Heeft Twitter zijn logo gestolen van een aflevering van 'Dilbert'?

Inhoudsopgave:

Heeft Twitter zijn logo gestolen van een aflevering van 'Dilbert'?
Heeft Twitter zijn logo gestolen van een aflevering van 'Dilbert'?
Anonim

Een vraag die gebruikers van sociale media vaak over het hoofd zien, is waar het logo van hun platform vandaan komt. Niemand besteedt enige aandacht aan het beeld wanneer hun grootste zorg is om online contact te hebben met vrienden, familie en relaties. Het punt is dat er achter elk verhaal een interessant verhaal zit, vooral Twitter.

Hoewel het algemeen bekend is dat Twitter-ontwerper Douglas Bowman inspiratie opdeed voor de afbeelding van een volière van een bergsialia, kan het logo ergens anders vandaan komen. Ja, ondanks dat het uniek is, deelt het overeenkomsten met een fictief merk van Dilbert.

In seizoen 2, aflevering 5 van de geanimeerde kantoorkomedie, belast Dilberts baas het marketingteam met het ontwikkelen van de volgende grote sensatie van het bedrijf. Ze bereiken hun doel en bedenken daarbij een opvallend logo. Het grappige is dat de afbeelding er bijna identiek uitziet als de Twitter-vogel.

Blue Bird-logo's

Afbeelding
Afbeelding

Het Dilbert-logo is iets anders, omdat het een blauwe eend is, hoewel het silhouet van de zijkant vreemd genoeg lijkt op het beroemde merkimago van Twitter. Het zijn beide vogels, lichtblauw geverfd en vanuit een zijhoek weergegeven. De een is misschien een eend en de ander een bergvogel, maar toch lijken ze erg op elkaar, op een paar veertjes na.

Ondanks theorieën is het een beetje vergezocht om te zeggen dat Twitter-ontwerpers hun logo hebben gestolen van een geanimeerde tv-show. Maar misschien hebben de leidinggevenden van het socialemediaplatform inspiratie opgedaan voor een netwerk dat er een wereldwijde sensatie van zou worden.

Wat er zo onheilspellend is aan de overeenkomsten tussen Dilberts blauwe eend en de Twitter-vogel gebeurt in de eigenlijke aflevering.

In "Art", zodra Dilbert een kopie van zijn logo afdrukt, wordt het hele kantoorpersoneel gek. Ze willen allemaal een stukje van de eend. Een paar collega's van Dilbert praten zelfs over het stelen ervan terwijl ze recht voor hem staan. De eend wordt zo'n sensatie op kantoor. Maar daar houdt het niet op.

Als de baas lucht krijgt van het boeiende logo van Dilbert, dat geen andere waarde heeft dan visuele aantrekkingskracht, lanceert hij een campagne om er geld mee te verdienen. Of 'payduck', zoals hij het zo welsprekend noemde.

Overeenkomsten tussen Rises To Glory

Afbeelding
Afbeelding

Verrassend genoeg slaat de blauwe eend aan. Puntige baas van Path-E-Tech Management houdt een bijeenkomst om te genieten van de toegenomen interesse in het bedrijf en het moment te koesteren. Hij moet elke onderscheiding parafraseren met het voorbehoud dat de uitvinding zich in de kunstafdeling bevindt, hoewel het de moeite waard is om er toch trots op te zijn.

Het opvallende aan het logo van Dilbert is dat de race naar populariteit de opkomst van Twitter in alle opzichten weerspiegelt. Beide bedrijven kwamen voort uit het onbekende, vonden in korte tijd enorm succes en werden wereldwijde sensaties. Kijk maar naar de tijdlijn van Twitter.

Afbeelding
Afbeelding

Het platform werd gelanceerd in 2007 en kreeg veel populariteit na zijn debuut op SXSW (South by Southwest Interactive). Die stap voorwaarts alleen al zette Twitter, of Twttr, zoals het oorspronkelijk heette, op het snelle pad naar het sterrendom. Kort daarna breidde het bedrijf onder leiding van Jack Dorsey enorm uit. En sindsdien is de groei non-stop geweest.

Als we naar alle factoren kijken, hebben zowel Twitter als de blauwe eend van Dilbert veel gemeen. Het enige opvallende verschil is echter dat het sociale-mediaplatform populair is gebleven, terwijl het merk van Dilbert aan grip verloor. Ook voor de nabije toekomst zien de vooruitzichten van Twitter er goed uit. Er zijn meer dan 300 miljoen gebruikers, dus er is geen reden om aan te nemen dat het gebruik snel zal afnemen.

Alles bij elkaar genomen, lijken de Twitter- en Dilbert-logo's waarschijnlijk door toeval op elkaar. Of misschien heeft ontwerper Dustin Bowman wat elementen geleend van de onschuldige geanimeerde vogel. Hoe dan ook, we zullen het waarschijnlijk nooit zeker weten.

Aanbevolen: