Waarom Florence Pugh niet bij de MCU wilde en wat haar overtuigde

Inhoudsopgave:

Waarom Florence Pugh niet bij de MCU wilde en wat haar overtuigde
Waarom Florence Pugh niet bij de MCU wilde en wat haar overtuigde
Anonim

Florence Pugh maakt eindelijk haar debuut in the Marvel Cinematic Universe (MCU) over een paar maanden. De Oscar-genomineerde actrice portretteert Yelena Belova, het dier dat Natasha (Scarlett Johansson) het dichtst in de buurt heeft van een zus en de natuurlijke keuze om de Black Widow-mantel over te nemen.

De rol is dat Yelena ongetwijfeld fysiek is en Pugh wist al vroeg dat ze haar spel zou moeten opvoeren. Dat gezegd hebbende, er was een tijd dat de actrice er bijna aan dacht om de MCU helemaal door te geven. Ze zou zelfs zijn weggelopen als Marvel niet had ingestemd met een van haar voorwaarden.

Voor deze actrice was er maar één mogelijke dealbreaker

Rond de tijd dat Pugh bij Marvel tekende, had ze geruchten gehoord dat Marvel de neiging had om strikte dieet- en trainingsregimes op te leggen. Toen ze dit hoorde, maakte ze meteen duidelijk dat ze er niets van zou hebben. "Toen ik de baan kreeg, wilde ik weten wat het regime was", vertelde de actrice aan Elle. "Ik wilde weten of zij het waren of ik die de dienst uitmaakten. Dat was een groot probleem voor mij.” Pugh had zelfs gezegd dat ze liever geen 'deel uitmaakt van iets waar ik constant op werd gecontroleerd'. Ze hield niet van het idee dat mensen werd gevraagd om te controleren of ze de 'juiste vorm' had.

Pugh is misschien een relatief nieuwe actrice in Hollywood, maar ze werd al vroeg bewust gemaakt van het brutale karakter van de filmindustrie. Het begon rond de tijd dat ze aan The Falling werkte (Pugh kreeg de hoofdrol toen ze nog naar school ging in Oxford) met Game of Thrones-ster Maisie Williams. "Ik deed een baan waarbij heel duidelijk werd gemaakt dat ik moest afvallen [door het team dat aan de productie werkte] en toen het voorbij was, was ik heel bewust dat ik dat soort werk niet wilde doen," Pugh onthuld tijdens een interview met Glamour."Omdat ik daarmee werd geconfronteerd, realiseerde ik me wat ik wilde vertegenwoordigen, en als dat niet was gebeurd, had ik mijn problemen met mijn lichaam misschien niet op zo'n jonge leeftijd overwonnen."

Pugh is sindsdien zelfverzekerder geworden met haar lichaam. Sterker nog, de rol van Yelena leek haar goed te passen. Het personage werd tenslotte beschreven als 'in topconditie'. 'Je moet er vooral in beweging goed uitzien,' merkte Pugh op. "Voor mij vond ik dat allemaal geweldig omdat ik ben opgegroeid met veel dans en veel beweging." De actrice houdt er ook van om 'gevechtsdingen' aan te pakken. "Als je het eenmaal op de camera hebt gezet, moet je weten hoe je het er goed uit kunt laten zien en dat is een heel ander beest."

Tijdens het werken aan de film, was Pugh ook blij dat ze kon genieten van haar eigen zelfgemaakte ma altijd (hoewel Johansson haar ooit vroeg: "Waarom kook je voor jezelf? Laat ons je maar eten geven!"). Door dat te kunnen doen, was ze zowel gevoed als ontstresst. “Eigenlijk is mijn therapeutische ding hakken en koken en roeren en proeven.”

Dit is waarom fans enthousiast moeten worden om Black Widow te kijken

Sinds Pugh zich aanmeldde om de film te maken, is het een wervelwind geweest. "Ik ben er net ongeveer drie weken geleden mee klaar", onthulde Pugh tijdens een gesprek met Variety in 2019. "Ik kreeg de rol in maart, april, begon in mei met voorbereiden en daarna hebben we de hele zomer gefilmd. We schoten in Londen, Boedapest, Marokko, en toen gingen ze een tijdje naar Atlanta.” Tegelijkertijd merkte de actrice ook op dat het werken met regisseur Cate Shortland een "zeer, zeer unieke en speciale ervaring" was geweest. "Ik denk dat we iets heel rauws en heel pijnlijks en heel moois hebben gemaakt, en ik denk dat mensen echt verrast zullen zijn door het resultaat van een grote actiefilm met zoveel hart."

Ondertussen zei Shortland zelf dat Pugh tijdens het maken van de film zeker de verwachtingen overtrof. "En we wisten niet hoe geweldig Florence Pugh zou zijn", merkte Shortland op terwijl hij met Empire sprak."We wisten dat ze geweldig zou zijn, maar we wisten niet hoe geweldig." Tegelijkertijd liet Pugh ook een behoorlijke indruk achter op Johansson, zelfs toen ze nog maar net aan het repeteren waren. "Je leek erg zelfverzekerd en nieuwsgierig en gewillig", vertelde Johansson aan Pugh tijdens een gezamenlijk interview voor Marie Claire. "En je was daar erg aanwezig."

Voor Pugh zelf was haar ervaring in de MCU tot nu toe 'episch op alle niveaus'. Het is gewoon jammer dat ze liever geen verdere details morst. "Ik ben niet slecht in het bewaren van geheimen, het is gewoon dat je niet weet wat je wel en niet kunt zeggen", legde de actrice uit. “Ik kan zeggen dat het op alle niveaus episch was. Het is heel uniek en speciaal om in dit tijdperk van superheldenfilms te zijn met Scarlett en al deze vrouwen die al zo lang wanhopig zijn om een verhaal over dit personage te maken – ik heb Black Widow in actie mogen zien!”

Black Widow staat gepland voor een release op 9 juli. Ondertussen kunnen fans ook verwachten meer van Yelena te zien wanneer Pugh haar personage opnieuw vertolkt in de komende Hawkeye-serie op Disney Plus.

Aanbevolen: