een interview met The LA Times was dit de inspiratie voor de eerste film van James DeMonaco, Sébastien Lemercier en Jason Blum. Natuurlijk hadden James en Sébastien absoluut geen idee dat hun idee een mega-horrorfranchise zou worden. Eigenlijk geloofden ze dat Amerika hun idee uiteindelijk zou verwerpen omdat het de gevaren van conservatieve politiek aanstipte. Maar Jason Blum, de beroemde oprichter en CEO van Blumhouse Productions, zag iets in James en Sébastien en, belangrijker nog, hun concept. Misschien is dit omdat het werd geïnspireerd door een van de meest typische bronnen van woede en frustratie waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben… autorijden.

"Mijn vrouw zei iets in een verkeersongeval dat me is bijgebleven", vertelde James DeMonaco, de schrijver en regisseur van The Purge, aan LA Times. "Deze man heeft ons bijna vermoord - en [mijn vrouw] is een aardig persoon, ik hoop dat dit niet slecht voor haar is, maar ze zei zoiets als: 'Ik wou dat ik er een per jaar had', wat een legale moord betekende. Het was een moment van woede, maar het idee van één legale moord per jaar bleef me bij."

Natuurlijk kunnen zo velen van ons zich hierin vinden. We verdringen allemaal zoveel van onze woede als we rijden. Hoewel autorijden gemakkelijk het gevaarlijkste is wat de meesten van ons dagelijks doen, en daarom iets waar we hartstochtelijk om geven, is er niet veel logica achter het willen doden van iemand die je afsnijdt. Of, zoals Louis CK de beroemde grap maakte: 'Iemand die ervoor zorgde dat je het stuur een halve seconde een beetje naar links bewoog'.

Jason Blum vind het geweldig omdat het gespannen was

Jason Blum is een van de meest opvallende namen in het horrorgenre geworden. En uiteindelijk was hij het die The Purge tot leven bracht. Hij zag iets in het concept en wilde het laten gebeuren.

"We daagden de reactie van het publiek op zo'n bizar idee een beetje uit", zei Jason Blum, die The Purge produceerde. "De verwaandheid van een Verenigde Staten waar de Purge bestaat, is ongelooflijk vruchtbare grond voor het vertellen van verhalen op zoveel verschillende manieren: wat doen het buitenland? Wat doen politici? Hoe is het gebeurd? Hoe is het begonnen? Hoe gaat het door? Wat gebeurt er met de economie? Wat gebeurt er met werkloosheid? Er zijn zoveel invalshoeken die je vanuit dit idee kunt verkennen."

Hoewel het concept tonnen potentieel had dat uiteindelijk bedoeld was voor sequels en Prequels, wist James DeMonaco echt niet hoe het van de grond zou komen. In plaats daarvan concentreerde hij zich op het maken van het best mogelijke project. En dat betekende dat hij er meer van zijn eigen persoonlijke angsten in moest gooien.

"Het was zo'n groot concept. Ik ben altijd doodsbang geweest voor wapens, dus het was [bedoeld als] een verkenning van Amerika's relatie met wapens en wapenbeheersingswetten," zei James. "Er was een deel van mij dat erg boos was op de reikwijdte van de eerste film. Het is een nacht van legale misdaad in Amerika, en ik denk dat veel mensen er zo door werden gegooid dat ik in één huis bleef. Sébastien en ik wisten dat dat zou een probleem zijn, maar we hadden geen budget."

Zuiver monsters
Zuiver monsters

Ondanks dat hij dankzij Jason een paar miljoen had om de film te maken, wist James dat hij en zijn team hun idee klein moesten houden voor de eerste film om het echt effectief te maken.

"De eerste was altijd dit moraliteitsspel. We wilden ons concentreren op die 1%. Maar ik wilde altijd een hele film maken over het personage van Edwin Hodge dat de vreemdeling speelde. Hij is degene die opstaat straten om het hoofd van het verzet te worden door de derde film, "zei James voordat hij eraan toevoegde: "Voor mij is [de Zuivering] een van de meest groteske concepten aller tijden. Dus iedereen die het als een soort zieke wens of verheerlijking van geweld… het is de tegenovergestelde bedoeling van de filmmakers."

Aanbevolen: