De echte reden waarom de filmcarrière van Ben Savage niet werkte

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de filmcarrière van Ben Savage niet werkte
De echte reden waarom de filmcarrière van Ben Savage niet werkte
Anonim

Net als zijn broer Fred, die naam maakte in het populaire tv-programma The Wonder Years, begon Ben Savage zijn acteercarrière op zeer jonge leeftijd. Hij maakte zijn filmdebuut op 9-jarige leeftijd in Little Monsters van zijn oudere broer en verscheen vervolgens in een aantal televisieseries, waaronder de bovengenoemde show die zijn broer op de kaart zette.

Het was echter Boy Meets World uit 1993, een van de beste sitcoms van de jaren 90, die Ben Savage zijn eerste grote acteerrol gaf. Hij speelde als tienerbabe, en af en toe een onbeschofte jongen, Cory Matthews in de show, en het tienerpubliek hield van hem.

De show eindigde in het jaar 2000, hoewel Savage op televisie bleef werken met kleine rollen in shows als Chuck en Without a Trace. In 2014 keerde hij terug naar de rol van Cory in Girl Meets World en herenigd met enkele van zijn eerdere co-sterren.

Savage probeerde ook een filmcarrière, maar helaas was het geen geval van 'Ben Meets Hollywood' voor de jonge acteur. Waarom? Laten we eens nader kijken.

Ben Meets World: Life After A Hit Television Show

Boy Meets World was een ongelooflijk succesvolle tv-show, maar toen het eindigde, besloot Ben Savage een andere weg in te slaan. In plaats van zich te concentreren op zijn acteren, besloot hij in plaats daarvan een major politieke wetenschappen te volgen. In een interview met Rolling Stone zei hij:

Een tijdlang was hij geïnteresseerd in een carrière bij de overheid en liep hij zelfs stage voor wijlen de Amerikaanse senator Arlen Spectre. Gedurende deze tijd nam hij nog steeds af en toe een acteerrol op zich, maar het was niet iets waar hij veel aandacht aan besteedde. Dit zou een reden kunnen zijn waarom zijn filmcarrière nooit van de grond kwam, omdat hij niet zo bereikbaar was als veel jonge acteurs van die tijd. Toen zijn politieke aspiraties echter begonnen op te raken, probeerde Savage wel een filmcarrière op gang te krijgen, maar met weinig succes.

De filmcarrière van Ben Savage

Filmbeeld
Filmbeeld

Het is gemakkelijk om de televisiecredits van Ben Savage te onthouden, maar het is een ander verhaal als het gaat om de films die hij heeft gemaakt. Zijn eerste film, Little Monsters, is misschien wel zijn beroemdste, aangezien de anderen op zijn cv waarschijnlijk niet door velen zullen worden herinnerd. Degenen waarin hij optrad, werden onafhankelijk geproduceerd en gemaakt met een laag budget, en hoewel sommigen van hen solide recensies kregen, waren ze op geen enkele manier grote kanshebbers voor de prijs.

Swimming Upstream, Car Babes, The Caterpillar's Kimono en Girl Meets Boy (niet gerelateerd aan zijn succesvolle tv-show), zijn slechts enkele van de films waarin Savage speelde. Maar omdat ze buiten het Hollywood-systeem zijn gemaakt, zijn fans van de acteurs vonden deze films eerder in de plaatselijke dvd-winkel dan in de bioscoop, wat misschien nog een reden is waarom Savage niet de grote filmster werd die hij had kunnen zijn.

Maar de echte reden waarom Savage geen grote Hollywood-speler werd, is misschien niet vanwege de acteerpauze die hij nam of zijn low-budget filmkeuzes. Er is nog iets anders waar we rekening mee moeten houden, en dat geldt niet alleen voor Savage, maar ook voor veel andere voormalige kindsterren die het niet hebben gehaald in Hollywood.

Ben Meets Cory: The Curse Of His Childhood Career

Ben Savage
Ben Savage

Niet elke kinderster wil een acteercarrière nastreven. We hoeven alleen maar te kijken naar die jonge acteurs die de industrie vroeg verlieten om andere paden te bewandelen, zoals Josh Taviano die Paul Pfeiffer speelde in The Wonder Years.

Maar dan zijn er mensen die blijven acteren, maar die moeite hebben om naam te maken buiten de tv-shows waar ze successen werden.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Michael J. Fox had een succesvolle Hollywood-carrière na het maken van Family Ties, en Jason Bateman deed dat ook na zijn stint op The Hogan Family en Silver Spoons.

Maar dan zijn er die kindacteurs wiens carrières flopten na het vroege sterrendom. Rider Strong, een andere acteur die bekend staat om Boy Meets World, heeft niet de baanbrekende filmcarrière van veel van zijn leeftijdsgenoten gehad, en Jonathan Taylor Thomas van Home Improvement evenmin. Frankie Muniz werd bijna een filmster na Malcolm In The Middle, maar na Agent Cody Banks leek dit uit de hand te lopen. Sharknado 3 iemand?

Dus het punt is dit. Wanneer acteurs als kind veel succes boeken in populaire populaire tv-shows, wordt het erg moeilijk voor hen om de personages af te schudden waar ze bekend om zijn geworden. Dit zou de echte reden kunnen zijn waarom Ben Savage niet de filmcarrière van sommige van zijn tijdgenoten heeft gehad, en het zou de reden kunnen zijn waarom hij later terugkeerde naar de rol van Cory Matthews voor een spin-off-serie. Dit is natuurlijk niet de schuld van Savage, en het is ook niet de schuld van Frankie Muniz of Jonathan Taylor Thomas. Het zijn eerder de filmexecuties en castingagenten die besluiten dat bepaalde acteurs niet betaalbaar zijn omdat ze te stevig verankerd zijn als personages uit het verleden.

Zal Ben Savage het ooit halen in Hollywood? Wie weet! Het kan nog steeds gebeuren, maar dit veronderstelt dat hij een grotere filmcarrière wil. Op dit moment werkt hij nog steeds hard aan het kleine scherm, en aangezien hij een nettowaarde van $12 miljoen heeft, kan het zijn dat hij gelukkig is waar hij nu is!

Aanbevolen: