Hoe hebben ze Mark Hamill oud gemaakt in 'The Mandalorian'?

Hoe hebben ze Mark Hamill oud gemaakt in 'The Mandalorian'?
Hoe hebben ze Mark Hamill oud gemaakt in 'The Mandalorian'?
Anonim

Fans van Star Wars waren erg blij om de verloren zoon terug te zien… maar welk nieuw proces gebruikte het special effects-team om jeugd naar de acteur te brengen?

Op dit moment is het moeilijk om de verrassende verschijning te vermijden van multi-getalenteerde acteur, Mark Hamill, die zijn rol van Luke Skywalker in de Star Wars-serie The Mandalorian opnieuw vertolkt.

Dit werd door fans gespeculeerd sinds de verschijningen van andere Star Wars-personages in de serie. In feite leek Hamill gewoon opgewonden te zijn voor zijn rol als ieder ander.

Deze cameo liet fans in volledige shock en ontzag achter toen hun jeugdheld een onstuimige reddingsactie uitvoert voor de hoofdrolspelers van de show, maar wat onbekend is, is hoe ze het personage er precies zo uit lieten zien als we hem in 1983 achterlieten.

Het voor de hand liggende antwoord is dat CGI (computer-generated imagery) werd gebruikt, maar dat er een nieuwer proces naar de tafel werd gebracht om een overtuigender uiterlijk te krijgen.

The Mandalorian staat bekend om het gebruik van baanbrekende, nieuwe technieken om in hun show op te nemen. Het is geen verrassing dat het team een effect had kunnen gebruiken dat nog niet in veel tv-programma's of films is gebruikt, genaamd Deepfakes.

Deepfake-software is een relatief nieuwe praktijk waarmee het gezicht van de ene acteur op de andere kan worden gepleisterd. Een goed overzicht van het proces werd gemaakt door de Corridor Crew op YouTube, terwijl ze probeerden het speciale effect te recreëren.

Het YouTube-kanaal legt uitstekend uit wat er bij deze praktijk hoort, want het is niet alleen het gebruikelijke CGI-effect dat in sommige films uit het verleden is toegepast.

Deepfakes begon als een internettrend die zijn weg vond naar de memecultuur, soms met het gezicht van een beroemdheid op het lichaam van een ander, gewoon voor een grappig stukje. Nu is het proces serieuzer genomen, omdat het effect soms behoorlijk overtuigend kan lijken.

Omdat deepfakes nog een nieuw concept zijn, kan het resultaat er soms wat onhandig en onrealistisch uitzien. Sommige fans waren meer bezig met de kwaliteit van het effect dan met het uiterlijk zelf.

Tijdens alle meningen over de kwaliteit waren er nog steeds de die-hard Star Wars-fans op Twitter die hier niet door onder de indruk waren en gewoon opgewonden waren om hun favoriete Jedi terug op het scherm te zien.

Hoe dan ook, de unanieme mening van het fandom is dat ze blij waren Hamill terug te zien in Star Wars. Nu wachten de fans op de terugkeer van een ander bekend personage in de nieuwe Star Wars-spin-off, Kenobi.

Technologie evolueert, en dat geldt ook voor speciale effecten in films en tv-shows.

Soms kunnen deze effecten een schot in de roos zijn, en het is moeilijk om de effecten te negeren die niet helemaal kloppen. Uiteindelijk zal de technologie zo geavanceerd zijn dat het moeilijk zal zijn om praktische effecten te onderscheiden van door de computer gegenereerde effecten.

Tot die tijd hebben we een mix van echt geweldige CGI-momenten en dan niet zo geweldige speciale effecten.

Aanbevolen: