Hoe fans zich echt voelen over Katy Perry als rechter op 'American Idol

Inhoudsopgave:

Hoe fans zich echt voelen over Katy Perry als rechter op 'American Idol
Hoe fans zich echt voelen over Katy Perry als rechter op 'American Idol
Anonim

Katy Perry is sinds 2018 jurylid bij American Idol. Haar geflirt met de zangwedstrijdshow begon eigenlijk in 2010, toen ze als gastjurylid verscheen tijdens de auditiefasen.

Ze zag er een beetje groen en opgewonden uit en verklaarde: "Ik zou dit zo vaak op tv zien, ik ben zo opgewonden! Ik ben altijd een heel brutaal eerlijk type meisje geweest. Mensen gaan het beste halen advies dat ze moeten horen."

Ze zou uiteindelijk bijna zeven jaar later in 2017 terugkeren als een volwaardige rechter en heeft sindsdien veel krantenkoppen gehaald in de rol. Het is eerlijk om te zeggen dat Perry een behoorlijke reis heeft gemaakt om de best betaalde rechter op American Idol te worden, en fans hebben veel te zeggen gehad over haar deelname aan het optreden.

Katy Perry in haar element als jurylid bij 'American Idol&39
Katy Perry in haar element als jurylid bij 'American Idol&39

Begon met zingen in de kerk

Geboren in Santa Barbara, Californië in oktober 1984, werd Perry blijkbaar al op zeer jonge leeftijd verliefd op muziek. Ze begon als jong meisje in de kerk te zingen en haar eerste kennismaking met professionele muziek was eigenlijk als gospelzangeres.

Ze bracht haar eerste album uit - getiteld Katy Hudson (haar werkelijke geboortenaam) - op 16-jarige leeftijd. De gospelplaat bevatte tien nummers en werd geproduceerd onder de vlag van Red Hill Records. Helaas ging het label al snel failliet en kreeg Perry's album geen enkele marketing- of verkoopondersteuning; ze verkocht amper exemplaren.

De artiest veranderde kort daarna van straat in seculiere muziek en nam ook de meisjesnaam van haar moeder (Perry) aan. Ze was een tijdje getekend bij The Island DefJam Music Group en Columbia Records, maar ze zou uiteindelijk haar succes vinden bij Capitol Records, waar ze in 2007 in dienst trad.

Haar tweede album, One of the Boys, was in wezen haar doorbraak in de muzikale bekendheid. Vooral de single I Kissed A Girl bereikte de top van hitlijsten in Amerika en het VK.

Voordat ze lid werd van de American Idol-broederschap, bleef Perry over het algemeen op een opwaarts traject. Haar vervolgalbums Teenage Dream (2010) en Prism (2013) werden over het algemeen goed ontvangen en wonnen de zangeres meerdere onderscheidingen en prijzen.

De mantel opgehaald

American Idol draaide aanvankelijk de eerste 15 seizoenen op Fox, voordat het netwerk de show in 2015 annuleerde. scherm in 2018.

Perry heeft zich aangemeld om terug te keren als jurylid voor het debuutseizoen van de show in zijn nieuwe thuis. Ze kondigde de verhuizing aan op Twitter, waar ze schreef: "ZO opgewonden [het ABC Network] brengt [American Idol] terug, en ik breng het terug naar de MUZIEK. Tot ziens bij [de] audities!"

Veel reacties op de post waren die van enthousiaste fans die ernaar uitkeken haar in de show te zien, waaronder iemand die schreef: "De enige reden om ELK van die shows te bekijken zou zijn als ze erbij was." Een paar anderen maakten zich echter zorgen over de invloed van haar betrokkenheid bij de show op haar tourplannen. "Hoe gaat dit werken met tour[s] in 2018? ", vroeg een ander zich af.

Best verdienende rechter

Perry kreeg in de show ook gezelschap van andere nieuwe gezichten, aangezien ook collega-zangers Luke Bryan en Lionel Richie aan boord werden gehaald. Met een gerucht salaris van $ 25 miljoen per jaar, werd ze automatisch de best verdienende rechter van de show, maar verloor ze van maker Simon Cowell's gerapporteerde $ 36 miljoen in de serie' all time records. Cowell verliet de show in 2010 om zich te concentreren op andere ondernemingen.

Katy Perry, Luke Bryan en Lionel Richie voegden zich in 2018 bij 'American Idol' als nieuwe juryleden
Katy Perry, Luke Bryan en Lionel Richie voegden zich in 2018 bij 'American Idol' als nieuwe juryleden

Er waren wat twijfels onder fans over het feit dat dit soort uitgaven aan een eerste permanente rechter zouden worden besteed. Maar mensen die dicht bij Perry stonden en de show zelf verwierpen deze zorgen en voerden aan dat soortgelijke gevoelens misschien niet overheersend waren geweest als hetzelfde salaris aan een man was toegekend.

Destijds werd Perry geciteerd en zei: "Ik ben er echt trots op dat ik als vrouw werd betaald. En weet je waarom? Ik kreeg meer betaald dan vrijwel elke man die in die show is geweest." Cecile Frot-Coutaz, destijds de CEO van het Amerikaanse Idol-productiebedrijf FremantleMedia, zei dat Perry 'het geld meer dan waard was', noemde haar 'briljant' en stond erop dat ze 'echt om haar geeft'.

Perry heeft het verhaal ook opnieuw bekeken terwijl ze haar album Smile uit 2020 promootte in The Howard Stern Show. Op de vraag of ze zich schuldig voelde omdat ze zoveel geld verdiende met American Idol, reageerde ze nogal kortaf."Waarom?," poseerde ze. "Ik denk dat Simon Cowell het heel goed heeft gedaan en hij was een grote aanwinst voor de show. Het is opwindend voor een vrouw om ook in die positie te verkeren, in die financiële categorie. Waarom niet?"

Aanbevolen: