De 'Pulp Fiction' en 'Reservoir Dogs' crossover-film die bijna is gebeurd

Inhoudsopgave:

De 'Pulp Fiction' en 'Reservoir Dogs' crossover-film die bijna is gebeurd
De 'Pulp Fiction' en 'Reservoir Dogs' crossover-film die bijna is gebeurd
Anonim

Er zijn maar weinig regisseurs in de wereld die zich in dezelfde stratosfeer bevinden als Quentin Tarantino, en sinds hij in de jaren 90 uitbrak, is de regisseur blijven bijdragen aan zijn verbazingwekkende erfenis. Hij heeft talloze hits op het grote scherm gehad en is gaan werken met enkele van de grootste filmsterren aller tijden.

Tijdens de jaren 90 waren Reservoir Dogs en Pulp Fiction de eerste releases van Tarantino, en beide films hebben verbazingwekkende erfenissen in Hollywood. Er is een unieke connectie die wordt gedeeld tussen twee personages uit die films, en op een gegeven moment werd er een crossover-idee in het rond geschopt.

Laten we eens kijken naar de Reservoir Dogs en Pulp Fiction cross-over die werd overwogen.

‘Reservoir Dogs’ laat de bal rollen voor Tarantino

Quentin Tarantino heeft een ongelooflijke carrière achter de rug in Hollywood en Pulp Fiction was zijn eerste grote hit bij reguliere fans. Reservoir Dogs was echter de eerste film die Tarantino regisseerde. Het was geen grote financiële hit, maar het liet serieuze filmfans weten dat er een nieuw tijdperk van filmmaken nabij was.

Het budget voor Reservoir Dogs was klein en de regisseur gebruikte zelfs restanten uit zijn tijd bij The Golden Girls om het hoofd boven water te houden terwijl de film werd gemaakt. Ondanks wat moeilijkheden ontketende Tarantino een briljant stukje filmmaken op de wereld toen de film in 1992 debuteerde. Nogmaals, het was geen commerciële hit, maar naarmate de tijd verstreek, werd de film aangekondigd als een klassieker.

De cast van de film was briljant in hun rollen, en velen van hen zouden meerdere keren met Tarantino samenwerken. Het schiep echt een precedent voor het soort werk dat hij in de loop der jaren zou blijven maken, waarbij hij bij elk nieuw uitje gestaag zijn vak zou verbeteren.

Hoe geweldig de Reservoir Dogs ook waren, alles veranderde in 1994 toen Pulp Fiction de geschiedenis in ging als een van de beste films ooit gemaakt.

‘Pulp Fiction’ maakte van hem een bekende naam

Op dit moment v alt er waarschijnlijk niets anders te zeggen over de grootsheid van Pulp Fiction. Alles, van acteren tot verhalen vertellen, is jarenlang ontleed en besproken, en het is deels waarom deze film als zo geweldig wordt beschouwd als hij is. Mensen zijn er niet mee gestopt en naarmate de tijd verstrijkt, zullen de discussies blijven bijdragen aan de erfenis ervan.

Dit was de film die Tarantino op de kaart zette en hem een begrip maakte. 1994 was een geweldig jaar voor films, en velen beschouwden het als een van de beste jaren aller tijden. Het feit dat Pulp Fiction wordt beschouwd als het neusje van de zalm van dat jaar en het decennium in het algemeen is ronduit indrukwekkend.

Er zijn zeker delen van Tarantino's films die met elkaar verbonden zijn, wat zorgt voor een soort losjes gedeeld universum. Het is niet zo direct en direct als de films van Kevin Smith, maar er zijn enkele unieke verbindingen tussen personages. Vic Vega van Michael Madsen uit Reservoir Dogs en Vincent Vega van John Travolta uit Pulp Fiction zijn in feite broers.

Dankzij het succes van beide films en de populariteit van de personages, was Tarantino eigenlijk geïnteresseerd in het maken van een crossover-film over de broers.

De voorgestelde crossover

Volgens Michael Madsen, "was [Quentin Tarantino] op het idee gekomen dat het de tweelingbroers van Vic en Vincent zouden zijn, die elkaar ontmoetten na de dood van hun broers en zussen. Het was erg ingewikkeld, maar als Quentin een idee begint te bespreken, is het heel gemakkelijk om erin mee te gaan.”

Het is interessant om te lezen dat Tarantino wilde dat de jongens een tweeling van hun personages uit zijn films zouden spelen, en hoewel het ingewikkeld klinkt, zei Madsen dat het gemakkelijk genoeg is. Dit zou zeker een coole verandering zijn geweest, en Madsen onthulde enkele andere details over het voorgestelde project.

“We zouden crimineel in Amsterdam zijn. De foto zou beginnen met de vrijlating van ons tweeën uit de gevangenis in verschillende staten. En we openen een club in Amsterdam”, aldus Madsen.

Madsen en Travolta zouden uiteindelijk samenwerken aan Trading Paint, maar geen van beiden speelde een lid van de Vega-clan. Ze hadden echter wel een hilarisch moment tijdens het samenwerken.

Per Madsen, We hadden een scène waarin we op een groot pensioenfeest waren, en ik liep naar John toe en hij zei: 'Ik dacht dat je dood was.' Ik keek naar hem en zei: 'Nou, ik dacht dat je dood was.'”

De cross-over had geweldig kunnen zijn voor Tarantino-fans, maar we zullen ons altijd moeten afvragen wat er had kunnen zijn.

Aanbevolen: