De unieke connectie tussen 'The Golden Girls' en 'Reservoir Dogs

Inhoudsopgave:

De unieke connectie tussen 'The Golden Girls' en 'Reservoir Dogs
De unieke connectie tussen 'The Golden Girls' en 'Reservoir Dogs
Anonim

De jaren negentig worden beschouwd als een van de beste decennia in de filmgeschiedenis, en er is geen gebrek aan geweldige films uit dat decennium. Vooral 1994 was een geweldig jaar, en dat is toevallig het jaar waarin Quentin Tarantino zijn hitfilm Pulp Fiction uitbracht. Echte filmfans weten echter dat Reservoir Dogs het balletje voor de filmmaker echt aan het rollen heeft gebracht.

Reservoir Dogs was een fantastische film die Tarantino op weg hielp, en jaren later deelde de regisseur zelf een vreemde connectie die het project heeft met The Golden Girls. In feite wordt die film waarschijnlijk niet gemaakt zonder de onwetende hulp van de show.

Laten we eens kijken naar de connectie tussen Reservoir Dogs en The Golden Girls.

Tarantino speelde in twee afleveringen van 'The Golden Girls'

Quentin Tarantino Golden Girls
Quentin Tarantino Golden Girls

Het is gemakkelijk om naar de status van Quentin Tarantino in het bedrijf te kijken en er gewoon van uit te gaan dat alles perfect op zijn plaats viel voor de artiest om een sterregisseur te worden, maar er is hier veel meer dan op het eerste gezicht lijkt. Sterker nog, als het niet voor een optreden in The Golden Girls was geweest, is het niet te zeggen hoe de dingen zouden zijn verlopen voor de veelgeprezen filmmaker.

Tijdens een gesprek met Jimmy Fallon, nam Tarantino fans mee op een wandeling over hoe dingen samenkwamen in zijn carrière. Hij vertelde Fallon: Voordat ik Reservoir Dogs deed, had ik een zeer onsuccesvolle acteercarrière. Een van de banen die ik kreeg - en niet omdat ik een geweldige auditie deed, maar gewoon omdat ze mijn foto instuurden en ze zeiden: 'Hij heeft het' - was voor een Elvis-imitator in The Golden Girls.”

Tarantino legde uit dat dit alleen gebeurde omdat hij 'in de jaren '80 gekleed als Elvis rondliep. Ik droeg altijd een pompadour. Ik ging eigenlijk naar een rockabilly-plek om mijn haar te laten knippen.”

Dat klopt, de man die Pulp Fiction maakte, was een worstelende acteur die zijn kapsel gebruikte om een plekje in The Golden Girls te bemachtigen. Kleine vis, toch? Nou, niet precies. Hitshows floreren jarenlang op televisie, wat ertoe leidt dat de artiesten rekenen op reststoffen. Dit speelde een grote rol in Tarantino om dingen in de toekomst te laten werken.

Residueel inkomen hielp bij de voortplanting van reservoirhonden

Quentin Tarantino Reservoir Honden
Quentin Tarantino Reservoir Honden

Nu kunnen resterende cheques een wisselend bedrag waard zijn, afhankelijk van de aflevering die op verschillende netwerken wordt gespeeld, maar dingen hebben een grappige manier van werken. Voor Tarantino betekende dit een extra optreden op de show en een behoorlijke cheque.

Tijdens zijn Fallon-interview zou hij zeggen: "Het werd een tweedelige Golden Girls, dus ik kreeg een restbedrag voor beide delen. En het was zo populair dat ze het op een best of The Golden Girls plaatsten en ik kreeg elke keer dat dat te zien was residuen. Dus ik kreeg misschien, ik weet het niet, $ 650 voor die aflevering, maar tegen de tijd dat de resten meer dan drie jaar later waren, verdiende ik zo'n $ 3.000."

Dit was een enorme doorbraak voor de aspirant-filmmaker, die klaar was om zijn uitstapje naar het maken van grote films te beginnen. Het geld dat hij verdiende met The Golden Girls was een groot deel van de taart die hem in deze moeilijke tijd overeind hield.

“Dat hield me op de been tijdens onze preproductietijd, in een poging om Reservoir Dogs aan de gang te krijgen,” zei Tarantino.

Tarantino verovert Hollywood

Quentin Tarantino Première
Quentin Tarantino Première

Gelukkig konden de dingen lang genoeg werken om Reservoir Dogs te maken, en vanaf dat moment kostte het vrijwel geen tijd voor Tarantino om Hollywood te veroveren. De film was een kritische succesfactor die de wereld liet zien wat hij kon doen met een bescheiden budget. Zijn volgende film veranderde echter alles in de jaren 90.

In 1994 veranderde Pulp Fiction de wereld van films voor altijd, en echt, het was deze film die Tarantino op de kaart zette. Plotseling had hij een kolossale hit op zijn naam staan, en hij had ook een aantal indrukwekkende nominaties en overwinningen tijdens het prijzenseizoen. Tarantino won zelfs het beste originele scenario bij de Oscars. Hij was het nieuwe gezicht van film en alle anderen probeerden gewoon bij te praten.

Sinds Pulp Fiction heeft de regisseur door de jaren heen alleen maar een aantal hitfilms aan zijn nalatenschap toegevoegd. Hij heeft zeker acteerwerk gedaan, maar hij staat bekend om zijn onwerkelijke werk achter de camera. Enkele van zijn beste films zijn Django Unchained, Inglourious Basterds en Once Upon a Time in Hollywood. Het is het ene enorme project na het andere geweest, dat zijn plaats in de geschiedenis heeft gecementeerd.

Reservoir Dogs was een geweldig startpunt voor Quentin Tarantino, en het werd mogelijk gemaakt dankzij The Golden Girls.

Aanbevolen: