Inside Christopher Plummer's vete met regisseur Terrence Malick

Inhoudsopgave:

Inside Christopher Plummer's vete met regisseur Terrence Malick
Inside Christopher Plummer's vete met regisseur Terrence Malick
Anonim

Het is niet ongebruikelijk dat regisseurs worden ontslagen uit projecten. Dit heeft echter meestal te maken met evenementen waar ze VEEL te ver zijn gegaan. Maar dat kan zeker gebeuren als je een op macht belust persoon teveel creatieve controle geeft over een film- of televisieprogramma. Meestal vinden deze megalomane regisseurs echter een manier om precies te krijgen wat ze willen. Zelfs een acteur uit de A-lijst kan ze niet negeren. Dat was zeker het geval toen George Clooney een fysieke woordenwisseling kreeg met een regisseur en ook toen wijlen Christopher Plummer ruzie had met Terrence Malik. Dit is wat er gebeurde…

De vete begon met de keuzes van Terrence als filmmaker

De waarheid is dat Terrence Malick een heel bijzondere filmmaker is. Terwijl iemand als Steven Spielberg altijd een manier vindt om films te maken die een groot publiek kunnen aanspreken en toch persoonlijk voor hem zijn, maakt het Terrence duidelijk niets uit. Hij maakt films voor zichzelf en daarom houden filmbezoekers van hem of haten ze hem. Zijn films, zoals Knight of Cups, Tree of Life, To The Wonder, Days of Heaven of The Thin Red Line hebben veel positieve reacties opgeleverd van mensen die houden van een goed, uitgestrekt beeld, maar vanuit een verhaal- of entertainmenthoek… nou… de reacties waren meer gemengd. En deze gemengde reacties worden zelfs gedeeld door de acteurs die in de films van Terrence werden gecast.

In een rondetafelgesprek met The Daily Beast TV, waarin ook Tilda Swinton, Viola Davis, George Clooney, Charlize Theron en Michael Fassbender te zien waren, beschreef Christopher Plummer zijn verschrikkelijke tijd bij het werken met Terrence Malik aan een film genaamd The New Wereld.

"Hij is nogal een buitengewone kerel, en ik hou heel veel van sommige van zijn films", begon Christopher."Maar het probleem met Terry, dat ik al snel ontdekte, is dat hij dringend een schrijver nodig heeft omdat hij erop staat alles te doen. Zoals we allemaal weten, staat hij erop te schrijven, en te overschrijven en te overschrijven, totdat het vreselijk pretentieus klinkt. Je moet hard werken om het echt te laten klinken. En dan monteert hij zijn films op zo'n manier dat hij iedereen uit het verhaal snijdt."

Toen begonnen Christopher en George Clooney met een verhaal over Adrien Brody's ervaring met filmen met Terrence Malick. Zoals veel grote acteurs die in de films van Terrence zijn gecast, kwam Adrien erachter dat zijn hoofdrol in The Thin Red Line was gereduceerd tot een cameo en een voice-over… En dat ontdekte hij vlak voor de première. Adrien deed zelfs een voorpagina voor een Vanity Fair, omdat hij dacht dat hij DE hoofdrolspeler in de film was… Hij wist niet dat Terrence in de montagekamer van gedachten veranderde over de film en hem in feite uit de film verwijderde zonder zelfs maar een telefoontje hem te waarschuwen.

"[Adrien Brody] speelde de hoofdrol in de film", legde George Clooney uit. "Ik zat in die film. Ik was ook buitengesloten. Ik was gelukkig!"

Het lijkt alsof Terrence Malick niet zo veel respect heeft voor acteurs, omdat hij in plaats daarvan overdreven wordt opgeslokt door de 'poëtische shots' van zijn films. Ze zijn onmiskenbaar mooi, maar na een paar minuten wordt het saai.

"[Zijn foto's] zijn schilderijen. Allemaal. En daarin verdwa alt hij. En het verhaal raakt in de war. Vooral in [The New World]", zei Christopher over zijn film met Terrence.

En ook Christopher werd uit de film geknipt, zij het niet in de mate waarin Adrien Brody in The Thin Red Line zat.

"Ik werd op allerlei verschillende plekken gezet, mijn personage was plotseling niet in de scène waarin ik dacht dat ik me bevond, in de montagekamer. Het brengt alles volledig uit balans. Deze zeer emotionele scène die ik plotseling had, was achtergrond lawaai. Ik kon mezelf het horen zeggen, deze lange, prachtige, ontroerende toespraak waarvan ik dacht dat ik er zo fantastisch in was. Het is nu een soort achtergrondmuziek, heel zacht in de verte, terwijl er iets anders aan de hand is. En [co-ster] Colin Farrell zei net: 'Oh weet je, we worden gewoon een paar fing visarenden.'"

De enw wereld christopher plummer
De enw wereld christopher plummer

De brief die de vete verhardde

Christophers ervaring met The New World zorgde ervoor dat hij Terrence een behoorlijk agressieve brief schreef waardoor ze nooit meer samen wilden werken.

'Ik moest hem een brief schrijven. Ik moest Terry een brief schrijven. Ik heb hemgegeven. Ik zal natuurlijk nooit meer met hem samenwerken. Hij wil me niet hebben,' zei Christopher tegen de zaal vol verraste acteurs. 'Ik zei tegen hem: 'Je bent zo saai. Je komt in deze sleur. Je moet een schrijver zoeken.' Mijn carrière bij Mr. Malick is voorbij."

Hoewel veel acteurs hier niet mee weg konden komen, lijdt het geen twijfel dat iemand die de status had die Christopher Plummer had, dat wel zou kunnen. Eigenlijk maakte het niet zoveel uit. Christopher kwam altijd over als het type persoon dat altijd zijn mening zou geven, wat er ook gebeurde. En in dit geval ging het erom op te komen voor de integriteit van de acteur en het verhaal zelf.

Aanbevolen: