Waarom Keanu Reeves niet met Robert DeNiro en Al Pacino wilde werken

Inhoudsopgave:

Waarom Keanu Reeves niet met Robert DeNiro en Al Pacino wilde werken
Waarom Keanu Reeves niet met Robert DeNiro en Al Pacino wilde werken
Anonim

Keanu Reeves neemt snel de rollen die hij het liefste wil. Degene die hij niet wil, niet zozeer.

Reeves zal niets doen in de showbizz als hij dat niet wil (tenzij een van zijn vrienden zijn handtekening vervalst op een filmcontract, tenminste). Hij geeft niet echt om roem of fortuin, zijn carrière levend te houden of relevant te blijven. In feite zou hij helemaal tevreden zijn om de carrière in te gaan die hij oorspronkelijk wilde of om achter de camera te verdwijnen.

Hij gaat gewoon een rol spelen, of het hem nu veel geld oplevert of niet. Hij zou graag een loonsverlaging aannemen om met zijn favoriete Hollywood-legendes te werken en snel afslaan om aan het vervolg van een van zijn beroemdste films te werken, alleen omdat hij het script niet leuk vindt.

Reeves heeft meer films afgewezen dan je zou denken, maar hij had in een van de beste films ooit kunnen schitteren als hij soms niet zozeer zijn eigen ergste vijand was. Maar we denken dat hij daarom zo'n grote inspiratiebron is. Hij houdt niet van mensen, doet zijn eigen ding en maakt later goed wat hij denkt dat slechte beslissingen zijn.

Hij had samen met Al Pacino kunnen spelen voor 'Devil's Advocate'

Al Pacino was de acteur met wie Reeves zo graag wilde samenwerken dat hij een loonsverlaging aannam om de studio's wat geld terug te geven om de legende te casten. De film was advocaat van de duivel.

ABC News meldde dat Reeves "zijn salaris met een paar miljoen dollar heeft geschoren" voor Pacino. Toch kan er een ander bijbedoeld motief achter de verhuizing zijn geweest, anders dan heel graag samen willen spelen met Pacino. Hij had de loonsverlaging kunnen nemen om een gemiste kans in te halen.

Twee jaar voor Devil's Advocate, wees Reeves de kans af om Chris Shiherlis te spelen in Michael Mann's Heat, met Pacino en zijn oude vriend Robert DeNiro in de hoofdrol. Dit was een schokkende ontwikkeling in de vroege carrière van Reeves. Hij was net begonnen naam te maken in films als Dracula en, meer in het bijzonder, Speed het jaar daarvoor.

De reden waarom hij Heat afsloeg, is nog verrassender, maar niet echt ongebruikelijk voor Reeves. Hij wilde een maand uit zijn torenhoge carrière nemen om te verschijnen in een toneelbewerking van Shakespeare's Hamlet in het Manitoba Theatre Centre in Canada. De rol ging uiteindelijk naar Val Kilmer.

Dit was niet de eerste keer dat Kilmer werd gegoten in iets dat oorspronkelijk Reeves was en vice versa. Kilmer kreeg Jim Morrison in de biopic The Doors, een rol waarvoor Reeves auditie deed, terwijl Reeves Kilmer verving in Johnny Mnemonic.

Maar Reeves was al gepland om in het stuk te verschijnen ruim voordat Heat begon met casten. Hij was in 1993 begonnen met het bestuderen van het script tussen de takes op Speed door.

Reeves was duidelijk in een Shakespeare-stemming in de vroege jaren '90

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat dit een punt in Reeves' carrière was waar hij duidelijk geobsedeerd was door Shakespeare. In het jaar dat Speed begon met filmen, speelde hij de bard in Kenneth Branaghs film Much Ado About Nothing uit 1993 (Branagh is ook een grote Shakespeare-fan), en hoogstwaarschijnlijk kreeg hij niet lang daarna het script voor Hamlet.

Reeves heeft altijd gesproken over zijn liefde voor het werk van de toneelschrijver. "Ik ben er dol op", vertelde hij aan Rolling Stone in 2000. "Het is net als dit soort code dat als je het eenmaal begint te bewonen met adem, geluid en gevoel en denken, het de meest krachtige, consumerende en bevrijdende tegelijkertijd is Gewoon, letterlijk, elementair in klank, medeklinkers en klinkers."

Twee jaar voordat hij in de film van Branagh speelde, hoorden hij en zijn vriend River Phoenix gretig praten over het samen doen van Shakespeare door het tijdschrift Interview. Misschien een midzomernachtdroom of Romeo en Julia. Phoenix grapte dat hij Julia wilde spelen. Helaas is het nooit gebeurd omdat River in 1993 stierf. Wat doet denken dat hij misschien al deze Shakespeare deed om Phoenix te eren.

Het is ook interessant om te bedenken dat Reeves misschien ook Heat heeft afgewezen omdat hij zag hoe hecht Pacino en DeNiro zijn en zag hoe zijn vriendschap met Phoenix door hen had kunnen zijn als Phoenix had geleefd. Maar dat is misschien wat kort door de bocht. Wie weet het eigenlijk met Reeves eigenlijk?

Het enige dat mogelijk is, is dat Reeves waarschijnlijk goedmaakte dat hij niet in Heat verscheen en zijn kans om samen met Pacino te spelen misliep door zich aan te melden voor een loonsverlaging voor Devil's Advocate.

Uiteindelijk mocht hij het scherm delen met een van zijn helden, ook al waren er onderweg een paar haperingen die leidden tot vertragingen bij het filmen, waaronder ontslagen binnen de bemanning, Pacino's voortdurende traagheid, " een misplaatste en worstelende Keanu Reeves, en een niet-geliefde regisseur", schreef de Los Angeles Times in 1996.

Devil's Advocate bracht $ 153 miljoen op, terwijl Heat $ 187,4 miljoen verdiende. Maar hoewel het misschien lijkt alsof Heat de betere keuze was, bleef Reeves bij zijn beslissing om het af te wijzen, en dat is het enige dat er echt toe doet. Aan de positieve kant ontving Reeves positieve recensies voor zijn vertolking van de vaak slopende rol van de Prins van Denemarken in Hamlet. Het zou ons verbazen als Reeves zou willen dat hij een tijdmachine had om terug te gaan naar de tijd van Shakespeare.

Aanbevolen: