Dit is wat Renee Zellweger heeft gedaan sinds 'Bridget Jones's Diary

Inhoudsopgave:

Dit is wat Renee Zellweger heeft gedaan sinds 'Bridget Jones's Diary
Dit is wat Renee Zellweger heeft gedaan sinds 'Bridget Jones's Diary
Anonim

Als we kijken naar de toppresteerders in de entertainmentindustrie, zijn er maar weinig die eruit kunnen springen zoals Renee Zellweger. De actrice speelt al sinds de jaren 90 de hoofdrol in hitfilms en hoewel ze tijdens haar carrière een aantal pieken en dalen heeft gekend, v alt niet te ontkennen wat ze heeft bereikt.

Bridget Jones's Diary was een enorme overwinning voor de ster, en van daaruit zou ze doorgaan met het samenstellen van een indrukwekkend oeuvre, waaronder een paar Oscar-overwinningen.

Laten we eens kijken naar wat Renee Zellweger heeft gedaan sinds Bridget Jones's Diary.

Ze speelde in hits als 'Chicago'

Renée Zellwegger Chicago
Renée Zellwegger Chicago

Bridget Jones's Diary was een geweldige manier voor Renee Zellweger om een van de grotere actrices in de entertainmentindustrie te blijven. De echte truc is om je plaats tussen de status-quo te behouden, en Zellweger was in staat om dit te doen nadat hij in de jaren 90 uitbrak. Nadat Bridget Jones's Diary haar nog een hit had aangeboden, hield Zellweger het succes aan de gang.

Slechts een jaar nadat Bridget Jones's Diary een hit werd, merkte Zellweger dat ze de hoofdrol speelde in Chicago, dat absoluut geen tijd verspilde aan het veroveren van het grote scherm en lovende recensies kreeg van zowel fans als critici. Dit was een triomf voor de actrice, die in het begin van de jaren 2000 gewoon niet kon missen.

Nadat Chicago opnieuw een hit voor de ster werd, speelde ze het jaar daarop opnieuw in een hitfilm in Cold Mountain, wat Zellweger indrukwekkende hardware opleverde. De volgende twee jaar zag de actrice werken aan projecten als Shark Tale en Cinderella Man. Ja, alles kwam op azen, en het was geweldig om te zien hoe het zich allemaal ontvouwde.

Zelfs nadat de zaken minder werden, kreeg de actrice nog steeds rollen in grote films. Enkele van haar opmerkelijke kredieten door de jaren heen zijn Bee Movie, New in Town, Monsters vs. Aliens en Judy. Natuurlijk kunnen het niet allemaal hits zijn, maar het succes dat de actrice heeft gevonden, v alt niet te ontkennen. Hoe geweldig dit alles ook was, ze ging een paar keer terug naar de bron om een van haar grootste rollen opnieuw op te nemen.

Ze zette de 'Bridget Jones'-franchise voort

Renée Zellwegger BJD
Renée Zellwegger BJD

Gezien het succes van de eerste film, was er gewoon geen manier dat de Bridget Jones-franchise niet zou doorgaan. De eerste film veranderde het spel echt na de release in 2001, en het zou maar een paar jaar duren voordat Zellweger het personage opnieuw op het grote scherm zou spelen.

Bridget Jones: The Edge of Reason, uitgebracht in 2004, markeerde de tweede keer dat Zellweger het personage speelde, en fans konden niet wachten om te zien wat het personage had uitgespookt sinds de eerste film. Dankzij de terugkeer van de primaire cast en een hoop hype met het succes van de eerste film, kon The Edge of Reason een succes worden aan de kassa, met een brutowinst van meer dan $ 265 miljoen. Zellweger ontving zelfs een Golden Globe-nominatie voor haar rol in de film.

Na een lange pauze keerde Bridget Jones terug naar het grote scherm in Bridget Jones's Baby, waardoor acteur Patrick Dempsey aan de selectie werd toegevoegd. Uitgebracht in 2016, waren fans benieuwd hoe de franchise het zou houden na meer dan een decennium weg te zijn geweest. Kom erachter dat al die tijd dat we weg waren helemaal geen negatieve invloed had op de franchise, aangezien de film een aantal stevige recensies kreeg en uiteindelijk $ 212 miljoen verdiende aan de wereldwijde kassa.

De Bridget Jones-franchise is enorm geweest voor de carrière van Zellweger, maar een paar andere films leverden haar een aantal zeer indrukwekkende hardware op.

Ze heeft 2 Academy Awards gewonnen

Renée Zellwegger Judy
Renée Zellwegger Judy

Renee Zellweger heeft niet alleen een waslijst met hitfilms, maar ze heeft ook 2 overwinningen op de Academy Awards, wat een prestatie is geleverd door heel weinig artiesten in de geschiedenis. Ja, haar hitfilms zetten haar op de kaart en hielden haar aan de top, maar haar Oscar-overwinningen lieten de wereld zien hoe getalenteerd ze eigenlijk is.

De eerste Oscar die Zellweger won, was voor haar optreden in Cold Mountain, dat zo goed als mogelijk was. Ze had twee eerdere nominaties bij de Oscars voorafgaand aan deze overwinning, maar Cold Mountain was gewoon te goed om te negeren. De tweede Oscar die de actrice mee naar huis nam was voor haar optreden in Judy. Judy was niet alleen een financieel succes, maar toonde ook het doorzettingsvermogen dat Zellweger in de branche heeft.

Bridget Jones's Diary was een geweldige manier voor Renee Zellweger om de trein te laten rijden op het succes dat ze in de jaren 90 had gevonden, en ze zorgde ervoor dat ze er sindsdien het beste van maakte door in hitfilms te spelen en het winnen van Academy Awards.

Aanbevolen: