Inside Lady Gaga + Ariana Grande's Smash Hit 'Rain On Me

Inhoudsopgave:

Inside Lady Gaga + Ariana Grande's Smash Hit 'Rain On Me
Inside Lady Gaga + Ariana Grande's Smash Hit 'Rain On Me
Anonim

Eonen geleden, in de wereld van de popmuziek, leek een samenwerking tussen twee muzikale reuzen veel gebruikelijker in de hitlijsten; niet alleen de gezamenlijke popmuziek legde de lat hoog voor die aanstekelijke radiovriendelijke pop-bops, maar deze singles waren ook een hele ervaring!

Twee decennia nadat Brandy en Monica samenwerkten voor de legendarische The Boy Is Mine, twee popdiva's die bekend staan om hun respectievelijke hitsingles die het geluid van pop en R'n'B voor zowel de eind jaren '00 en 2010, waardoor het concept van de complete ervaring van een hitparade popsamenwerking terug in het collectieve geweten wordt gebracht!

Lady Gaga en Ariana Grande schonken de wereld dit alles en meer, gedurende een jaar waarin muziek voortdurend voor zowel entertainment zorgde en troost voor luisteraars, een toevluchtsoord creëren en een gevoel van normaliteit bieden. Dit meesterlijke stuk popsnoep is niet alleen een eerbetoon aan de collaboratieve singles van weleer, het is een bewijs van de kracht van popmuziek en een collectief gevoel van eenheid.

Een kijkje in 'Rain On Me'

De extreem vrolijke en positieve ravotten door de vriendschap van Grande en Gaga is gevuld met zoveel glitter en kosmische beelden, maar de oorsprong van de single duurde een seconde voordat ze konden evolueren naar het moderne popmeesterwerk dat we vandaag kennen en waar we van houden. Zowel Lady Gaga als Ariana zijn op zichzelf al grote sterren, dus het is misschien gemakkelijk om te concluderen dat ze zich allebei immuun voelden voor starstruck op de set, maar geloof het of niet, dat is niet zo; het zogenaamde idee van geïntimideerd te worden door het idee van 'beroemdheid' ontsnapt niet altijd voor beroemdheden zelf.

In de beginfase van het project voelde Gaga zich geïntimideerd door het idee om met Grande samen te werken. Na het bedankje toonde de volgende zangeres interesse om maatjes met Gaga te worden; Volgens Glamour onthulde Gaga dat haar aarzeling niets te maken had met Grande zelf, maar eigenlijk een fragment was van haar eigen zelfrespect. Gaga onthulde: "Ik schaamde me om met haar om te gaan, omdat ik niet al deze negativiteit wilde projecteren op iets dat helend en zo mooi was."

Het begin van een mooie vriendschap

Gaga's gevoelens van intimidatie rond het beginnen van een vriendschap met Grande waren gelukkig maar vluchtig! De pop-krachtpatsers begonnen snel aan het nummer te werken dat uiteindelijk een popbop van de zomer zou worden. In de winter van 2020 begon het duo te werken aan de muziekvideo die de clubvriendelijke vibe van het nummer uit de jaren negentig tot een spektakel zou maken.

Grande en Gaga's choreografie is slechts een van de elementen die het spectaculaire spektakel van een muziekvideo doen opvallen, en het is geen verrassing dat deze twee doorgewinterde videoveteranen komen; Het tweetal besteedde uren aan het maken van de choreografie en baande de weg voor het laatste, fantastische voetenwerk in de video, maar het beheersen van danspasjes kwam niet zonder een klein probleempje in het plan! Grande liep per ongeluk een lichte kosmische blessure op, met dank aan haar danspartner.

Gaga's mooie lange vingernagel was verantwoordelijk voor de kleine verandering aan het gezicht van haar vriend, maar gelukkig nam Grande het ongeluk op de voet en lachte ze allemaal! Ze maakte zelfs licht op de situatie, die haar vriend op sociale media documenteerde. Volgens People bracht Gaga hulde aan de dwaze en krassende situatie door een eerbetoon te plaatsen op haar Instagram-feed, waarbij ze onthulde dat zij en Grande in beweging waren tijdens de video-opname toen Gaga onthulde dat ze "[Grande] met mijn nagel had gestoken door ongeluk, dansen." De 'gewonde' partij lachte de snafu weg en maakte een grapje: "Het is een eer. Ik hoop dat het littekens krijgt."

De indruk die Gaga hoopte dat de single op de wereld zou maken, gaat veel verder dan een kosmische verwonding en heeft een behoorlijk diepere betekenis. Het positieve feestvriendelijke gevoel dat Rain On Me in stand houdt, is een boodschap van empowerment, een eerbetoon aan de prestaties en capaciteiten van vrouwen, overal. Over de belangrijke en heilige boodschap van het nummer en de video's, vertelde Gaga aan Harper's Bazaar: "Wat ik echt zo graag wil doen in deze video, is vrouwen vieren, en ik wil mensen laten zien hoe ze het moeten doen."

'Rain On Me' regeert over de VMA's

"Laat mensen zien hoe ze het moeten doen", was wat Gaga zeker deed!

Rain On Me won veel bij de recente MTV Video Music Awards, waar het duo ook optrad. Tussen hun geweldige optredens en op de jaren 90 geïnspireerde paarse polyester kostuums, baande Gaga zich voortdurend een weg door het gangpad en terug naar het podium voor opeenvolgende prijsoverwinningen!

Thema's van triomf en volharding waren gebruikelijk in haar dankwoordjes, verwijzend naar het feit dat haar eeuwige vriend Ari ook goed bekend was met het concept van herrijzen uit de as en opnieuw beginnen na een moeilijke periode van verdriet. Gaga beschreef Ari als haar "Soul-zus" in de dankwoord voor Rain On Me, die ze solo accepteerde, en liet hun fans een interessant lekkernij horen; zowel Gaga als Grande hadden, in de gedachten van Gaga, "hun tranen, die aanvoelden als eindeloze regenval, veranderd in diamanten."

Trauma omzetten in een tragedie, zowel persoonlijk voor Grande en Gaga, als ook voortkomend uit een collectief gedeeld gevoel met betrekking tot het huidige culturele klimaat, werd gecultiveerd in de vorm van een pakkend en gemakkelijk te consumeren juweel van een popsong, perfect gemaakt voor radio. Rain On Me zal waarschijnlijk dienen als een positief stukje geschiedenis in toekomstige tijdcapsules gewijd aan het historische jaar 2020, wat verder bewijst hoeveel macht de populaire cultuur voor altijd zal hebben.

Aanbevolen: