Waarom de eerste aflevering van 'Vampire Diaries' drastisch veranderde

Inhoudsopgave:

Waarom de eerste aflevering van 'Vampire Diaries' drastisch veranderde
Waarom de eerste aflevering van 'Vampire Diaries' drastisch veranderde
Anonim

Zoveel van wat de fans van Vampire Diaries zo leuk vinden aan de show, werd opgezet in die pilot van september 2009. Dit omvat theorieën over Elena en ook welke van de Salvatore Brothers eigenlijk 'de goede' is. Natuurlijk, elementen over de show waar fans nog steeds niet zeker van zijn, elementen van Elena's karakter, debuteerden ook in de pilot van Kevin Williamson en Julie Plec. Die piloot was echter bijna heel anders. Volgens Entertainment Weekly werden Kevin en Julie gedwongen om enkele behoorlijk opmerkelijke wijzigingen aan te brengen in de CW-pilot voordat deze werd vrijgegeven voor openbare consumptie. Dit is wat ze hebben veranderd en waarom…

Perspectieven veranderen en het bovennatuurlijke bekend maken

Set-ups kunnen een verhaal doen zinken of het naar grootsheid duwen. Meestal verveelt het eerste deel van een verhaal het publiek, omdat de schrijvers te veel bezig zijn met expositie, de alledaagse elementen van het leven van een personage voordat het plot begint, of, erger nog, meteen in het plot springen zonder een verbinding tussen het publiek en de personages. Opstellingen zijn moeilijk. En dat is precies wat Kevin en Julie ontdekten bij de opening van hun pilot, lang nadat het was geschreven, opgenomen en bewerkt.

Vampire Diaries cast
Vampire Diaries cast

"Ik herinner me dat we ons zo opgewonden voelden toen we de piloot voor het eerst zagen en echt het gevoel hadden dat we iets speciaals hadden", zei mede-bedenker Julie Plec tegen Entertainment Weekly. "Toen herinner ik me dat we de piloot voor het eerst vertoonden tijdens de onderzoeksscreening en dat het niet als zo speciaal werd ervaren. En Susan Rovner van Warner Brothers [het bedrijf dat eigenaar is van de CW] zorgde ervoor dat Kevin en mij die openingsvoice-over schreven, die bestond niet in het script of waar dan ook."

Het probleem dat het onderzoeksteam van Warner Brothers ontdekte, was dat Julie en Kevin's eerste bewerking van de pilot meer aanvoelde als een 'gemiddelde tienersoap' dan als een bovennatuurlijke. Hoewel ze dit briefje niet kregen toen ze Warner Brothers het script lieten zien, werd het probleem duidelijk bij het bekijken ervan.

"Wat er gebeurde was: als je naar de eerste act van de show kijkt, was het heel erg je typische CW-show: jong meisje schrijft in haar dagboek, ze staat op, je ontmoet de verontruste broer, je realiseert je de ouders zijn dood en de vampier kwam pas opdagen tot ik denk dat het minuut 8 of 11 was, "legde mede-bedenker Kevin Williamson uit. "Toen we de show voor de eerste keer testten, weet je het moment waarop Stefan de vrouw achter de receptie dwingt? De testscore was dood tot dat moment, het eerste moment van iets bovennatuurlijks. Want tot die tijd, als je dit aan het kijken was show blindelings, je wist niet dat het een bovennatuurlijke show was. Dus Susan Rovner zei: 'Je moet het publiek in de eerste 10 seconden laten weten waar ze naar kijken. Het zal de testscore verbeteren.'"

Omdat alles al was opgenomen, konden Kevin, Julie en pilootregisseur Marcos Siega maar zoveel doen. Dus het idee om een voice-over te doen om dit bovennatuurlijke element uit te leggen. De oorspronkelijke gedachte was om Elena de voice-over te geven in plaats van Stefan. Bovendien gebruikten de filmmakers de aanval van Vicki in het begin als een teaser.

"Dat waren allemaal overgebleven beelden van Vicki's aanval", zei Kevin. "Dat waren allemaal overgebleven beelden en we hebben het in elkaar gezet en we hebben die voice-over geschreven. Toen hebben we het opnieuw getest en op het moment dat hij zei: 'Ik ben een vampier en dit is mijn verhaal', sprong de [test]schaal naar de top Dat was 30 seconden in en we zijn als, 'Oké, we worden opgehaald.' Het was een testtruc om opgepikt te worden en we besloten het te houden."

Het resultaat van de piloot

Het stond buiten kijf, de pilootwijzigingen die op het laatste moment werden aangebracht, zorgden uiteindelijk voor het succes van de show.

"We waren allemaal heel enthousiast en konden niet gelukkiger zijn met hoe het uitpakte", zei Nina Dobrev tegen Entertainment Weekly. "Omdat het de perfecte mix was van tienerangst en drama en spanning en het had dat sci-fi-element, maar het was nog steeds zo gegrond in de realiteit dat het gewoon herkenbaar aanvoelde ondanks het feit dat het zich afspeelde in een fictieve sci-fi-wereld."

Dit was duidelijk iets wat het reguliere publiek voelde en de pilot had het grootste publiek van alle shows die tot die datum in première gingen op het netwerk. Dit overtrof alle verwachtingen die zowel de co-creators als het netwerk hadden voor de show.

"Ik wist niet precies wat de beoordelingen betekenden omdat het de CW was, dus de beoordelingen werden anders beoordeeld, maar ik herinner me wel dat [leidinggevende] Dawn Ostroff belde, Peter Roth belde, en ze waren extatisch," zei Kevin."Toen de tweede en derde week het volhield en mensen begonnen te bloggen over de show en toen we Vicki onverwachts vermoordden, werden mensen echt wakker en begonnen ze zich te engageren. Je kon het voelen."

Aanbevolen: